Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Άντον Τσέχοφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι

Άντον Τσέχοφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι

Σαν σήμερα γεννιέται ο ρώσος θεατρικός συγγραφέας που διαμόρφωσε το σύγχρονό θέατρο. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από μια επιστολή του στον αδελφό του. Ένα φωτεινό κείμενο για το ρόλο των καλλιεργημένων ανθρώπων 


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ
Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι σέβονται την ανθρώπινη ατομικότητα και γι' αυτό είναι πάντοτε συγκαταβατικοί, γελαστοί, ευγενικοί, υποχρεωτικοί.   Δεν χαλούν τον κόσμο για το σφυρί ή για τη γομολάστιχα που χάθηκαν. Δεν αγανακτούν για τους θορύβους ή το κρύο.   

Δέχονται με καλοσύνη τα χωρατά και την παρουσία ξένων ανθρώπων στο σπιτικό τους. Δεν συμπονούν μονάχα τους κατώτερους, τους αδύναμους και τις γάτες. Πονάει η ψυχή τους και για κείνο που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Είναι ντόμπροι και φοβούνται το ψέμα σαν τη φωτιά. Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΣΑΘΗΝΑ 24-8-2017.

Προορισμός τού κράτους, τής εύρωστης και οργανωμένης πολιτείας τής λαϊκής κοινότητος, είναι εξ ορισμού η διασφάλιση τής εθνικής ασφάλειας και τής λαϊκής κυριαρχίας. Μέσον επιτεύξεως τού σκοπού αυτού είναι η λαϊκή συνοχή και η κοινωνική ομαλότητα. Τίποτα από τα ανωτέρω δεν υφίσταται στην πατρίδα μας σήμερα. Το κατεχόμενο κράτος «μας» έχει παραδώσει εξουσιαστικά και εδαφικά δικαιώματα στην ξενοκρατία. Η μόνη οδός που οφείλει να βαδίσει ο Ελληνισμός μας είναι η αποτίναξη τού εσωτερικού τυραννικού καθεστώτος και η αναγέννηση ενός πλήρως εθνικού, λαϊκού και φυλετικού κράτους. Η άνοδος ενός καθεστώτος απολύτως πιστού στις Παραδόσεις μας και την ισχυροποίηση τού Έθνους είναι μονόδρομος. Ένα καθεστώς ορθόδοξο και εθνικοκοινωνικό έχει ως προγραμματική του θέση την αυτάρκεια τού λαού μέσω τής εθνικής παραγωγής και τον απόλυτο έλεγχο τής γεωπολιτικής του αυλής μέσω των ενόπλων του δυνάμεων. Κοινωνία πλήρως απαλλαγμένη από τα πολυπολιτισμικά και διεθνιστικά στοιχεία. Ελληνισμό ενωμένο κάτω από μια και μόνη παράταξη, το Ελληνικό Έθνος. Αυτός είναι ο οδικός χάρτης τού πηγαίου ελληνικού εθνικισμού μας και προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνω να εργαστούμε και να συνεργαστούμε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΠΑ: Ο Steve McQueen πίστεψε στον Χριστό πριν από τον θάνατό του, αποκαλύπτει βιβλίοΈνας γνωστός Αμερικάνος ευαγγελιστής, ο Greg Laurie,αποκάλυψε την ιστορία επιστροφής στον Χριστό του θρυλικού ηθοποιού Steve McQueen στο νεότερο βιβλίο του “Steve McQueen:The Salvation of an American Icon” (Steve McQueen: Η Σωτηρία ενός Αμερικάνικου Ειδώλου), το οποίο θα γίνει και ντοκιμαντέρ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...