Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκρούσει την ‘τουρκική επιθετικότητα’


«Άλλο Ελλάδα, άλλο Συρία και Ιράκ»
Η Αθήνα έκανε πολύ ισχυρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας: «Εμείς δεν είμαστε Συρία, η οποία έχει καταστραφεί», λένε στην Ελλάδα, όταν έγινε υπαινιγμός ότι υπάρχει πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης, λόγω των συνεχών ‘τουρκικών προκλήσεων’. 

Κραυγαλέο ρόλο στη συμφιλίωση των δύο χωρών του ΝΑΤΟ, περίεργως, θα μπορούσε να παίξει η Ρωσία, γράφει η ρωσική Βίζγκλιαντ (vz.ru).

Ο βαθμός της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο. Η Αθήνα αντέδρασε οργισμένα στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις κοντά στα επίμαχα νησιά του Αιγαίου.

Φινλανδοποιεί το Αιγαίο η Τουρκία


Κλιμακώνει τις επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου η Άγκυρακαι εκμεταλλευομένη τη θέση αδυναμίας στην οποία θεωρεί ότι βρίσκεται η Ελλάδα, δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης εκβιάζοντας την ελληνική αντίδραση που θα οδηγούσε σε θερμό επεισόδιο και νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο.
Ο τουρκικός σχεδιασμός είναι απροκάλυπτος πλέον, καθώς η διαρροή καθημερινά φωτογραφιών και βίντεο σκαφών του τουρκικού Λιμενικού να προσεγγίζουν σε απόσταση μερικών μέτρων τα Ίμια, είναι το αποκορύφωμα μιας συντονισμένης στρατηγικής που ξεκίνησε αρχικά με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Ερντογάν, το φρεσκάρισμα των «γκρίζων ζωνών» από το Τουρκικό ΥΠΕΞ και την «κρουαζιέρα» της τουρκικής κανονιοφόρου γύρω από τα Ίμια με επιβάτες την ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ, ΤΕΛΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΟΥΕΖΙΝΗ


Το έργο προχωρά βάσει σχεδίου, λεφτά υπάρχουν για το Ισλάμ 

Θέμα για το τζαμί που κατασκευάζεται στον Βοτανικό φιλοξενεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που αναφέρει πως το έργο θα είναι έτοιμο στα τέλη Απριλίου. Ήδη ο σκελετός του κτηρίου έχει ολοκληρωθεί και, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, πρόκειται για «το πρώτο τζαμί στην Αθήνα εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια». 
Οι εργασίες κατασκευής στο χώρο που έχει παραχωρήσει το Ναυτικό ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...