Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ” ΤΟ “POLITICO”ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ” ΤΟ “POLITICO”
Την ευθύνη των Τούρκων για την αποτυχία της Διάσκεψης γιατο Κυπριακό στη Γενεύη, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με δήλωσή του σήμερα Κυριακή στο Παρίσι όπου συμμετείχε στη Διάσκεψη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι έχει να απαντήσει στα δημοσιεύματα όπως αυτό του Politico που του καταλογίζουν ευθύνες για την αποτυχία της Γενεύης, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε:
«Αυτοί που είναι η φωνή του κυρίου τους, δηλαδή των Τούρκων, είναι λογικό να θεωρούν ότι επιτυχία στη Γενεύη θα ήταν εάν παραδινόμασταν στους Τούρκους. Εάν νομιμοποιούσαμε τα παρεμβατικά τους δικαιώματα και τη δυνατότητά τους να κατέχουν τμήμα της Κύπρου.
Εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί ο ευρωπαϊκός και διεθνής νόμος, πρέπει να αποδοθεί στην Κύπρο η κυριαρχία, να αποδοθούν το μέγιστο δυνατόν των δικαιωμάτων στους Τουρκοκυπρίους και το μέγιστο δυνατό αίσθημα ασφάλειας στους Ελληνοκυπρίους».

Αλβανικές δυνάμεις κινούνται προς κατάληψη του Β.Κοσσυφοπεδίου – Σερβία: «Αν μπείτε, έχουμε πόλεμο»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι Αλβανοί τουΚοσσυφοπεδίου με προτροπή της πρεσβείας των ΗΠΑ, του Βερολίνου και των Βρετανών (όλοι κύριοι παίκτες στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου το 1999) με αφορμή το περιστατικό  με την σερβική αμαξοστοιχία εφαρμόζουν σχέδιο «βίαιης κατάληψης του βόρειου Κοσσυφοπέδιο», στο οποίο η Σερβία είναι έτοιμη να απαντήσει υπερασπιζόμενη τους συμπολίτες της.
Πολεμικός συναγερμός έχει σημάνει με Σέρβους και Ρώσους πράκτορες στο Β.Κοσσυφοπέδιο να οργανώνουν την άμυνα της περιοχής μέχρι να καταφτάσουν ενισχύσεις. Ήδη από χτες έχει διεισδύσει άγνωστος αριθμός Σέρβων και Ρώσων στην περιοχή.

David Irving: "Τα τελευταία χρόνια οι νέοι δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για τις ομιλίες μου"
Στην ηλεκτρονική έκδοση του Independent υπάρχει συνέντευξη του Άγγλου ιστορικού David Irving, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εμπνέει μια «νέα γενιά αρνητών του Ολοκαυτώματος» μέσα από τα βίντεο με τις ομιλίες του στο YouTube.Ο συγγραφέας, που χαρακτηρίστηκε «αντισημίτης και ρατσιστής» από Άγγλο δικαστή το 2000, ανέφερε ότι λαμβάνει εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα την ημέρα από νέους ανθρώπους που υποστηρίζουν τις απόψεις του - πολλοί από τους οποίους δηλώνουν υποστηρικτές του Donald Trump.

ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΑΘΗΝΑ 18-1-2017.

Ποιος είναι ο αρχηγός των αρχηγών και ποιος ο καλύτερος των καλύτερων. Ποιος θα βασιλέψει καλύτερα μέσα στα πρόβατα, όταν ο λύκος αλωνίζει πανελευθέρως. Ποιος είναι εκείνος που μυρίζει πιότερο των άλλων ελληνοσύνη, όταν χώρο ελεύθερο δεν μάς έχει αφήσει η ψοφιοσύνη. Και όταν φουκαρά μου πας να κάνεις το χρέος σου το ακριβό και ιερό, πετιέται τής λέρας ο καθαρός και σού λέει να αφήσεις κάτω το κτήμα το δικό του τάχα.

Το κτήμα είναι η αγία ημών Πατρίς Ελλάς. Το ιερό χρέος είναι η άσβεστη κανδύλα τής Ορθής μας Πίστης και η ζωή τής Εθνικής μας Κοινότητας. Είναι το καθήκον στο οποίο πρέπει ολάκερο το Γένος να σταθεί ακέραιο στις επάλξεις, εκείνο στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι πρόγονοί μας για να μπορούμε εμείς σήμερα να υπάρχουμε στον κόσμο των ζωντανών. Μα για να σταθείς στα αλήθεια ζωντανός, πρέπει απαραιτήτως να σταθείς και όρθιος. Να δείξεις δηλαδή με άλλα λόγια προσήλωση απαρασάλευτη στο ιερό καθήκον.

Κάμεις δύο τρεις κουβέντες με ανθρώπους που έχεις κοινούς λογισμούς και διαπιστώνεις με μιας ότι όλοι γινόμαστε «σωστοί». Να φύγουμε από τις έννοιες και τις μέριμνες τού πειθήνιου σκλάβου που τον φορτώνουν ευθύνες τα μολυσμένα σκυλιά τής πολιτικής διαβούλευσης και τής κάλπης. Αλλά μετά παίρνουμε στα χέρια τις ξένες και φανταστικές ευθύνες που φορτώνουν οι εξουσιαστές και οι αντιεξουσιαστές τον λαό και τις κάνουμε εμείς, τα παιδιά τού λαού, δικές μας τις δήθεν ευθύνες όταν ψάχνουμε δημοσκοπήσεις, όταν βλέπουμε κάλπες, όταν γιορτάζουμε τα πάθη τα εθνικά χωρίς όμως να μαθαίνουμε από αυτά.

Καλό είναι να φτιάχνονται σχέδια. Απαραίτητο είναι να θυμόμαστε την ιστορία. Κάλλιστο όμως είναι τα σχέδια να γίνουν πράξη. Κάλλιστο είναι να αναλύουμε τής ιστορίας τα καμώματα και να κάνουμε τα μερεμέτια τα σωστά, τις διορθώσεις τις πρέπουσες πάει να πει. Να πάψουμε τώρα κιόλας, από τούτες τις αράδες των λέξεων που σκαλίζω να είμαστε συγχωρητικοί. Να στείλουμε στον πάτο τής κόλασης όλα τα διαχωριστικά τείχη που στέκουν ανάμεσα στους καλούς. Και να στείλουμε στον ίδιο πάτο όλους τούς κακούς.

Δεν υπάρχουν πολλά διαχωριστικά τείχη στον κόσμο. Υπάρχουν μονάχα οι στρατιώτες τής αρετής και από την άλλη πλευρά οι δολοφόνοι στρατιώτες τής κακίας. Στην παράταξη τής αρετής ανήκουν όλοι όσοι πιστεύουν στο Χριστό, την Ελλάδα και τα Ελληνόπουλα, με όρκο απαράγραπτο το αίμα τους. Στην δε παράταξη τής κακίας τα πράματα είναι αρκετά πιο διευρυμένα και είναι αυτός ο λόγος που τραβάει ο Ελληνισμός τα πάνδεινα. Στην παράταξη λοιπόν τής κακίας δεν είναι μόνον οι μισόθεοι και μισέλληνες, αλλά είναι επιπλέον οι προσκυνημένοι, οι συμβιβασμένοι, οι διχαστές και οι αρχηγοί των αρχηγών των καλών που τραβούν έξω από τον πόλεμο τούς καλούς.

Έλληνες, δεν θέλω στα πόδια μου κανέναν από εκείνους που βαστούν όλους εμάς έξω από το πεδίο τής μάχης. Διότι, βάλτε το καλά στο μυαλό αυτό αδέρφια, μάχη έχουμε κι όχι πολιτική αναμέτρηση. Μάχη για να εγερθεί η Ελληνική Φυλή πάνω από τα θεριά τής παγκοσμιοποίησης ή αν τα θεριά τού αντίχριστου σιωνισμού καταπιούν τα πρόβατα τής ρωμιοσύνης. Και για να νικήσουμε υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Να γενούμε από πρόβατα αετοί με νύχια τού δικαίου κοφτερά. Να πετάξουμε στα σκουπίδια τής ιστορίας τις κότες με τα λειριά τού κόκορα. Να δώσουμε την μάχη αμείλικτα. Και να αποδώσουμε Ελλάδα αποτελούμενη μονάχα από Πιστούς, Εργάτες και Πολεμιστές.

Να κάνουμε το λοιπόν καθαρές τις πλάτες μας στου πολέμου τα μονοπάτια. Να διδαχθούμε από τα μαθήματα που παρέδωσε ο κοσμοκράτορας Μεγαλέξανδρος. Και τι έκαμε ο Μέγιστος των Ελλήνων Στρατηλάτης; Ένωσε τούς Έλληνες με την επιβολή τής δικαίας ισχύος επάνω στην αλαζονική μικροψυχία. Εξόντωσε όσους θέλησαν να κλειστεί η Φυλή μας μέσα στα στενά κλουβιά των πόλεων κρατών με τον έλεγχο των πραγμάτων γύρω από τον δικό τους μικρόκοσμο. Εκκαθάρισε δηλαδή εκείνους που θέλανε το Ελληνικό Έθνος μικρό στην δούλεψη ανήθικων και στην εξουσία των δυνατών τής εποχής τους. Και αφού ισοπέδωσε τούς μικρόψυχους, έκαμε τον ενωμένο Ελληνισμό κοσμοκρατορία πανίσχυρη πάνω στις στάχτες των «δυνατών». Δια τούτο λάτρεψα τον δάσκαλο Μεγαλέξανδρο.

Στον αγύριστο ο αρχηγισμός των γραικύλων και ο βαρβαρισμός των Σταυρωτήδων. Στον αγύριστο οι περιττοί και οι τύραννοι. Ούτε κάλπες και παζάρια που συντηρούν την εσωτερική τυραννία ούτε συναλλαγές με τούς οργανισμούς τής εξωτερικής τυραννίας. Μια Πατρίδα πλέρια ελληνική και μια οικουμένη πνευματικά και πολιτικά ελληνική. Πίστη, Πατριωτισμός, Ήθος, Πολιτισμός και Πολεμική Αρετή. Αυτή είναι η Φυσική Ελλάδα τού Εθνικοκοινωνισμού. Σε ένα νέο καθεστώς, σε μια εποχή ηρωική, σε μια πατρίδα που η αξιοσύνη και η προσήλωση στα ελληνικά ιδεώδη υπερτερούν. Αυτήν την Ελλάδα μονάχα αναγνωρίζω, γι’ αυτήν μονάχα αγωνίζομαι.

Η Αληθινή Ελλάδα είναι ορθόδοξη, μεγάλη και δυνατή. Η Αληθινή Ελλάδα είναι ένα ενιαίο και απαιτητικό στράτευμα γενναίων Ελλήνων. Η Αληθινή Ελλάδα ανοίγει στην ανθρωπότητα δρόμους νέους, δρόμους δημιουργικότητας και πολιτισμού. Η Αληθινή Ελλάδα άρχει των βαρβάρων, κλείνει τον θρασύ βαρβαρισμό στον σκοτεινό του κόσμο, απαγορεύοντας την έξοδό του από το χάος. Η Ελλάδα τής Κοινωνικής Συνοχής και τής Εθνικής Υπεροχής τσακίζει τούς λογάδες που ξοδεύουνε την δύναμη τής Φυλής.

Η δική μας Ελλάς έχει στο κεφάλι τον Χριστό, όταν οι λογάδες σκύβουν σε κείνους που έχουν αρχηγό τον χρυσό. Η καθάρια ρωμιοσύνη και η υγεία της, ο νέος ελληνισμός και τα οπλισμένα με την εθνογνωσία και την ευρωστία παιδιά μας είναι το καθήκον τού Έλληνα Εθνικοκοινωνιστή. Βασιλιάς μας ο Χριστός. Αρχηγός μας ο Αυτοκρατορικός Ελληνισμός. Προσήλωση δίχως αναστολή καμία δείχνω στη γραφή τού νέου βιβλίου τής Φυλής με μελάνι τον ιδρώτα και το αίμα το δικό μας. Κάτω οι περιττοί. Μπροστά οι νικητές τής ενιαίας και ισχυρής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Τουρκικό βέτο οδήγησε σε αδιέξοδο τη διάσκεψη της Γενεύης


Πληροφορίες της Καθημερινής της Κύπρου από την Αγκυρα
Τουρκικό βέτο οδήγησε σε αδιέξοδο τη διάσκεψη της Γενεύης
Share1
εκτύπωση  
Λευκωσία 
Την περασμένη Πέμπτη, στη Γενεύη, για πρώτη φορά ύστερα από πολλές δεκαετίες, Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία, με την ιδιότητα των εγγυητριών δυνάμεων, έθεσαν επί τάπητος το μέλλον του συστήματος των εγγυήσεων και ασφάλειας στην Κύπρο. 

Το τελικό αποτέλεσμα της διάσκεψης έκρινε το βέτο της Αγκυρας στην ελληνική πρόταση περί άμεσης κατάργησης του συστήματος των εγγυήσεων, σημειώνει η Καθημερινή της Κύπρου, παραθέτοντας πληροφορίες που τεκμηριώνουν τη διαπίστωση αυτή. 

Τουρκικοί εκβιασμοί εν όψει της συνόδου τεχνοκρατών για το Κυπριακό


Προκλήσεις και τελεσίγραφα

Τουρκικοί εκβιασμοί εν όψει της συνόδου τεχνοκρατών για το Κυπριακό
Εικόνα από την Λευκωσία που παραμένει χωρισμένη στα δύο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ξεκινά την Τετάρτη στο Μον Πελεράν της Ελβετίας η κρίσιμη σύνοδος των τεχνοκρατών για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην Κύπρο. Η Άγκυρα επιθυμεί τον εκβιασμό της συνόδου με προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και τελεσίγραφα προς Λευκωσία.

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο Άνθος Λυκαύγης στα Νέα της Τρίτης για τις κινήσεις της Τουρκίας:

Τουρκικοί εκβιασμοί εν όψει της συνόδου τεχνοκρατών για το Κυπριακό


Προκλήσεις και τελεσίγραφα

Τουρκικοί εκβιασμοί εν όψει της συνόδου τεχνοκρατών για το Κυπριακό
Εικόνα από την Λευκωσία που παραμένει χωρισμένη στα δύο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ξεκινά την Τετάρτη στο Μον Πελεράν της Ελβετίας η κρίσιμη σύνοδος των τεχνοκρατών για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στην Κύπρο. Η Άγκυρα επιθυμεί τον εκβιασμό της συνόδου με προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και τελεσίγραφα προς Λευκωσία.

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με Μπ. Τζόνσον για το Κυπριακό Συνάντηση Ν. Κοτζιά με Μπ. Τζόνσον για το Κυπριακό
      
Η κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων και ζητήματα όπως η διαδικασία και ο τρόπος αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο των εντατικών διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίασε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου Νίκος Κοτζιάς και Μπόρις Τζόνσον μια συζήτηση που κράτησε πολλή ώρα και αφορούσε τις συνομιλίες στη Γενεύη.

"Κουβεντιάσαμε για το τι συνέβη στη Γενεύη και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Αλβανικές ιστοσελίδες κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις για «υποστήριξη Ερντογάν»


Πολλές αλβανικές ιστοσελίδες, τόσο του Κοσσυφοπεδίου, όσοΑλβανίας και Σκοπίων  (η μία αντιγράφει την άλλη) διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν για ‘υποστήριξη των αδελφών Αλβανών’ και ότι θα στείλει και …στρατεύματα για αυτούς!
 ΤΑ 7 ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

το Παναθηναϊκό Στάδιο

Μια μνημειώδης κλίμακα άρχιζε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και ανέβαινε στον Αρδηττό, όπου βρισκόταν ο ναός της θεάς Τύχης, που κυβερνούσε τους πάντες στην πόλη. Στην απέναντι πλευρά μια δεύτερη κλίμακα έφθανε στην κορυφή του λόφου της Αγρας.

Εκεί φυλασσόταν το ιερό πλοίο των Παναθηναίων. Στη ρίζα τους το ίδιο το Στάδιο αποτελούσε θαύμα τελειότητας. Τότε όπωςκαι τώρα. Ελάχιστοι όμως σήμερα γνωρίζουν τι κρύβεται κάτω από τα κατάλευκα μάρμαρα, γύρω από το Στάδιο και στους διπλανούς λόφους.

Κοτζιάς: "Κάποιοι θεωρούν επιτυχία να είχαμε παραδοθεί στους Τούρκους"
Σκληρή απάντηση Κοτζιά σε δημοσιεύματα για τη Γενεύη. "Ο υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση" σημειώνει από την πλευρά του το Μαξίμου

Απαντήσεις σε επικριτικά δημοσιεύματα και όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες περί τορπιλισμού της διάσκεψης στη Γενεύη από ελληνικής πλευράς έδωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
AdTech Ad
Από τη Γαλλία όπου και βρέθηκε την Κυριακή αναφέρθηκε στην ευθύνη των Τούρκων, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι έχει να απαντήσει στα δημοσιεύματα όπως αυτό του Politico που του καταλογίζουν ευθύνες για την αποτυχία της Γενεύης, και πως την θέση του θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε:

Akritic Song Cycle from Cyprus

Πότε «πέφτει» το Πάσχα 2017

Πότε «πέφτει» το Πάσχα 2017Μπορεί να φαίνεται ακόμα νωρίς, ωστόσο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όλοι «λοξοκοιτάνε» προς την επόμενη μεγάλη αργία, που είναι το Πάσχα 2017.
Φέτος το Πάσχα θα «πέσει» νωρίς, καθώς θα το γιορτάσουμε στις 16 Απριλίου.
Η Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία θα κλείσουν τα σχολεία, αρχίζει στις 10 Απριλίου και φυσικά η Μεγάλη Παρασκευή, η οποία για ορισμένους εργαζόμενους είναι ημιαργία, «πέφτει» στις 14 Απριλίου.
Φέτος μάλιστα το Πάσχα συμπίπτει με αυτό των Καθολικών. Η τελευταία φορά που συνέπεσαν ήταν 2014 και η επόμενη θα είναι το 202.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...