Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Τουρκία: Ο Κιλισντάρογλου εξέφρασε ευχές για την 94η επέτειο της Συνθήκης της Λωζάννης


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουΡεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του με την ευκαιρία της 94ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεωνDoğan (DHA).
 

ΧΡΥΣΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ…!!! ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ «ΕΛΙΩΣΕ» ΤΟΝ ΡΩΣΟ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΩΦΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στον τελικό της ελευθέρας πάλης της Ολυμπιάδας Κωφών, που διεξάγεται στην Τουρκία, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος.

Στον τελικό, ο αθλητής του συλλόγου Λεωντίδες Άνω Λιοσίων νίκησε τον Ρώσο Evgeny Zheltukhin με 4-1, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Η απάντηση στις προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο


Το πρόγραμμα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ προχωρεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι «η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι να συνεχίσει να ολοκληρώνει τον ενεργειακό της σχεδιασμό».

“Τσουνάμι” εναντίον του ‘Αιντα: Είναι εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκίας, τον καταγγέλλει η Αθήνα


File Photo: Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με τη συνεργάριδα του, στο Crans Montana της Ελβετίας. όπου πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη για το Κυπριακό. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Με ιδιαίτερα καυστικό τόνο απαντά το υπουργείο Εξωτερικώνστο τελευταίο μιντιακό πόνημα του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, και ειδικότερα, στη συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα “Ο Πολίτης”.
Μήπως ο κ. Άιντε «βρισκόταν σε άλλη διάσκεψη;», απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τον Νορβηγό μεσολαβητή να διευκρινίσει εάν «δέχθηκε ή όχι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των “παρεμβατικών δικαιωμάτων” και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης, όπως δηλώνει ο κ. ‘Αιντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις;»

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

 


Του Χ. Κίτσου   

Οι ελληνοδιδάσκαλοι της Βορείου Ηπείρου έχουν κάνει προσπάθειες και αγώνες για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού φρονήματος. 
Ιδιαίτερα γνωστή είναι η δράση αυτών των παλαιών δασκάλων επί Τουρκοκρατίας, που λειτουργούσαν οι μοναστηριακές σχολές, όπως του Διβροβουνίου, του Θεολόγου, της Λεσινίτσας, της Μονής Δρυάνου και αλλού. Επίσης στα νεότερα χρόνια, μετά την ίδρυση του Αλβανικού κράτους, οι διδάσκαλοι βρέθηκαν μπροστά στις εθνικιστικές αλβανικές προκαταλήψεις, που προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ελληνόγλωσσα σχολεία της Βορείου Ηπείρου. 


Τα γυρίζει ο Ερντογάν; Ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκίας η Συνθήκη της Λωζάννης, λέει


A handout photo made available by Turkish Presidental Press Office shows Turkish President Reccep Tayyip Erdogan (L) meeting with Saudi King Salman bin Abdulaziz Al Saud (R) in Jeddah, Saudi Arabia, 23 July 2017. The Turkish president is on two-day visit to Saudi Arabia, Kuwait and Qatar to mediate in the crisis between the Gulf states. EPA, TURKISN PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT, EDITORIAL USE ONLY
Με τη Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός λαός κατάφερε νακαταγραφεί σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία, αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτό μήνυμά του για την 94η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης.
Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι γιορτάζουν σήμερα την υπογραφή της συνθήκης, η οποία αποτέλεσε ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας. “Ο αξιότιμος λαός μας παρά τις ελλείψεις, τη φτώχεια, τις αδυναμίες με το έπος της ανεξαρτησίας που έγραψε με την Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφηκε σε όλα τα διπλωματικά και διεθνή νομικά πεδία. Το τουρκικό έθνος με τη Συνθήκη της Λωζάνης έσκισε τη Συνθήκη των Σεβρών που στόχευε εναντίον των χιλιών χρόνων ύπαρξης του σε αυτά τα χώματα και έπεισε όλο τον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ”, ανέφερε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...