Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΑΘΗΝΑ 2-2-2017.

Βγήκε λέει Τούρκος βουλευτής εκ τής νυν και αεί ελληνικής Σμύρνης μας και είπε ότι το 1996 η Τσιλέρ είχε δώσει εντολή να χτυπηθούν τα πολεμικά μας πλοία, εντολή την οποία αγνόησε δειλός Τούρκος ναύαρχος. Μάς είπε ακόμη ο βουλευτής τής ετοιμοθάνατης Τουρκίας ότι τώρα το παράνομο ψευδοκράτος του θα χτυπήσει την Ελλάδα με αφορμή την υπόθεση των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών. Άκου να σου πω τουρκάκο, εάν η χώρα μου δεν είχε έως σήμερα προδότες πολιτικούς, θα σάς είχαμε από το 1996 συντρίψει και αφανίσει, όπως λέγουν τα αληθή περιστατικά που έζησα από κοντά. Οποιαδήποτε κίνηση κάνετε τώρα, θα μάς δώσει την τέλεια εκκίνηση για την πτώση των προδοτών και τον εγκλωβισμό τής Τουρκίας ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, ένεκα τής νέας γεωπολιτικής καταστάσεως που δημιουργείται. Σύντομα η νομοτέλεια θα λάβει σάρκα και οστά. Στην Κύπρο, στην Σμύρνη και την Αγιά Σοφιά και ακόμη παραπέρα, στην Κόκκινη Μηλιά, θα απλώσουμε Σημαία Ελληνική και Αυτοκρατορική.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΑΘΗΝΑ 2-2-2017.

Προσφάτως είχα μια συζήτηση με κάποιον  που θεωρεί τον εθνικισμό που πρεσβεύω ως ιδεολογία αιρετικό λόγω τής συγκεκριμένης άποψης που εκφράζει μερίδα τής εκκλησίας που πρόσκειται στον οικουμενισμό. Ιδού λοιπόν ποια είναι η απάντησή μου. Η θέση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και την απορρίπτω κατηγορηματικά. Η πίστη στο Έθνος είναι απολύτως συνυφασμένη με την πίστη στον Χριστό μας, αφού η υπαρξιακή μας οντολογία διέπεται από την ένταξη στην εθνική μας κοινότητα, από την θρησκεία μας και από την οικογένεια που διαιωνίζει την φυλή μας και τις παραδόσεις μας. Αντιθέτως, ο οικουμενισμός ως τάση μέσα στην ορθοδοξία μας είναι παναίρεση και πλήρης διαστρέβλωση τόσο τής οντολογίας μας όσο και τής αυθεντικής Ελληνορθόδοξου Πίστης, αίρεση χειρότερη ακόμη και από τον παπισμό μετά τον οποίο και κατ’ εντολή τού εβραιοσιωνισμού απεργάζονται τόσο την σατανική πανθρησκεία όσο και την κατάργηση τού εθνικού κράτους. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος γιατί είμαι Έλλην και είμαι Έλλην διότι ο Χριστός θέλησε να γεννηθώ ως μέλος τής Ελληνικής Φυλής. Το δε χρίσμα τής αποστολικότητας τού Ελληνικού Έθνους μάς το έδωσε ο ίδιος ο Χριστός όταν τον επισκέφτηκαν οι Έλληνες για να ακούσουν τον Υιό τού Θεού μας. Πιστεύω στον Χριστό μας, πιστεύω στον πολιτισμό μας, πιστεύω στην μοναδικότητα τής οντολογίας τής Ελληνικής Φυλής. Ως εκ τούτου, είμαι οπωσδήποτε Έλλην Εθνικιστής και Εθνικοκοινωνιστής.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Προειδοποιεί την Ελλάδα με ανεπιθύμητο δυστύχημα

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Προειδοποιεί την Ελλάδα με  ανεπιθύμητο δυστύχημα
Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά το ρεκόρ των παραβιάσεων που σημειώθηκαν χθες, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με ατύχημα.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ κάλεσε  τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί και να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι». Μάλιστα πρόσθεσε  χαρακτηριστικά ότι ο Έλληνας υπουργός Προκαλεί.
Ωστόσο ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν περιορίστηκε μόνο στις επιθέσεις, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Ελλάδα με ατύχημα. Ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει επεισόδιο, λόγω αυτής της «προκλητικής» συμπεριφοράς και όπως λέει ο Αλλάχ φυλάξει, αν γίνει ένα δυστύχημα ανεπιθύμητο αποκατάσταση δεν υπάρχει.

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα: “Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα έλεγχο σε Ίμια και βραχονησίδες”


«Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και δεν θα το επιτρέψουμε», λέει ο Τούρκος αντιπρόεδρος. EPA/LT. J.G. DAVID HANCOCK / US NAVY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
“Η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιεςάλλες βραχονησίδες αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους εδώ”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ.
Ο ίδιος συνδέει τη μη έκδοση, από τη Γερμανία, Τούρκων που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία με τη μη έκδοση των οχτώ από την Ελλάδα.
“Η Γερμανία είναι μια χώρα που έχει αγκαλιάσει τους τρομοκράτες του ΡΚΚ και τους τρομοκράτες του DHKP C, τον κάθε τρομοκράτη που προκαλεί προβλήματα στην Τουρκία. Τώρα η Γερμανία φιλοξενεί κάποιους από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος που αφορά το δικαστικό σκέλος και η Γερμανία είναι από τις χώρες που κατάφερε μέσα από την ΕΕ να ιδρύσει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, προσφέροντας μεγάλη οικονομική στήριξη στην Ελλάδα από οικονομικής απόψεως”, δήλωσε.

Συμμαχία Σερβίας – Ελλάδας εναντίον των Σκοπίων;

Μετά την Ελλάδα, και η Σερβία γυρίζει την πλάτη της, στονοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων. 
Οι κατηγορίες για εθνικισμό, που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε στο Βελιγράδι κατά των Σκοπίων, προκάλεσαν ερωτηματικά  για το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής και της σερβικής κυβέρνησης.

 
Σύμφωνα με όσους είναι εξοικειωμένοι για τις διεθνείς υποθέσεις, η Σερβία είχε προετοιμάσει το  έδαφος για την επίσκεψη του Τσίπρα, κυρίως με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σέρβου ΥΠΕΞ ότι η Σερβία έκανε λάθος για την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, επιπρόσθετα τονίζεται η αλλαγή πορείας της σερβικής  πολιτικής προς τα Σκόπια, όπως ανέφερε η τοπική τηλεόραση ‘Alsam M’.

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; Να δώσει ο Ένδοξος Στρατός μας οριστικό τέλος στις τουρκικές προκλήσεις και λεονταρισμούς!

Προκαλούν διαρκώς και απειλούν με πόλεμο οι Μογγόλοι. Αναγκαία η ανάληψη προληπτικής στρατιωτικής δράσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Διαβαζουμε πιο κάτω στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Χειλαδάκη για τη νέα απίστευτη πρόκληση των Μόγγόλων κατακτητών της Μικράς Ασίας:

ΤΟΝ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ - βίντεο

resized_f78f1-14e2edaec33ed1e20219ea51d9c2648cad01806a
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στατουρκικά ΜΜΕ ότι κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγού Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια μαζί με τους αρχηγός των τριών όπλων, στην αναμνηστική φωτογραφία φιγουράριζε πίσω από τους στρατηγούς ο υποστράτηγος Levent Uça, ο οποίος πριν από έξη χρόνια είχε συλληφθεί σαν ο εγκέφαλος της συνωμοσίας Βαριοπούλα, «Balyoz», μια συνομωσία που σχεδίαζε την πρόκληση πολέμου με την Ελλάδα και την εσωτερική ανατροπή στην Τουρκία.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

 


Του Χ. Κίτσου   

Οι ελληνοδιδάσκαλοι της Βορείου Ηπείρου έχουν κάνει προσπάθειες και αγώνες για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού φρονήματος. 
Ιδιαίτερα γνωστή είναι η δράση αυτών των παλαιών δασκάλων επί Τουρκοκρατίας, που λειτουργούσαν οι μοναστηριακές σχολές, όπως του Διβροβουνίου, του Θεολόγου, της Λεσινίτσας, της Μονής Δρυάνου και αλλού. Επίσης στα νεότερα χρόνια, μετά την ίδρυση του Αλβανικού κράτους, οι διδάσκαλοι βρέθηκαν μπροστά στις εθνικιστικές αλβανικές προκαταλήψεις, που προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ελληνόγλωσσα σχολεία της Βορείου Ηπείρου. 


Ἡ ἐργασία κατὰ τὴν θεολογικὴ σκέψη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν


Οι Τρεῖς Ἱεράρχες


Τοῦ Δημητρίου Ἰ. Τσελεγγίδη, καθηγητοῦ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
Ἡ ἐργασία ὡς φυσικὴ δραστηριότητα τοῦ ἀνθρώπου, καὶ μία ἀπὸ τὶς σπουδαιότερες ἐκδηλώσεις τῆς ζωῆς του, ὄχι μόνο καταφάσκει στὸ καθαυτὸ εἶναι του, ἀλλὰ ἐκφράζει σὲ ἰδιαίτερα σημαντικὸ βαθμὸ καὶ τὴν ἐσώτερη-πνευματικὴ ποιότητά του.
Σύμφωνα μὲ τὴ σύγχρονη ἐκκοσμικευμένη θεώρηση τῆς ζωῆς, ὁ χαρακτήρας τῆς ἐργασίας εἶναι κατεξοχὴν οἰκονομικὸς καὶ κοινωνικός. Ἔτσι, ὁ ἄνθρωπος ἐργάζεται γιὰ νὰ καλύψει τὶς βιοτικὲς ἀνάγκες του καὶ νὰ καταξιώσει κοινωνικὰ τὴν ὕπαρξή του. Μέσα ὅμως στὸ πλαίσιο τῆς Ἐκκλησίας ἡ ἐργασία τοῦ ἀνθρώπου ἐμπλουτίζεται θεολογικὰ καὶ συνδέεται ὀργανικὰ μὲ τὸν γενικότερο ἐσχατολογικὸ προσανατολισμὸ τῶν πιστῶν. Εἰδικότερα, ὁ θεολογικὸς ἐμπλουτισμὸς τῆς ἔννοιας τῆς ἐργασίας ἀπὸ τοὺς Τρεῖς Ἱεράρχες σὲ συνάρτηση μὲ τὸν ἐσχατολογικὸ προσανατολισμὸ τους προσφέρουν σαφῶς εὐρύτερο καὶ κυρίως βαθύτερο περιεχόμενο στὴν ἀνθρώπινη ἐργασία.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ!!!ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΙΑΣτη Λάρισα την Αγιοτόκο, υπάρχει μέχρι και σήμερα, εποχή έντονης αμφισβήτησης, μεγάλη ευλάβεια των ευσεβών κατοίκων της προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας, παλαιούς τε και νέους.
Μέσα στην πλούσια πνευματική ζωή της πόλης, με τις πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις, την καθημερινή λειτουργική προσευχή, τις Παννυχίδες και Αγρυπνίες, τις Ιερές Παρακλήσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, τις πρότυπες μαθηματικές και σχολικές Θείες Λειτουργίες και τις δεήσεις,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...