Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Zaman: Πρόθυμος ο Ερντογάν να ρισκάρει

ΚΑΒΑΤΖΩΣΤΕ ΚΑΝΑ ΑΡΒΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ... «ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ»... ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ...!!

ερντογαν-1


Τουρκία και ΕΕ διανύουν μια κρίσιμη καμπή, κινούμενες μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενόψει το δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου. Άνθρωποι με βαθιά γνώση της τουρκικής σκηνής μίλησαν στο «Έθνος της Κυριακής» για τους φόβους και τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρώπη.

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν ξεχνώ την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων της Μικράς Ασίας!


ΥΠΕΘΑ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡ.
ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Αισθάνομαι πραγματική τιμή κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου με τίτλο «Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην Μικρά Ασία» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας καιΦιλαδελφείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας.Θέλω δε να προσθέσω ότι η συμμετοχή μου στο Συνέδριο αυτό συνιστά για μένα και ένα άκρως συμβολικό Προσκύνημα στην κοιτίδα του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

ΛΙΒΑΝΕΖΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ»


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Κυριολεκτικά έξαλλοι φέρονται οι κυβερνητικοί προάγοντες στην Άγκυρα από την δήλωση του Λιβανέζου υπουργού Τουρισμού, Avadis Kaydanyan, ότι είναι ευτυχισμένος που βλέπει την Τουρκία να διαλύεται ενώ απέτρεψε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο τους Λιβανέζους να πάνε για τουρισμό στην χώρα αυτή γιατί θα μπλεχτούν σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες.

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 : Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

«Ορκίζομαι εις το όνομα της Αγίας Τριάδος 

ότι:
1. Θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την απελευθέρωσιν της Κύπρου από τον Αγγλικόν ζυγόν, θυσιάζων και αυτήν την ζωή μου.
2. Δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα υπό οιονδήποτε πρόσχημα παρά μόνον όταν διαταχθώ υπό του Αρχηγού της Οργανώσεως και αφού εκπληρωθή ο σκοπός του αγώνος.
3. Θα πειθαρχήσω απολύτως εις τας διαταγάς του Αρχηγού της Οργανώσεως και μόνον τούτου.
4. Συλλαμβανόμενος θα τηρήσω απόλυτον εχεμύθειαν τόσον επί των μυστικών της Οργανώσεως όσον και επί των ονομάτων των συμμαχητών μου, έστω και εάν βασανισθώ διά να ομολογήσω.

Our Nao Robot at the AI Conference (21/3/2017)

Εκρηκτικό πάλι το κλίμα στα Βαλκάνια...


Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την απουσία, πλέον,της αμερικανικής ισχύος και την αδυναμία των Ευρωπαίων- «Συζητούνται πράγματι και μάλιστα από σοβαρούς ανθρώπους σενάρια για ειρηνική αλλαγή συνόρων». Οι κινήσεις του Εντι Ράμα προβληματίζουν τις γειτονικές χώρες.
Ηταν 10 Ιουλίου 1878, όταν στην πόλη Πριζρένη (του σημερινού Κοσόβου) συνήλθαν οι Αλβανοί ηγέτες των πέντε βιλαετίων της δυτικής Βαλκανικής για να διεκδικήσουν την αυτονομία τους, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που είχε αρχίσει ήδη να εμφανίζει συμπτώματα αποσύνθεσης. Το 2014, 136 χρόνια μετά, σε μια κίνηση με ισχυρούς συμβολισμούς, πάλι στην Πριζρένη και στο ίδιο σπίτι που έγινε η ιστορική σύναξη επί Οθωμανών, τα κυβερνητικά συμβούλια της Αλβανίας, υπό τον Εντι Ράμα, και του Κοσόβου, υπό τον Χακίμ Θάτσι, πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση. Το Κόσοβο είχε αποκτήσει ήδη την ανεξαρτησία του και αθόρυβα ερχόταν «εις σάρκαν μία» με τη μητέρα-πατρίδα.

"ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...