Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Γ.Χατζιδάκις: Κινδυνεύει να χαθεί το αρχείο του Μάνου Χατζιδάκι

Κρατική αδιαφορία καταγγέλλει ο γιος του συνθέτη


Γ.Χατζιδάκις: Κινδυνεύει να χαθεί το αρχείο του Μάνου Χατζιδάκι
Σημαντικό νέο η παρουσίαση συναυλίας έργων του Μάνου Χατζιδάκι. Σημαντικότερο επίσης ότι η βραδιά της 30ος Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο είναι sold out (την επιμέλειά της έχει ο Γιώργος Χατζιδάκις συμμετέχουν το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις υπό τον Λουκά Καρυτινό, τα έγχορδα της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, τραγουδούν οι Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Δήμητρα Σελεμίδου) αλλά κορυφαίο νέο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ήταν η δήλωση του γιού του συνθέτη ότι για την διαφύλαξη και την εκμετάλλευση του αρχείου του Μάνου Χατζιδάκι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό.

Νέα μελέτη Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα


Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Η Γη δημιουργήθηκε πριν από περίπου 4.5 δισ. έτη και η επιστημονική κοινότητα θεωρούσε για πολλά χρόνια ότι για μια σειρά από αιτίες η ζωή καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της στον πλανήτη. Η εκτίμηση που υπήρχε είναι ότι η ζωή χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον έστω και όχι απόλυτα φιλικό για να μπορεί να υπάρξει.

Επειδή η Γη αμέσως μετά την γέννηση της και για εκατοντάδες εκ. έτη βομβαρδιζόταν κυριολεκτικά από αμέτρητα μικρότερα, μεγαλύτερα αλλά και γιγάντια κοσμικά σώματα. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία η Σελήνη είναι προϊόν της σύγκρουσης στην Γη με ένα κοσμικό σώμα στο μέγεθος του… Αρη! 

Ιβάνκα Τραμπ: Σάλος με την αποκαλυπτική της εμφάνιση! [pics]


Ιβάνκα Τραμπ: Σάλος με την αποκαλυπτική της εμφάνιση! [pics] | Newsit.gr
Φωτογραφία αρχείου Reuters

"Μια πολύ τολμηρή εμφάνιση, που δεν αρμόζει στην κόρη του προέδρου των ΗΠΑ", σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την Ιβάνκα Τραμπ.
Η πρωτότοκη κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον με άκρως αποκαλυπτικό ντύσιμο.
Η 31χρονη επέλεξε μια κόκκινη μπλούζα, που ήταν αρκετά… διάφανη για να φαίνεται από μέσα το σουτιέν της. Η «σιθρού» μπλούζα συνδυάστηκε με μια pencil φούστα, με σκίσιμο από τη μία πλευρά, που άφηνε ακάλυπτο μεγάλο μέρος του καλλίγραμμου ποδιού της…
Δείτε την εμφάνιση της Ιβάνκα Τραμπ

Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner


Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner | Newsit.gr

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον κόσμο, ο ιδρυτής του Playboy, Hugh Hefner, άφησε σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του την τελευταία του πνοή σε ηλικίια 91 ετών.

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας (72η) 26Sep17 (HD)