Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Kλιμάκωση τρόμου: Oλοταχώς προς απόσυρση πρεσβειών Ρωσία και ΗΠΑ


775 Αμερικανούς διπλωμάτες πέταξε εκτός χώρας ο Β.Πούτιν

 «Ανοχή τέλος» είπε σε Τραμπ

Oλοταχώς προς απόσυρση πρεσβειών Ρωσία και ΗΠΑ με τις σχέσεις των δύο χωρών να είναι οι χειρότερες δυνατές.Το μόνο που απομένει είναι μια αφορμή. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την μεταφορά δυνάμεων περιμετρικά της Ρωσίας, τα επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών είναι καθημερινά και η Γερουσία των ΗΠΑ δίνει το τελικό πλήγμα με τις νέες κυρώσεις.

Επιτέλους: Τοποθετείται ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας!


Έως τον προσεχή Δεκέμβριο θα τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας, ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από «οδύσσεια» 24 σχεδόν χρόνων. Επιτέλους, το αυτονόητο σε μια κρίσιμη στιγμή στέλνουμε μήνυμα προς την πΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας.

Πρόκειται για έργο του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, αποφασίστηκε το 2015 να τοποθετηθεί στη νησίδα που σχηματίζεται στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Όλγας, κοντά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΟΞΗΣ, Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ.


plastrias
Η τελευταία μάχη στη Μικρά Ασία δόθηκε από τον Πλαστήρα (τον Καραπιπέρ όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι) μέ τό Σεϊτάν Ασκέρ (τό 5/42 των ευζώνων του) κοντά στον Τσεσμέ, στήν περιοχή Σταυρός (Ζέγκουϊ στά τουρκικά) Εκεί πολέμησε οΠλαστήρας, σέ μία προσπάθεια νά προστατέψει τά τελευταία τμήματα του στρατού μας πού υποχωρούσαν πρός τήν σωτηρία των πλοίων. Οι Τσέτες αποδεκατίστηκαν καί μάλιστα αργότερα, οι Τούρκοι έστησαν μνημείο εκεί πού μαρτυρά τήν τελευταία μάχη καί τόν χαμό 147 Τούρκων ιππέων.
Ο Γιάννης Καψής περιγράψει τη μάχη του Σταυρού, σύμφωνα μέ διήγηση του ηρωϊκού συνταγματάρχη:

Bodybuilding at home. Day 4 Biceps


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...