Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΛΙΟΥ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1957 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΕΓΓΛΕΖΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.Ο Θεός και η Πατρίδα με καλούν , πατέρα. - Ζητώ την ευχή σου
Μάρκος Δράκος


18 Ιανουαρίου 1957, 55 χρόνια πέρασαν απο εκείνη τη μέρα ... όπου γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ στην ενδοξότερη σελίδα της Ελληνικής μας Ιστορίας. Εκεί που η ελληνική περηφάνια , αψηφούσε κάθε κίνδυνο, εκεί που η παλικαριά αψηφούσε κάθε είδους φόβου και μετατρεπόταν σε αποφασιστικότητα και αγώνα, αναδεικνύοντας μέχρι και σήμερα πρότυπα ηρώων για τις παρούσες αλλά και τις μέλλουσες γενεές.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!! Αυτό είναι το συνδικάτο των Αλβανών ασφαλιτών (φωτο)

 


cf87ceb5ceb9cebcceb1cf81cf81ceb11
Αυτό είναι το συνδικάτο των Αλβανών ασφαλιτών που καταπατούν εκκλησιαστική περιουσία στην Χειμάρρα
Πριν από μερικές ημέρες, το himara.gr κατήγγειλε την καταπάτηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην Ιερά Μόνη των Αγίων Θεοδώρων στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας από πρώην μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Αλβανίας.

Τώρα το himara.gr αποκαλύπτει ποια είναι τα μέλη του συνδικάτου των πρώην αξιωματικών του Αλβανικού στρατού και νυν υψηλόβαθμα μέλη της Αλβανικής αστυνομίας και πως κατάφεραν με παράνομες αγοραπωλησίες να πάρουν την κυριότητα μεγάλου κτήματος που ανήκει στην Ιερά Μόνη Αγίων Θεοδώρων.

Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξανδρος


Γιος του αυτοκράτορα Βασιλείου Α' του Μακεδόνα και της Ευδοκίας. Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 872 και ήταν δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον μεγαλύτερο αδελφό του. . Ήταν 33 χρόνια συμβασιλέας και το 912 μχ έγινε μονοκράτορας. 
Ήταν αδελφός του Αυτοκράτορα Λέοντα Γ' του Σοφού και θείος του Κωνσταντίνου Ζ΄ του Πορφυρογέννητου, 
Το όνομα του δεν ήταν τυχαίο.Ήταν Αυτοκράτορας της Μεγάλης Μακεδονικής Δυναστείας μας.

Επανέφερε στον Πατριαρχικό θρόνο τον  Πατριάρχη Νικόλαο Α', αρνήθηκε υπερήφανα να καταβάλλει φόρο στον Βούλγαρο Ηγεμόνα Συμεών και πολεμησε εναντίον των Βουλγάρων που είχαν ιδρύσει Κράτος στην Ελληνική Χερσόνησο. Κατά τις εχθροπραξίες αυτές ο Συμεών πολιορκησε την Βασιλεύουσα αλλά ηττήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και υποχώρησε. 


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ, Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΧΟΝΗΣ


Ο Ανδρέας Παναγίδης γεννήθηκε από φτωχή και πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του Γρηγόρη Παναγίδη Βούτουρου από το Παλιομέτοχο και της Δέσποινας Χατζηκυριάκου, επίσης από το Παλιομέτοχο.

Είχε καημό να συνεχίσει το σχολείο και να πάει στο Γυμνάσιο αλλά ο πατέρας του δεν μπορούσε να τον στείλει γιατί τον χρειαζόταν στις γεωργικές ασχολίες αλλά και οικονομικά δεν μπορούσε. Γι’ αυτό συνέχισε για δεύτερη χρονιά την έκτη τάξη ελπίζοντας ότι ο πατέρας του ίσως θα μπορούσε να τον στείλει στο Γυμνάσιο.

ΣΕΡΒΙΑ: Σέρβοι εθνικιστές τίμησαν την μνήμη ιερομάρτυραΤην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2016 Σέρβοι ακτιβιστές του εθνικιστικού κινήματος «Σερβική Δράση» (Serbian Action / Србска Акција) τίμησαν την μνήμη του Αγίου διακόνου Αββακούμ (Avakuma), του Σέρβου μάρτυρα «και ιππότη της πίστης και της πατρίδας» που μαρτύρησε από του Τούρκους τον Ιανουάριο του 1815.

13 εκατ. απόρρητα έγγραφα της CIA για Ελλάδα και Τουρκία


H CIA ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη δημοσιεύτηκανπερισσότερα από 12 εκατομμύρια σελίδες απόρρητων εγγράφων στην ιστοσελίδα της εταιρίας, από το Εθνικό Αρχείο του Μέριλαντ, το λεγόμενο CREST. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τις δικαστικές προσφυγές που είχε κάνει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και τον αγώνα που έκανε ο δημοσιογράφος Μάικ Μπέστ.
Το πλήρες αρχείο αποτελείται από, σχεδόν, 800.000 φακέλους. Στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία από την αρχική ιστορία της CIA, την εποχή του Τείχους του Βερολίνου, του Ψυχρού Πολέμου, τον πόλεμο της Κορέας και του Βιετνάμ, αλλά και της κατάρριψης της κατασκοπευτικής πτήσης U-2 από τη Σοβιετική Ενωση.

Ιανουάριος 1821: Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


13.01.2017

«ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ»

ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας έχει μακραίωνει και ένδοξη ιστορική πορεία. Κάθε σπιθαμή της Ελληνικής γης μαρτυρεί ξεχωριστές και μεγάλης αξίας ιστορικές στιγμές.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η Αιγιαλείτιδα γη απ’ αυτόν τον γενικό κανόνα.
Ο λόγος για το πολυσυζητημένο ιστορικό τοπικό γεγονός, την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».
Αρκετός λόγος έχει γίνει, από πολλούς ειδικούς ιστορικούς, και όχι μόνον, για την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας». Πολλές, επίσης, είναι και οι γραπτές αναφορές, για το ίδιο θέμα. Άπειρες οι συσκέψεις, οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις για τα περί την «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...