Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ένα ισραηλινό F15 ενώ πετούσε πάνω από το Ν Λίβανο καταρρίφθηκε από το συριακό S 200 ΒΙΝΤΕΟ


Πριν από λίγο ο WaelHussaini συνεργάτης του siteRussiaInsider που εδρεύει στη Βυρητό και είναι συρολιβανέζος ανακοινώνει στο twitter ότι σήμερα για πρώτη φορά η συριακή αεράμυνα δέσμευσε ένα ισραηλινό στόχο που πετούσε πάνω από το Λίβανο και το κατέρριψε. Στις 11:10 το μεσημέρι το συριακό σύστημα S-200 εκτόξευσε πύραυλο κατά ενός από τα ισραηλινά μαχητικά  κι αυτό άρχισε να χάνει ύψος. Ο στόχος δηλ.το ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε λίγα χιλιόμετρα από ακτή Σιδώνας , ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότι το  ισραηλινό F-15 καταστράφηκε (αφότου δεσμεύθηκε από το σύστημα εκτόξευσης S-200 ).Ο WaelHussaini  αναφέρει ότι πρόσκειται για 100% επιβεβαιωμένη είδηση.

Ερντογάν προς ΗΠΑ: «Μπορεί να είστε μεγάλο έθνος αλλά δεν είστε δίκαιο έθνος


«Λάβρος» εναντίον των ΗΠΑ είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απαγγελία κατηγορών εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν. Εκτίμησε ότι η κίνηση αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη, και ζήτησε από την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει.

Εισαγγελείς των ΗΠΑ απήγγειλαν χθες Πέμπτη κατηγορίες σε βάρος του Τσαγκλαγιάν και του πρώην γενικού διευθυντή της τουρκικής, κρατικής τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν για συνωμοσία με σκοπό την παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, διευρύνοντας μια έρευνα που έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Άγκυρα.

Παυλόπουλος προς Τουρκία: Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο


«Από την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, προκύπτει, δίχως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια, τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας – που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα».

Τσίπρας και Κοτζιάς στέλνουν τα Σκόπια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


Τσίπρας και Κοτζιάς στέλνουν τα Σκόπια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Το πράσινο φως από τον Νίκο Κοτζιά περιμένουν οι νομικοί συνεργάτες του στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να στείλουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έναν μεγάλο φάκελο με όλες τις παραβάσεις στις οποίες έχουν προβεί τα Σκόπια, όσον αφορά την τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1995 μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης των βόρειων γειτόνων μας, διαβάζουμε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η Ελλάδα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει βέτο κατά της Αλβανίας


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσετους ομολόγους του της ΕΕ, σχετικά με ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του βέτο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο Κοτζιάς υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αλβανία σε σχέση με το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών της.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, «έδειξε» ότι η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει το σφετερισμό περιουσιών που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα.

Τσίπρας: το Grexit γίνεται Grinvest - η Ελλάδα γύρισε σελίδα


Τσίπρας: το Grexit γίνεται Grinvest - η Ελλάδα γύρισε σελίδα
«Η αλλαγή του κλίματος και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης δενείναι τυχαίο γεγονός αλλά έχει να κάνει με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις και την δημιουργία ενός άλλου μοντέλου παραγωγής και υλοποίησης δημοσίων πολιτικών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Μάλιστα απεκάλυψε αυτό που του είπε γάλλος επιχειρηματίας μετά το τέλος της επίσκεψης Μακρόν ότι «σήμερα καταφέρατε να μετατρέψτε το Grexit σε Grinvest» -με άλλα λόγια την έξοδο από το ευρώ σε επενδύσεις.

Τι υποστηρίζει πρώην γ.γ. του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, για τα Ελληνικά νησιά


Ο πρώην  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιούμιτ Γιαλίμ, (Ümit Yalım) προέβη σε ‘αξιόλογες’ δηλώσεις για την Ελλάδα. Ο Γιαλίμ ισχυρίζεται ότι «τα ελληνικά αεροπλάνα και τα στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν επί ώρες χωρίς να αντιμετωπίζουν εμπόδια στον τουρκικό εναέριο χώρο», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:
 
Μήπως η κυβέρνηση του AKP κοιμάται; Γιατί δεν αντιμετωπίζονται τα ελληνικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που πετούν στον εναέριο χώρο μας; ρωτάει ο Γιαλίμ που σημειώνει ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου  δημοσιεύθηκαν εικονικές αερομαχίες με την Τουρκία.
Τι λέει ο Γιούμιτ Γιαλίμ:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΔΕΛΦΊΝΙΑ ΈΒΓΑΛΑΝ ΕΙΚΌΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΉ Ένα θαυμαστό και ασυνήθιστο γεγονός που μας θυμίζει Συναξάρια, συνέβη στο Σότσι της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ένα κοπάδι δελφινιών έβγαλε στην ακτή μία εικόνα της Παναγίας μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανθρώπων που βρισκόντουσαν στην παραλία.

Ισραήλ: Προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας προς Συρία και Ιράν


Κόσμος
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαναπηύθυνε την Πέμπτη μια προειδοποίηση στη Συρία και το Ιράν, δίχως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την κατηγορία της συριακής κυβέρνησης ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν εγκαταστάσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων.
Ο συριακός στρατός κατηγόρησε την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ότι διεξήγαγε μια επιδρομή εναντίον μιας από τις εγκαταστάσεις του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Σύμφωνα με μια ΜΚΟ, επρόκειτο για επιδρομή με στόχο μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείτο από το συριακό καθεστώς για την παραγωγή χημικών όπλων στο δυτικό τμήμα της Συρίας.
Κόσμος© www.cnn.grΚόσμος 
«Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τους εχθρούς μας να βλάψουν, ή ακόμη και να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για να βλάψουν, την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ», διεμήνυσε ο Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός σιιτικού διαδρόμου από την Τεχεράνη στη Δαμασκό», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η εγκατάσταση η οποία στοχοθετήθηκε βρίσκεται βόρεια της κοινότητας Μεσγιάφ και φέρεται να χρησιμοποιείται από δυνάμεις του Ιράν και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δυο στενούς συμμάχους του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ταυτόχρονα ορκισμένους εχθρούς του Ισραήλ.
Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν θέλει να εμπλακεί στη σύρραξη, αλλά διατρανώνει πως διατηρεί το δικαίωμα να πλήττει αυτοκινητοπομπές της Χεζμπολάχ ή θέσεις των συριακών τακτικών δυνάμεων εάν θεωρήσει ότι στρέφονται κατά της ασφάλειάς του.
 
Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Ιράν ότι μεταφέρει εξελιγμένα όπλα στη Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο πλευρό του στρατού του συριακού καθεστώτος, ενώ ανησυχεί για την ενίσχυση της ιρανικής παρουσίας στα σύνορά του.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, ο υποστράτηγος Χερτσλ Χαλεβί, προειδοποίησε επίσης το Ιράν, χωρίς να αναφερθεί στις επιδρομές.
«Σοβαρές απειλές για την ασφάλεια του Ισραήλ παρουσιάζονται από ένοπλες οργανώσεις οι οποίες στην πλειονότητά τους χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από το Ιράν», είπε ο Χαλεβί.

www.cnn.gr

Αισθάνθηκε την καυτή ανάσα Παυλόπουλου και τα μαζεύει τώρα ο Έντι Ράμα


IMG_0941IMG_0945

Όπισθεν ολοταχώς από τον πρωθυπουργό του αλβανικού καθεστώτος Έντι Ράμα μετά την ομιλία-ορόσημο του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στο δείπνο προς τιμήν του Εμμανουέλ Μακρόν. Ο κολλητός του Τζορτζ Σόρος παραδέχθηκε οτι η καλλιέργεια κλίματος ανθελληνισμού έχει εξοργίσει την Ελλάδα και οτι, σε μια δήλωση που θα συζητηθεί, θα επιδιώξει να ηρεμήσει την… Ελλάδα, με την οποία δεν επιδιώκει, όπως δήλωσε, αντιπαράθεση.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατευνάσουμε τους γείτονές μας και να συνειδητοποιήσουν ότι στην Αλβανία υπάρχει μόνο ο σεβασμός για καλή γειτονία, όπως και για όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα, ως πολίτες αυτής της χώρας με μια άλλη εθνικότητα» ήταν η δήλωση του στην κρατική τηλεόραση, συμπληρωνοντας:

Διχασμένη η Αλβανία μετά τη μουσουλμανική προσβολή στο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη
Διχασμένη η Αλβανία μετά τη μουσουλμανική προσβολή στο άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη
Η κάλυψη του μνημείου του Γεώργιου Καστριώτη, χριστιανού Βυζαντινού Άρχοντα που θεωρείται εθνικός ήρωας της Αλβανίας, με δύο γιγάντιες οθόνες κατά την υπαίθρια προσευχή χιλιάδων Αλβανών μουσουλμάνων την ημέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμι, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Τιράνων, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των Αλβανών.Ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι αντιδράσεις αφορά κυρίως το ερώτημα αν υπήρξε ή όχι σκοπιμότητα και σε τι μπορεί να οφείλεται.
Ο μουφτής των Τιράνων, Ύλι Γκούρα, απέρριψε τις κατηγορίες μερίδας των ΜΜΕ, περί σκόπιμης ενέργειας με αφετηρία το θρήσκευμα και επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους.

Θεωρεί τις αντιδράσεις «προσπάθεια από το εσωτερικό και εξωτερικό για να βλάψει την θρησκευτική ανοχή και αρμονία στη χώρα».
Από την πλευρά τους, ωστόσο, αρκετοί Αλβανοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και διανοούμενοι, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή.
Οι φανατικοί Αλβανοί μουσουλμάνοι αντιπαθούν τον Γεώργιο Καστριώτη, γνωστό και ως Σκεντέρμπεη, εθνικό ήρωα των Αλβανών, που πολέμησε εναντίον της Οθωμανικής εισβολής, θεωρώντας τον εχθρό της θρησκείας τους.
Υποστηρίζουν ότι ήταν «ένας αχάριστος» προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία, «η οποία φρόντισε μέχρι που πήρε τον τίτλο «μπέης» και εκείνος στράφηκε εναντίον της, περνώντας στο στρατόπεδο των Χριστιανών και πολεμώντας κατά της κυριαρχίας της». Η κυβέρνηση πάντως απέφυγε να πάρει θέση σε αυτή τη διένεξη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...