Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Επιστροφή στη Σελήνη επί θητείας Τραμπ;

Ταξίδι χωρίς πρόβα


ΗΠΑ: Επιστροφή στη Σελήνη επί θητείας Τραμπ;
Η πρώτη πτήση του σκάφους Orion προγραμματίζεται για το 2018   (Φωτογραφία:  NASA )
Ουάσινγκτον
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επισπεύσει την εκτόξευση μιας επανδρωμένης αποστολής γύρω από τη Σελήνη για το 2018, πριν λήξει η θητεία Τραμπ και πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ο προσωρινός διοικητής της NASA Ρόμπερτ Λάιτφουτ ζήτησε από την υπηρεσία να εξετάσει το κατά πόσον είναι δυνατόν να παραλείψει μια δοκιμαστική εκτόξευση χωρίς πλήρωμα και να προχωρήσει απευθείας σε μια επανδρωμένη αποστολή σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ ΠΑΝ.ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ κ. DONALD TRUMP (ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ)


Του Πολίτη Παν.Παπαγαρυφάλλου  

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Γράφεται και λέγεται ότι η ανάληψη της Προεδρίας σας αποτελεί Νέα Εποχή για την ανθρωπότητα, την «Εποχή Τραμπ».
Πρόκειται για μια υπερβολή η οποία εγγίζει τα όρια του μεσσιανισμού, στον οποίο δεν πιστεύει ο αποστολέας αυτής της επιστολής.
Οι λόγοι που με παρακίνησαν να προβώ σ’ αυτή την «αφελή» ενέργεια είναι το πρωτόφαντο γεγονός των διαδηλώσεων που έγιναν εναντίων σας τόσο στη μεγάλη σας πατρίδα όσο και σε άλλες πόλεις του κόσμου.
Θεώρησα αυτές τις αποδοκιμασίες άστοχες, ανεπιτρεπτές και αντιδημοκρατικές, γιατί αποτελούν ωμή επέμβαση στα εσωτερικά των ΗΠΑ και μάλιστα στην αμφισβήτηση της ετυμηγορίας του αμερικανικού λαού στο πρόσωπό σας. Σ’ ό,τι αφορά τις εναντίον σας διαμαρτυρίες από εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς θα έλεγα ότι αυτές οι πρωτόφαντες αποδοκιμασίες – όπως και οι εκτός ΗΠΑ – γίνονται στο όνομα των «δικαιωμάτων του ανθρώπου», αλλά όμως όσοι τις κατευθύνουν καταργούν ή θέλουν να καταργήσουν, το δικαίωμα των οπαδών σας να σας ψηφίζουν!!! Δημοκρατία «νέου» τύπου!

Βουλευτής του Ερντογάν μιλά για εμφύλιο αν απορριφθεί η “ενθρόνιση” του σουλτάνου!


Turkish President Recep Tayyip Erdogan. EPA/TUMAY BERKIN
Βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης καιΑνάπτυξης (AKP) υπέβαλε την παραίτησή του αφού προκάλεσε κατακραυγή, καθώς προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» στην περίπτωση που οι πολίτες απορρίψουν τη συνταγματική αναθεώρηση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο.

Το περιστατικό αποτυπώνει το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Τουρκία, δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προβλέπει τη σημαντική ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ε.α. ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΗΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: 21 χρόνια μετά τα Ίμια. Τι έχει αλλάξει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1η: Μετά την κρίση των Ιμίων, η Άγκυρα παρουσίασε εμφανέστατα την τουρκική αντίληψη για δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο μέσω ενός εγχειριδίου που εκδόθηκε τον Μάιο του 1996 από τις Ακαδημίες Πολέμου. Από τότε, το αρκτικόλεξο EGAYDAAK αναγράφεται στην τουρκική βιβλιογραφία, στα επίσημα τουρκικά έγγραφα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καθώς επίσης στα σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, στο βιβλίο μου με τίτλο «ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ-Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ», σελ. 243-267, 2014, Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ, είχα αναγράψει τα εξής:

Π. Ήφαιστος: Οι Νεοέλληνες σε Τροχιά ΑφανισμούΚράτη, πολιτειακή συγκρότηση και σύνορα με όρους ζεϊμπέκικων, χορών της κοιλιάς και άλλων γλαφυρών και επικίνδυνων ιδεολογημάτων
Φυλακισμένα ΜνήματαΕισαγωγή 
Στο σύντομο κείμενο που ακολουθεί επιχειρείται να συμπληρωθούν προγενέστερες παρεμβάσεις που αιτιολογούν την λογική και τον ορθολογισμό απόρριψης κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργίας ενός κρατικού εκτρώματος στην βάση αφελών και ασυνάρτητων ιδεολογημάτων. Εάν η Ελληνική πλευρά δεχθεί να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργηθεί ένα τουρκικό κράτος εντός ενός νέου κρατιδίου, θα καταστήσει την Κύπρο έρμαιο των βρετανικών και τουρκικών σκοπών. Επιχειρείται να καταρριφθούν γραφικές και ανορθολογικές γνώμες περί αισθητικών και άλλων συναφών σχέσεων οι οποίες όπως κάποιοι ισχυρίζονται θα δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα (κρατική; υποτέλειας; υποδούλωσης;).
Σε ένα τέτοιο κρατίδιο οι η λήψη αποφάσεων και η νομιμοποίησή τους θα είναι ανέφικτη και θα αποτελέσει πεδίο κρατικών βασανιστηρίων και ξένων παρεμβάσεων. Αναλύονται, υποχρεωτικά σύντομα, πάγια θέσφατα κάθε πολιτειακής οργάνωσης χωρίς τα οποία το κράτος αφενός δεν είναι βιώσιμο και αφετέρου είναι έρμαιο ξένων συμφερόντων. Η παράβλεψη αυτών των θεσφάτων της ενδοκρατικής συγκρότησης και της διεθνούς πολιτικής, υποστηρίζεται, θα αποτελέσει την χαριστική βολή για τους νεοέλληνες, γιατί όχι μόνο θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αλλά επιπλέον θα αποτελέσει στρατηγική παγίδα για το νεοελληνικό κράτος.

Ιταλική πόλη καλεί Gucci: Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς...

Ιταλική πόλη καλεί Gucci: Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς...

Πρόσκληση στον οίκο μόδας


Ιταλική πόλη καλεί Gucci: Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς...
Αρχαιοελληνικός ναός στην πόλη Ακράγαντα στη Σικελία  

Αθήνα
Η πόλη του Ακράγαντα, στην Σικελία, αποφάσισε να καλέσει τον οίκο μόδας Gucci να οργανώσει επίδειξη μόδας στους αρχαιοελληνικούς ναούς της.
Ο διευθυντής της Κοιλάδας των Ναών (Valle dei Templi) Τζουζέππε Παρέλλο δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: «Έχουμε και εμείς ελληνικούς ναούς, ο οίκος Gucci ας έρθει, λοιπόν, εδώ».

Αυτά τα φρούτα αντιστρέφουν την στυτική δυσλειτουργία


Η κατανάλωση τροφών, που είναι πλούσιες σε ορισμένα φλαβονοειδή...
σχετίζεται άμεσα με μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του East Anglia, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Στην στυτική δυσλειτουργία, από τα διάφορα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες (που βρίσκονται σε μούρα, κεράσια, βατόμουρα, ραπάνια και φραγκοστάφυλα) και οι φλαβονώνες (που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή) αποδείχτηκε πως ήταν εκείνα που προσφέρουν τα μέγιστα οφέλη στην πρόληψη της πάθησης.

H MIT φακελώνει Έλληνες και πολίτες 38 χωρών

Ενα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών τηςΤουρκίας αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει ειδική κρατική υπηρεσία στην Τουρκία που ελέγχει το Διαδίκτυο, αλλά φακελώνει και Ελληνες πολίτες, τους οποίους χακάρει έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς τους παρότι εκείνοι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. 
Στο συγκεκριμένο έγγραφο προτείνεται επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης στα sites και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τριών μειονοτικών δημοσιογράφων στη Θράκη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αποφασίζει σε ποιους μειονοτικούς θα μπει φίμωτρο. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρεται στους Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου. Πρόκειται για τρεις δημοσιογράφους που βγάζουν το περιοδικό «Azinlikca» στη Θράκη και διαχειρίζονται μια ιστοσελίδα που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ - ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ - ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ


Του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου
Λεμεσός  8.1.2017

Είναι γεγονός, που ομολογείται απ’ όλους, ότι τις φετεινές γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων επισκίασε η αγωνία για την πορεία του εθνικού μας θέματος, ύστερα από την απρόσμενη και αδικαιολόγητη τροπή που πήραν τα πράγματα μετά το περίφημο «δείπνο» της 1ηςΔεκεμβρίου 2016.
          Ενώ αναμέναμε, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, που σηματοδότησε και το αδιέξοδο μιας πορείας 40 και πλέον χρόνων διακοινοτικών λεγόμενων συνομιλιών, να αναθεωρήσουμε την πορεία μας και να επανατοποθετήσουμε το πρόβλημά μας στις σωστές του διαστάσεις, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής, και ενώ ετίθεντο από την πλευρά μας όροι και προϋποθέσεις για την  επιστροφή, έστω, σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις, εν τούτοις μέσα σε μιαν ώρα, όσο διαρκεί  ένα δείπνο, κάναμε μιαν πλήρη αναστροφή της πορείας μας. Αποδεχτήκαμε όλες τις απαιτήσεις του κατακτητή, συμπεριλαμβανομένου και του οδικού χάρτη διαπραγματεύσεων που από καιρό εξήγγελλε ο εγκάθετος της κατοχής.

Βρετανός διπλωμάτης βλέπει διαμελισμό των Σκοπίων σε Αλβανία – Βουλγαρία - Ελλάδα


«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θαεξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί», γράφει η Lajmi.net και συνεχίζει:
Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.

La Repubblica για το «όχι» στον Gucci: Η αξιοπρέπεια και η Ιστορία της Ελλάδας δεν πωλούνται


La Repubblica για το «όχι» στον Gucci: Η αξιοπρέπεια και η Ιστορία της Ελλάδας δεν πωλούνται
Στην απόφαση να απορριφθεί το αίτημα του οίκου μόδαςGucci, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής επίδειξης μόδας στην Ακρόπολη, αφιέρωσε την Τετάρτη άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica«.
Ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι αναφέρεται στην κατάληξη της όλης υπόθεσης και υπογραμμίζει:
«Η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματική, «η αξία και ο χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν είναι συμβατά με ένα γεγονός αυτού του είδους». Τέλος. «Δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση», επέμεινε ο Δημήτρης Παντερμαλής, διευθυντής του θαυμάσιου μουσείου όπου φιλοξενούνται τα ευρήματα από το αέτωμα του Παρθενώνα και οι Καρυάτιδες. 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ - Στο ευρωδικαστήριο στέλνει την Ελλάδα η Κομισιόν για τους φόρους σε τσίπουρο-τσικουδιά


Στο ευρωδικαστήριο στέλνει την Ελλάδα η Κομισιόν για τους φόρους σε τσίπουρο-τσικουδιά
Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδήδεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...