Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Πάνος Καμμένος-"Οποιος δεν αισθάνεται Ελληνας να αφήσει την υπηκοότητα"

Τούρκος αντιπρόεδρος: »To al Bab δεν θα επανέλθει στη Συρία


O τούρκος αντιπρόεδρος Numan Kurtulmus ενώ ο συριακόςστρατός συνεχίζει την προέλαση του προς το al Bab έκανε μια επικίνδυνη δήλωση. Εκφραζόμενος σε δημοσιογράφους ανέφερε ένα αστείο πλαίσιο για να δικαιολογήσει αυτή την κατάφωρη παραβίαση της συριακής κυριαρχίας και ενώ η Τουρκία παρευρισκόταν στα Astana. «Η Τουρκία θ΄αρνηθεί να πάει το  al-Bab στη Συρία γιατί το  al-Bab ανήκει στους κατοίκους του », είπε ο αντιπρόεδρος aκαι εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής κυβερνησης. « Ο έλεγχος του al-Bab δεν επιστρέφεται στη Συρία καθώς η Τουρκία θέλει να διασφαλίσει τον τοπικό πληθυσμό που ελέγχει τις απελυθερωμένες από τη Daech συνοικίες», είπε.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΙΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1878


Του Δημητρίου Β. Καρέλη 
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας:  Η ιστορία της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού»
 
Στις 21 Ιανουαρίου 1878 ο ελληνικός στρατός εισβάλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου και στις 23 Ιανουαρίου απελευθερώνει τη πόλη του Δομοκού, δίνοντας την πρώτη και τελευταία ατυχώς, νικηφόρο μάχη κατά τού Τουρκικού στρατού, σ’ εκείνο τον απελευθερωτικό αγώνα…

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο -Τρεις νέες τουρκικές παραβιάσεις


Φωτογραφία: SOOC
Τρεις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρουσημειώθηκαν την Δευτέρα από Τουρκικά μαχητικά.
Αμέσως ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν προκειμένου να οδηγήσουν εκτός ελληνικού εναέριου χώρου τα τουρκικά αεροσκάφη. Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και δεν είναι οι τρεις παραβιάσεις αλλά ούτε και οι υπερπτήσεις που συχνά πραγματοποιούν πάνω από ελληνικά νησιά, είναι το γεγονός πως υπήρξαν μεταξύ των αεροσκαφών των δύο χωρών τρεις εμπλοκές.

Οι Αλβανοί βλέπουν «απόσχιση» της νότιας Σερβίας

 


«Το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει στη Βοσνία, και βλέπουμεότι ήρθε η ώρα για να βάλουμε την κάθε πέτρα στη θέση της. Η Σερβία είναι ίδια για εμάς, όπως  ήταν στην εποχή του Μιλόσεβιτς», προειδοποίησε  ο Γιονούζ Μούσλιου , πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του Πρέσεβο, Μέντβεντζας και Μπουγιάνοβατς, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
Ο Γιονούζ Μούσλιου χαιρέτισε την πρόταση του ακαδημαϊκού του Κοσσυφοπεδίου, Ρετζέπ Κόσια, ο οποίος παρουσίασε την ιδέα ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας- να δοθεί, δηλαδή,  το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου (στη Σερβία) με αντάλλαγμα την Κοιλάδα του Πρέσεβο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...