Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Στο κεντρικό Αιγαίο το τουρκικό «Τσεσμέ»


Με ψυχραιμία και προσοχή παρακολουθούν το ΓΕΕΘΑ και τοΠολεμικό Ναυτικό τη δραστηριοποίηση του ωκεανογραφικού σκάφους «Τσεσμέ» στο κεντρικό Αιγαίο, στην περιοχή βορειοανατολικά της Ανδρου, όπου πλέει από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και η υδρογραφική υπηρεσία της Σμύρνης εξέδωσε τη σχετική NAVTEX (181/17).

Ο πολύ κακός καιρός στο κεντρικό Αιγαίο και η ανοιχτή θάλασσα δεν καθιστούν τις συνθήκες ιδανικές για ουσιαστική δραστηριοποίηση του «Τσεσμέ», το οποίο για τις περισσότερες ώρες από την έξοδό του στο Αιγαίο παραμένει ασυνόδευτο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Βάσει της αρχής της αναλογικότητας, το «Τσεσμέ» δεν παρακολουθείται από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο –ωστόσο– παραμένει σε επιφυλακή. Εφόσον το «Τσεσμέ» συνοδευθεί και από πολεμική μονάδα, τότε αναλόγως θα κάνει την παρουσία του στην περιοχή και ελληνικό πλοίο.

Το Ισραήλ φιλοξενεί την Πολεμική Αεροπορία για κοινή άσκηση

Ο αξέχαστος Νεοκλής Σαρρής

Κυβερνήτης της φρεγάτας "Αδρίας": Πως έζησα τη νύχτα των Ιμίων

Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΟΣ!


ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ


Διαβάζουμε για τον άγιο Νεομάρτυρα Αχμέτ, που ήταν μπέης στην Κωνσταντινούπολη, τα εξής:
          Ως γνωστόν, την εποχή της Τουρκοκρατίας οι πλούσιοι αφεντάδες και άρχοντες των Τούρκων είχαν αρκετές παλλακίδες ο καθένας απ’ αυτούς.  Κοπέλες χριστιανές, Ελληνίδες, Ρωσίδες κλπ, που τις έκλεβαν ή τις αγόραζαν.  Σε μια από τις παλλακίδες του, μια Ρωσίδα, ο μπέης Αχμέτ παρατήρησε ώ! του παραδόξου θαύματος !  μερικές φορές ότι το στόμα της ευωδίαζε. 
- Βρε, της λέει, τι έφαγες;
- Τίποτα, αφέντη μου! Τίποτα!
- Πώς;… Για πες μου τι έφαγες!

ΤΑΜΣ «Το Συγκρότημα Ίλης Μέσων Αρμάτων κατά την Υπέρβαση - Αντεπίθεση» της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού


Στο πλαίσιο του Σχολείου Προκεχωρημένης ΕπιχειρησιακήςΕκπαίδευσης των Οπλιτών Θητείας, την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017, εκτελέσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Το Συγκρότημα Ίλης Μέσων Αρμάτων κατά την Υπέρβαση - Αντεπίθεση» με πραγματικά πυρά, από Μονάδες της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...