Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Δεν θα πιστεύετε από πόσες ασθένειες σας προστατεύουν τα ρεβίθια


Ρεβύθια - ιδιότητες

Προέρχονται παραδοσιακά από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, τα ρεβίθια, επίσης γνωστά ως φασόλια garbanzo, έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχουν εξέχουσα θέση στην ελληνική, ιταλική, ινδική, ισπανική και πορτογαλική κουζίνα.
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια περιέχει 269 θερμίδες, 45 γραμμάρια υδατάνθρακες, 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 13 γραμμάρια φυτικές ίνες, 4 γραμμάρια λίπους και 0 γραμμάρια χοληστερόλης.
Μια και μόνο μερίδα ρεβίθια παρέχει το 50% των ημερήσιων αναγκών των ενήλικων ανθρώπων σε κάλιο, 2% σε βιταμίνη Α, 21% σε ασβέστιο, 13% σε βιταμίνη C, 69% σε σίδηρο, σε νάτριο 2%, σε βιταμίνη Β-6 55% και σε μαγνήσιο 57%. Επιπλέον, τα ρεβίθια περιέχουν βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο, σελήνιο και χολίνη.
Και δείτε από πόσες σοβαρές ασθένειες σας προστατεύουν:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - (ALERT 10.5....

Εθνοκάθαρση στη Χιμάρα από αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες και ολιγάρχες


Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δήλωση του υπουργούΕθνικής Άμυνας της Ελλάδας, αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες άρχισαν να συνιστούν απειλή για την ελληνική μειονότητα, ιδιαίτερα στη Χιμάρα, σύμφωνα με εικόνες που διανεμήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δείχνουν τα πάντα, σημειώνει δημοσίευμα από την Αλβανία.
 

Σερβία: Πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ ενώνει τους Αλβανούς!


Ο πρώην επικεφαλής της ‘αποστολής επαλήθευσης’ του ΟΑΣΕστο Κοσσυφοπέδιο, Γουίλιαμ Γουόκερ (William Walker), αναφέρθηκε για το σχέδιο ενοποίησης των Αλβανών- στο Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και στη διασπορά.
 
Ο Γουόκερ σε ομιλία του για την επέτειο των 17 ετών της ίδρυσης (του κόμματος) «της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», είπε ότι από το 1999, έρχεται συχνά στο Κοσσυφοπέδιο «με στόχο να συνεχίσει το Κόσοβο στα βήματα που όλοι περιμένουν από το 1999».
Αυτή τη φορά, είπε ο Γουόκερ ότι ήρθε στο Κόσοβο, για να παρουσιάσει «ένα νέο σχέδιο για το έργο αυτό», σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...