Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Ιδρύθηκε (επιτέλους) το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας


Στη χώρα των Μουσών, όπου γεννήθηκε η τέχνη του λόγου, ηδημοκρατία και δημιουργήθηκαν καλλιτεχνικά επιτεύγματα διαχρονικής αξίας και υψηλής αισθητικής, καλούμαστε όλοι να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση του σύγχρονου Έλληνα απέναντι στην έννοια του Πολιτισμού. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να προωθήσουμε εκείνα τα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού που θα τον καταστήσουν όχι μόνο ένα ελκυστικό εξαγώγιμο “προϊόν”, αλλά και ένα δίαυλο παναθρώπινης επικοινωνίας.

Η Ιδεολογία του Εθνικισμού - Ανάλυση του Γεώργιου Παπασημάκη

Βαρουφάκης: Κανένας πρωθυπουργός, ούτε και ο Σόιμπλε, έχουν διαβάσει την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
Μπορεί σε ορισμένους η κατάσταση σήμερα να θυμίζει εκείνηπου έζησε η Ελλάδα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, όταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έπαιζε πόκερ με τους δανειστές, αλλά για τον Γιάνη Βαρουφάκη η τωρινή διαπραγμάτευση είναι απλώς μια «φάρσα».
«Τότε είχαμε την εντολή του λαού να πούμε ΟΧΙ σε μια συμφωνία που δεν ήταν βιώσιμη. Εγώ παραιτήθηκα επειδή ο πρωθυπουργός είπε παρόλα αυτά ΝΑΙ». είπε στο SPIEGELεπισημαίνοντας ότι οι συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση κάνουν σαν να δίνουν μάχη για ένα πρόγραμμα, που ο καθένας γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
Επιστροφή στην πολιτική σκηνή;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...