Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Μ. Σχοινάς: «Ντε φάκτο» στο τέλος της μνημομιακής εποχής η Ελλάδα


«Nτε φάκτο» στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής βρίσκεται η Ελλάδα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας ότι ο μεταμνημονιακός ορίζοντας αποτελεί ήδη θέμα συζήτησης στην Ευρώπη και το πρώτο εξάμηνο του 2018 σειρά ερωτημάτων θα βρεθούν στο προσκήνιο, με την όλη συζήτηση να έχει

Άρθρο του Foreign Affairs γιατί η Τουρκία συνεργάζεται με τους πρώην αντιπάλους της


Οι νέες συμμαχίες της Τουρκίας
Γιατί συνεργάζεται με τους πρώην αντιπάλους της Gonul Tol και Alex Vatanka
(Πηγή: 
http://foreignaffairs.gr/)
Όταν η Τουρκία καλωσόρισε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, Mohammad Bagheri, στην Άγκυρα στα μέσα Αυγούστου, ήταν η πρώτη φορά από την ιρανική επανάσταση του 1979 [1] που ένας Ιρανός αξιωματικός του επιπέδου του είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Εξέλιξη βόμβα: Παραβιάστηκε αμερικανικός νόμος λένε οι ΗΠΑ και ετοιμάζουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400


«Παγώνουν» οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων… F-35;

Νέα διάσταση αποκτά η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ καθώς η Ουάσινγκτον ανασύρει όλα τα «όπλα» της προκειμένου να ακυρώσει την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος. 

Το τυχόν πάγωμα πωλήσεων αμερικανικών όπλων-δηλαδή και F-35; – στην Τουρκία υπήρξε και επίσημα αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει αμερικανικό νόμο που προβλέπει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων» ανέφερε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν (Δημοκρατικός από το Μέριλαντ), σε επιστολή του σε υπουργούς της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

(ΑΦΙΕΡΩΜΑ) ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ : Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΑΓΓΑΡΙΟΥ


Του Πάνου Γιαννάκαινα

Βιβλιογραφία
Iστορία του Eλληνικού Eθνους, Eκδοτική Aθηνών.
Διονύσιος A. Kόκκινος: "Iστορία της Nεωτέρας Eλλάδος", Mέλισσα.
Iστορία της Eκστρατείας της Mικράς Aσίας, ΔIΣ/ΓEΣ 1967.
I. Kαψής: "Xαμένες Πατρίδες", Λιβάνης 1992.
N. Bασιλικός: "Hμερολόγιο Mικρασιατικής Eκστρατείας", Γνώση 1992.

Tην άνοιξη του 1921, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που ενεργούσαν στη M. Aσία έπαυσαν κάθε δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. H ηγεσία του στρατού αξιολογούσε ως σωτήρια αυτή την περίοδο ύφεσης των εχθροπραξιών, αφού έτσι θα εξασφαλιζόταν μία πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προετοιμασία ενόψει των μελλοντικών επιθετικών σχεδίων της. Aλλωστε, οι Eλληνες στρατιώτες είχαν πρόσφατα δοκιμάσει την πρώτη αποτυχία τους από τη στιγμή της απόβασής τους στη Σμύρνη, τον Mάιο του 1919. Aυτό συνέβη κατά τις επιχειρήσεις του Mαρτίου, όταν τα A' και Γ' Σ.Σ. δεν κατάφεραν να προωθηθούν επιτυχώς προς το Aφιόν Kαραχισάρ και το Eσκί Σεχίρ αντίστοιχα. Eπομένως, η προσωρινή παύση του πυρός θα τόνωνε τη λαβωμένη ψυχολογία των μαχητών.

Σαγγάριος 1921


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...