Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας (40η) 10Jan17 (HD)

Homeless man gives money to rich guy, what happens next will make you cry

Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy

Siria - Damasco Barada - Ejército Sirio sigue la batalla en el valle - 1...

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Επιστολή προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο Β'

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Επιστολή προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο Β'
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ,
Τηλ. +30 210 4514833, Fax +30 210 4518476e-mail: impireos@hotmail.com
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἀκολουθεῖ ἡ ἐπιστολή τήν ὁποίαν ἀπέστειλε ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ στόν Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο τόν Β΄ μέ ἀφορμή τήν ἐπίσημη ἐπίσκεψι Του στήν Ἑλλάδα, πού μετεφράσθη εἰς τήν κοπτικήν καί ἀραβικήν γλῶσσαν. 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
_____________________________
᾿Αριθμ. πρωτ.15᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 9ῃ Ἰανουαρίου 2017
Τῶ ἐκλαμπροτάτω κ. Θεοδώρῳ Β΄,(Tawadros II)
ἀρχηγῷ τῆς Κοπτικῆς Κοινότητος
Εἰς ΚάϊρονΑἰγύπτου

Ἐκλαμπρότατε,
Μετά τοῦ προσήκοντος σεβασμοῦ καί εἰλικρινοῦς ἀγάπης, Σᾶς ἀποστέλλουμε τήν παρούσα Ἐπισκοπική ἐπιστολή μας, ὁ σκοπός τῆς ὁποῖας δέν προέρχεται ἀπό κανένα ἄλλο ἰδιοτελές κίνητρο, παρά μόνο ἀπό καθαρή, ἄδολη καί ἀνιδιοτελῆ χριστιανική ἀγάπη, ἀπό χριστιανικό καθῆκον, ἀπό ἐντολή ἐπιβεβλημένη ἀπό τον Σωτῆρα μας Χριστό, ὁ ὁποῖος «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν»[1], καί τέλος ἀπό θερμή καί σφοδρή ἐπιθυμία γιά τήν σωτηρία Σας. Γι’αυτό θεωροῦμε καθῆκον μας ἱερό καί ἐπιβεβλημένο, ὡς ἔσχατο μέλος τοῦ Παναγίου καί Παναχράντου Σώματος τοῦ Χριστοῦ καί δή ὡς Ὀρθόδοξος Ἐπίσκοπος, ὁ ὁποῖος ὑπαγόμαστε τόσο στήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἁγιωτάτης καί Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἡ ὁποία εἶναι ἡ Ἀνωτάτη Ἐκκλησιαστική μας Ἀρχή, ὅσο καί στήν καθόλου καί Ἀδιαίρετο Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξο Ἐκκλησία, νά φροντίσουμε παντί σθένει νά Σᾶς ἐπαναφέρουμε στήν Μητέρα Καθολική Ὀρθόδοξο Ἐκκλησία, ἀπό τήν ὁποῖα ἀποχωρήσατε καί ἀποκοπήκατε, ἔργο τό ὁποῖο ἐλπίζουμε, συνεργούσης τῆς ἀκτίστου Θείας Χάριτος τοῦ Κυρίου, νά κατορθωθεῖ. Τό ἱερό αὐτό χρέος τῆς ἐπιστροφῆς τῶν αἱρετικῶν στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἔχει βεβαίως ἱεροκανονικό ἔρεισμα καί βάση καί στηρίζεται στούς 131ο, 132ο καί 133οἹερούς Κανόνες τῆς ἐν Καρθαγένῃ Τοπικῆς Συνόδου (418 ἤ 419 μ.Χ.)[2].

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2
ύπνος 

Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική κατάσταση για τα άτομα που διαθέτουν κεντρικό νευρικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από μείωση της αντίληψης και περιορισμένη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της οποίας το σώμα φαίνεται να υπολειτουργεί σε ότι αφορά την εξωτερικά παρατηρούμενη δράση του.
Η κατάσταση του ύπνου δεν παρατηρείται αποκλειστικά στον άνθρωπο. Πάρα πολλά ζώα (θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, αμφίβια, ψάρια και ορισμένα έντομα) κοιμούνται, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο. Έτσι ο ύπνος είναι μια βιολογική λειτουργία που αφορά σχεδόν ολόκληρο το ζωικό βασίλειο.[1]
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τη σημασία του:
  • νευρολογική: αναδιοργάνωση της συναπτικής λειτουργίας.
  • ενεργειακή: εξοικονόμηση ενέργειας (μόνο κατά 10%)
  • οικολογική: τα ζώα εκτίθενται λιγότερο στα αρπακτικά λόγω ακινησίας.

Ελλάδα - Σερβία υπέγραψαν Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας - ΦΩΤΟ

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη στο Βελιγράδι, τοΠρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, από τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχο Μιλτιάδη Γρυλλάκη, και τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Πλοίαρχο Milan Konjikovac.

Το ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν ασκήσεις ειδικών δυνάμεων και συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις εκτέλεσης επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης.
Κυπριακό: Αυτοί είναι οι όροι των εισβολέων για την τουρκοποίηση της Κύπρου

Κυπριακό: Αυτοί είναι οι όροι των εισβολέων για την τουρκοποίηση της ΚύπρουΚυπριακό Ζήτημα: Οι εκπρόσωποι των κατοχικών, πουπαριστάνουν την τουρκοκυπριακή «ψευδοκυβέρνηση», έθεσαν επτά όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων είναι οι εξής:

1. Το πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι εφαρμόσιμο σε όλο το νησί
2. Η συμφωνία για το Κυπριακό να γίνει αποδεκτή από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ ΚΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.


Πρόκειται για ένα αιματηρό επεισόδιο που λίγοι γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι σήμερα θυμούνται. Το επεισόδιο αυτό που ξεκίνησε με τον θάνατο του Ζήση Καραγώγου γρήγορα εξελίχθηκε σε μάχη η οποία διήρκησε σχεδόν μέχρι το απόγευμα(!) και λίγο έλειψε στο να οδηγήσει τις δύο χώρες σε ένα νέο πόλεμο.
Ο στρατιώτης Ζήσης Καραγώγος τοποθετήθηκε στο 534 Τάγμα Προκαλύψεως με έδρα τον Πέπλο Φερών και σύντομα ανέλαβε υπηρεσία σ’ενα από τα φυλάκια του τάγματατος. Το 534 Τάγμα, υπάγεται σήμερα στην 31 Ταξιαρχία (τότε στη 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης) και είχε ως τομέα ευθύνης-φύλαξης την περιοχή του «Δέλτα» του Έβρου, καλύπτοντας τις διόδους προς Φέρες. Η τακτική φύλαξης περιλάμβανε πάντα 2 στρατιώτες ως σκοπούς σε υπερυψωμένες θέσεις (1 στη σκοπιά και 1 κάτω από αυτή σε ρόλο κάλυψης), διάφορα περίπολα, ενέδρες κτλ.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΜΩΝΑΘΗΝΑ 15-1-2017.

Δύσμοιρη Ελλάδα, έχεις πέσει εις χείρας αναξίων και συμπλεγματικών θεσμικών διοικήσεων που στέκουν επάνω από έναν λαό ξεκομμένο από τις ρίζες του. Δεν ομιλώ για το κράτος, διότι αυτό δεν είναι καν ελληνικό αλλά εχθρικό προς τούς Έλληνες και άξιο κατεδαφίσεως. Ο δε Ελληνισμός από αρχαιοτάτων χρόνων πορεύεται αναλόγως των ηγετών του αποκλειστικά. Ίσιος ο ηγέτης, ίσιος ο λαός. Στραβός ο ηγέτης, στραβός ο λαός. Ήρωας ο ηγέτης, ήρωας ο λαός. Προδότης ο ηγέτης, στα τέσσερα ο λαός.

Δείτε τι συμβαίνει με τα όργανα που συνθέτουν την κοινωνική πυραμίδα σε εργασία και σχολεία. Αναξιοκρατία και ευνοιοκρατία είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό τού εργασιακού ιστού. Τα κόμματα τής αστικής δημοκρατίας έχουν εγκαταστήσει τα συνδικαλιστικά σωματεία που καμώνονται τούς προστάτες των εργαζομένων ενώ υπαγορεύουν διευθυντές και τις πράξεις τους, τοποθετώντας ψηλά και χαμηλά εκείνους που εκτελούν επιζήμιες εντολές δίχως αντιρρήσεις.

Στα σχολεία ο διεθνιστικός συρφετός τής αστικής δημοκρατίας διδάσκει στα παιδιά μας τούς πατριώτες ως προδότες και τούς «εθναρχεύοντες» προδότες ως πατριώτες. Εορτές στήνονται για προβοκατόρικες επαναστάσεις σε βάρος τού Έθνους και προπαγάνδες ασκούνται για την νομιμοποίηση τού λαθροεποικισμού και τής πολυπολιτισμικότητας και τού πολυφυλετισμού ως φυσιολογικών βιασμών τού εθνικού μας πληθυσμιακού ιστού. Το ισλάμ και ο εβραϊσμός των διαχρονικών κατακτητών τίθενται επάνω από την Ορθοδοξία, τούς Αγίους και τούς Ήρωες τής Φυλής μας.

Το μικρόβιο τής αποσύνθεσης τής Ελληνικής Φυλής έχει βγάλει ρίζες στον κρατικό οργανισμό τού ψευτορωμέϊκου και έχει απλωθεί πλέον ως άθλια μάζα από αγκάθια γύρω από το λαιμό μας. Η μόλυνση έχει πάει στις ιδιωτικές δραστηριότητες τού λαού, στην ψυχή των Ελλήνων, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, σε κείνους τούς δήθεν λεύτερους με τις αόρατες χειροπέδες που λησμονούν τα πονεμένα και τα σκλαβωμένα αδέρφια τους. Και η βρωμιά τού μισελληνισμού γίνεται αντιληπτή μονάχα αν μυρίσει κοντά μας, πολύ κοντά μας, αντί αδικοχυμένου ελληνικού αίματος. Αλίμονο…

Βλέπω τον λαό μου να έχει μετατραπεί σε χρηματοέλληνες, σε συνταξιοέλληνες, σε σκυφτοέλληνες. Και όσο περισσότερο αντικρίζω αυτήν την κατάντια, τόσο πιο πολύ μού ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και πιάνω τα μηλίγγια μου να χορεύουν έντονα και πιεστικά. Είναι πολλές οι φορές που μαλώνω τον ίδιο μου τον εαυτό και τούς συναγωνιστές μου, διότι βάλαμε ανάμεσά μας τούς κανόνες τού κομματικού ελιτισμού που τον νιώθω τόσο καταπιεστικό ώστε να τον απορρίπτω με βδελυγμία.

Ίσως να έχω άδικο, αφού δεν νερώνω το κρασί μου. Αλλά πάλι, αυτή είναι η φτιαξιά μου και μού αρέσω όπως με έπλασε ο Δημιουργός μου. Δόξα τω Θεώ! Εύχομαι μάλιστα από βάθους καρδίας την ημέρα και την ώρα που θα δημοσιευτούν αυτές οι αράδες να έχουν αλλάξει τα πράματα, έστω και οριακά, έστω και λίγο πριν ή λίγο μετά την δημοσίευση.

Εύχομαι να δω την Σάμο, την Χίο, την Λέσβο και όλα τα νησιά τού Ανατολικού Αιγαίου λεύτερα και από τούρκους και από λαθρογυρολόγους και από αναρχοπράκτορες. Να μην βλέπω την Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό Λιμενικό να προστατεύουν από τον δίκαιο και διαμαρτυρόμενο ελληνικό λαό τούς ανθέλληνες τού νεοταξισμού, αλλά να τούς πετάνε έξω από κάθε χώμα ελληνικό.

Εύχομαι να τιμωρήσουμε το ψευδοκράτος τής Αλβανίας που τυραννάει τούς Βορειοηπειρώτες, που τούς γκρεμίζει τα σπίτια, που τούς στερεί την πρόσβαση στα ελληνικά γράμματα και την Ορθοδοξία. Και η δίκαιη τιμωρία είναι η αντεπίθεση τού ενδόξου Ελληνικού Στρατού μέσα στην Βόρεια Ήπειρο και η ενσωμάτωση τής Απώτατης Ηπείρου Μας στον ελληνικό εθνικό κορμό. Εύχομαι να βάλουμε γενικό σχέδιο για την απελευθέρωση όλων των προσωρινά αλύτρωτων Ελληνικών Πατρίδων. Και στην θέση τής Συνθήκης τής Λοζάνης να θέσουμε την Συνθήκη τής Μεγάλης, Ορθόδοξης και Αυτοκρατορικής Ελλάδος.

Ο Ελληνισμός μας ο πηγαίος και γνήσιος στο αίμα και την συνείδηση είναι ένα Σώμα από Μύστες τής Αληθείας και Στρατιώτες τού Δικαίου. Όπως όλα τα οργανικά σύνολα, όπως όλα τα στρατεύματα, έτσι και η Φυλή μας χρειάζεται στο πηδάλιο τής αναγεννητικής της πορείας τον σωστό Ηγεμόνα. Είναι εκείνη η προσωπικότητα που διαθέτει ατσάλινο χαρακτήρα και στρατηγικό σχέδιο. Είναι εκείνη η προσωπικότητα που είναι διατεθειμένη να υπερβεί κάθε εμπόδιο, να κάμει τα αδύνατα δυνατά, να αναστήσει τον Ηρωικό και Υπεράνθρωπο Ελληνισμό. Εκείνος ο Ηγεμών που θα καταθέσει ιδρώτα, αίμα και ευφυΐα, κάμνοντας στάση μονάχα για να αντεπιτεθεί με μεγαλύτερο πείσμα.

Ο Ηγεμών τού Ελληνικού Έθνους διαθέτει ισχυρή εθνική μνήμη. Είναι εκείνος ο Ηγέτης που διαθέτει το προσωπικό του Αρχείο πλήρως ενημερωμένο με όλες τις περασμένες πράξεις, με όλα τα χρέη προς την Φυλή, με όλες τις αδικίες που πρέπει να διορθωθούν, με όλους όσους πλήγωσαν το Έθνος για να τιμωρηθούν, με όλους όσους πρέπει να τιμηθούν.

Ο Ηγεμών τού Ελληνικού Έθνους έχει ποτίσει πρώτα από όλα όλο του το είναι με το Ιερό Χρέος, έχει ορκίσει τον εαυτό του σε Χριστό και Ελλάδα, έχει δοθεί στα ψηλά πεπρωμένα τής Φυλής. Κι ύστερα αυτή του την Πίστη την μετατρέπει σε γερά, σε δυνατά, σε ακλόνητα επιχειρήματα που θα σηκώσουν ολάκερο τον Ελληνισμό στο πόδι ώστε να διοικήσει την γη του και την οικουμένη.

Ο Ηγεμών τού Ελληνικού Έθνους πραγματοποιεί ένα βήμα πίσω και δύο βήματα εμπρός. Επιτρέπεται η στάση μονάχα για πρόσκαιρες και πολύ σύντομες ανάσες, για να διαβουλευτεί με το Αυτοκρατορικό Γένος του, για να πάρει την Ευχή τού Θεού, για να ανασυντάξει τις δυνάμεις τού Έθνους. Κανείς άλλος λόγος δεν υφίσταται για καμία αναβολή.

Τίποτα δεν χαρίζεται και τα πάντα κατακτώνται. Κοιτάζεις πίσω μονάχα για να πάρεις το νεύμα για την εφόρμηση και την νίκη από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πατάς επάνω στα πτώματα Αντίχριστων Εφιαλτών και Βαρβάρων για να διαβείς στο δρόμο τής λευτεριάς και των συνόρων τής ελληνικής καρδιάς. Πιστοί και Στρατιώτες τής Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος, εμπρός!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...