Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τελευταία ευκαιρία για την ΕΕ η παράκρουση στην Τουρκία


Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου με την ισλαμιστική Τουρκία του Ερντογάν σε φάση παράκρουσης και όλο το εκεί κυβερνητικό στρατόπεδο να έχει ρίξει όλο το βάρος της στην έγκριση του ερωτήματος για τη μετατροπή του πολιτεύματος από προεδρευόμενη σε προεδρική Δημοκρατία, καθιστώντας τον Ερντογάν απόλυτο άρχοντα.
Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο πλαίσιο αυτό, βασικός στόχος είναι η προέλκυση της ψήφου των Τούρκων του εξωτερικού, οι οποίοι στο ευρωπαϊκό έδαφος μετριούνται σε εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να αποτελούν κρίσιμη εκλογική μάζα, στην οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον του ολόκληρο το «σύστημα Ερντογάν».
Σοβαρή συζήτηση στην Τουρκία για το αν θα πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα δεν γίνεται, αφενός διότι όλα τα ΜΜΕ… «τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», ενώ όλη η συζήτηση δεν θα είχε καν νόημα εάν δεν υπήρχε ένα κεντρικό πρόσωπο που έχει ήδη συγκεντρώσει τεράστια ισχύ στα χέρια του, ο Ερντογάν, την οποία απλώς επιθυμεί να τη νομιμοποιήσει εκ των υστέρων, αφού το σύστημα στην Τουρκία είναι ήδη, de facto, προεδρικό.

Γιατρός του Μιλόσεβιτς: τον δηλητηρίασαν στη Χάγη…..πολιτική δολοφονία


Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δενπέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά τον δηλητηρίασαν μεδροπεριδόλη (Droperidol) που προκαλεί πλήρη μούδιασμα στο σώμα, είπε ο καθηγητής, και προσωπικός γιατρός του εναγομένου, ο συγγραφέας του «Ανατομία μιας δίκη για τη δολοφονία» ο Vukasin Andric.
Επεσήμανε ότι ο Μιλόσεβιτς δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 11 Μαρτίου του 2006 αλλά δολοφονήθηκε την προηγούμενη ημέρα μεταξύ 22.30 και 23.00 τοπική ώρα στο κελί του, γράφει η « Rossiyskaya Gazeta ».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...