Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

6 Aπριλίου 1941 5.15' πρωινή - Μάχη των Οχυρών: Ο Ελληνικός Στρατός καθη...

Η Α. Μέρκελ τηλεφώνησε στον Α. Τσίπρα για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και το ζήτημα του χρέους!ΕΠΙΑΣΕ Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΑΝ «ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ»


Η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ ήταν αυτή που τηλεφώνησε και ζήτησε να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να του πει ότι δεν θα χρειαστεί Σύνοδος Κορυφής καθώς απόψε και αύριο κλείνει επιτέλους η β’ αξιολόγηση και στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος.

Η Ανγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι αν υπάρξει νεα εμπλοκή θα ζητήσει ακόμα και Σύνοδο Κορυφής γιατί «βαρέθηκε να παίζει τις κουμπάρες» και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη.

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Θα προσευχηθεί μoυσουλμανικά στην Αγιά Σοφιά την Μ. Παρασκευή


Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Θα προσευχηθεί μoυσουλμανικά στην Αγιά Σοφιά την Μ. Παρασκευή
Νέα απίστευση πρόκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο, ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν ο οποίος θα προσευχηθεί μουσουλμανικά στην Αγιά Σοφιά την Μ. Παρασκευή!
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί και πως η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ  που την αναγνώριζε ως μουσείο, είναι... πλαστή.

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ : «ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΑΚΟΜΑ…»


Από την «Νίκη» της 19ης Απριλίου 1941, Σπύρος Μινωτός.

Επεσκέφθην τους πρώτους τραματίας των οχυρών της Μακεδονίας. Τους θρυλικούς αυτούς πολεμιστάς που θα ομιλή στους αιώνες και τις χιλιετηρίδες η ιστορία. Που οι δάσκαλοι σ΄όλον τον κόσμο, οσάκις θα ομιλούν στους μαθητάς των για φιλοπατρία, θα τους αναφέρουν σαν παράδειγμα. Που οι ερχόμενες γενεές όλων των εθνών, οσάκις θα θέλουν να χαρακτηρίσουν ηρωικόν ένα στρατόν, θα λένε «πολεμήσανε σαν Έλληνες!» γιατί το «ήρωες» θα είναι πια λίγο!
Είδα τους ημιθέους αυτούς ήρωες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύονται. Είναι Μακεδόνες όλοι και πρόσφυγες από τον Πόντο και την Σμύρνη. Γύρω τους, συνάδελφοί τους τραυματίες του αλβανικού μετώπου και εθελοντές νοσοκόμες προσπαθούσαν με συγκινητική τρυφερότητα να τους πείσουν να βάλουν τίποτα στο στόμα τους, γιατί αρνούνται τα πάντα.

Top 10 Byzantine monuments in Greece

Ν.Φάρατζ προς ΕΕ: «Είστε μαφιόζοι και γκάνγκστερς – Δόξα τω Θεώ σας αφήνουμε και φεύγουμε» (βίντεο)


ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

O πρώην ηγέτης του κόμματος UKIP της Βρετανίας και αρχιτέκτονας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση «μαφία» και «γκάνγκστερς» όταν στην συζήτηση για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, οι Βρυξέλλες απαίτησαν από το Λονδίνο να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 52 δισ.στερλινών «σαν να δίνουμε λύτρα» πρόσθεσε ο Βρετανός πολιτικός και συνέχισε λέγοντας «Δόξα τω Θεώ που φεύγουμε»!

Η μάχη των Οχυρών ~ ΟΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα!

6 Απριλίου 1941 η Επική Μάχη των Οχυρών! Στις 5:15' πρωινή το Έθνος λέει το δεύτερο μεγάλο ΌΧΙ στους Ναζί.

Ο Αθηναϊκός τύπος για την επίθεση των ναζιστών και την Ηρωϊκή Αντίσταση των Ελλήνων  

Τα παίζει όλα για όλα ο Τσίπρας: Επίθεση στο “άτυπο διευθυντήριο” του Eurogroup


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του με τον κ. Τουσκ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Επισείοντας τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εξόδου από την κρίση (γνωστού ως «3ο Μνημόνιο»), ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σήμερα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, στη Μάλτα.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντησή του σήμερα στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε πως εάν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν σε συμφωνία «σ’ αυτό το άτυπο διευθυντήριο της ΕΕ», όπως ονόμασε το Eurogroup, τότε θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί λύση πριν το Πάσχα και πάντως εντός του Απριλίου.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 5.15′ ΠΡΩΙΝΗΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941…

Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα και ακολουθεί η μάχη των Οχυρών του Ρούπελ.

Την ίδια μέρα, η Λουφτβάφε βομβαρδίζει το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να βυθιστούν 73 πλοία και 25 αλιευτικά.

Πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων - BINTEO


 Τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 18ης Μαρτίου/1ης Ἀπριλίου 2017, ὁ Κυβερνήτης καί τό πλήρωμα τῆς φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ», τό πλήρωμα καί ὁ Κυβερνήτης τῆς Τ.Π.Κ. «Κρυσταλλίδης» καί ο Κυβερνήτης καί τό πλήρωμα τοῦ Υ/Β «Πόντος», ἀποτελούμενα ἐκ 200 ἀτόμων ὑπό τόν Ἀκόλουθον Ἀμύνης τῆς Ἐλλάδος εἰς τό Τέλ-Ἀβίβ Σμήναρχον κ. Βασίλειον Μπροῦμαν, ἐπεσκέφθη τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον εἰς θερμήν ὑποδοχήν παρ’ Αὐτῷ καί ἔλαβε τήν εὐλογίαν Αὐτοῦ

ΠΑΦΟΥ κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Σε τροχιά αφανισμού ο ελληνισμός της Κύπρου σήμερα!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1
ύπνος 


Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική κατάσταση για τα άτομα που διαθέτουν κεντρικό νευρικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από μείωση της αντίληψης και περιορισμένη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, κατά τη διάρκεια της οποίας το σώμα φαίνεται να υπολειτουργεί σε ότι αφορά την εξωτερικά παρατηρούμενη δράση του.
Η κατάσταση του ύπνου δεν παρατηρείται αποκλειστικά στον άνθρωπο. Πάρα πολλά ζώα (θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, αμφίβια, ψάρια και ορισμένα έντομα) κοιμούνται, άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο. Έτσι ο ύπνος είναι μια βιολογική λειτουργία που αφορά σχεδόν ολόκληρο το ζωικό βασίλειο.[1]
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τη σημασία του:
  • νευρολογική: αναδιοργάνωση της συναπτικής λειτουργίας.
  • ενεργειακή: εξοικονόμηση ενέργειας (μόνο κατά 10%)
  • οικολογική: τα ζώα εκτίθενται λιγότερο στα αρπακτικά λόγω ακινησίας.

Ἡ ἐργασία κατὰ τὴν θεολογικὴ σκέψη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν


Οι Τρεῖς Ἱεράρχες


Τοῦ Δημητρίου Ἰ. Τσελεγγίδη, καθηγητοῦ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς ΑΠΘ
Ἡ ἐργασία ὡς φυσικὴ δραστηριότητα τοῦ ἀνθρώπου, καὶ μία ἀπὸ τὶς σπουδαιότερες ἐκδηλώσεις τῆς ζωῆς του, ὄχι μόνο καταφάσκει στὸ καθαυτὸ εἶναι του, ἀλλὰ ἐκφράζει σὲ ἰδιαίτερα σημαντικὸ βαθμὸ καὶ τὴν ἐσώτερη-πνευματικὴ ποιότητά του.
Σύμφωνα μὲ τὴ σύγχρονη ἐκκοσμικευμένη θεώρηση τῆς ζωῆς, ὁ χαρακτήρας τῆς ἐργασίας εἶναι κατεξοχὴν οἰκονομικὸς καὶ κοινωνικός. Ἔτσι, ὁ ἄνθρωπος ἐργάζεται γιὰ νὰ καλύψει τὶς βιοτικὲς ἀνάγκες του καὶ νὰ καταξιώσει κοινωνικὰ τὴν ὕπαρξή του. Μέσα ὅμως στὸ πλαίσιο τῆς Ἐκκλησίας ἡ ἐργασία τοῦ ἀνθρώπου ἐμπλουτίζεται θεολογικὰ καὶ συνδέεται ὀργανικὰ μὲ τὸν γενικότερο ἐσχατολογικὸ προσανατολισμὸ τῶν πιστῶν. Εἰδικότερα, ὁ θεολογικὸς ἐμπλουτισμὸς τῆς ἔννοιας τῆς ἐργασίας ἀπὸ τοὺς Τρεῖς Ἱεράρχες σὲ συνάρτηση μὲ τὸν ἐσχατολογικὸ προσανατολισμὸ τους προσφέρουν σαφῶς εὐρύτερο καὶ κυρίως βαθύτερο περιεχόμενο στὴν ἀνθρώπινη ἐργασία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...