Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Χριστιανός αναδείχθηκε Πρόεδρος στη συριακή Βουλή - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από την ιστορική ψηφοφορία


Oι σύριοι βουλευτές εξέλεξαν την Πέμπτη ένα νέο πρόεδρο τηςΒουλής τον Hammoudé Sabbagh, που γίνεται ο πρώτος χριστιανός πρόεδρος που αποκτά αυτή τη θέση έπειτα από δεκαετίες στη Συρία. Ο Sabbagh είναι 58 ετών είναι συρορθόδοξος και κατάγεται από την επαρχία Hassaké (ΒΑ).Εξασφάλισε 193 ψήφους επί των 252, σύμφωνα με τα επίσημα μίντια.
Αυτός είναι ο πρώτος χριστιανός που παίρνει αυτό το πόστο μετά από τον Fares el-Khoury που εκλέχθηκε σε 2 συνεχόμενες θητείες κατά τη διάρκεια της γαλλικής κατοχής  (1920-1946) και μια τρίτη μετά την ανεξαρτησία της Συρίας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 40 ΕΤΩΝ!!


Ακόμα ένα πλήγμα για την ΕΕ!

Τουλάχιστον 10.000 μαθητές και φοιτητές κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Βαρκελώνης για να υπερασπισθούν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τη διεξαγωγή του οποίου έχει απαγορεύσει η ισπανική δικαιοσύνη ενώ η Μαδρίτη εμφανίζεται αποφασισμένη να εμποδίσει.

Οι νέοι έδωσαν ραντεβού μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.

«Θα ψηφίσουμε! Ανεξαρτησία!» φώναζαν οι διαδηλωτές,

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.


Σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε προς τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, τους καλεί να ματαιώσουν την ψήφιση «του επαίσχυντου αυτού νομοσχεδίου».


«Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων και των ηρώων της Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Κλαίει ο Άγιος Κοσμάς, ο μεγάλος ελευθερωτής της Ελλάδας, θλίβεται ο μεγάλος διδάσκαλος του Γένους μας, όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός, και όλοι οι τοπικοί μας Άγιοι» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Ολόκληρη η επιστολή:

O Γερμανός πρώην καγκελάριος Σρέντερ πρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft!


Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. FILE PHOTO. EPA/SERGEI ILNITSKY
Ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. FILE PHOTO. EPA/SERGEI ILNITSKY
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, παλιός φίλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.
Μετά την ψηφοφορία των μετόχων της εταιρείας και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από 11 μέλη, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα νέα του καθήκοντα στην Rosneft και ευχαρίστησε «τους μετόχους που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. 

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (1852-1920) Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (Β' ΜΕΡΟΣ)


Του Nικολάου Δημ. Σιώκη


Τον Ιανουάριο του 1888 ο Αργυρόπουλος συνελήφθη και φυλακίστηκε με άλλους δεκαπέντε προκρίτους της Κλεισούρας στις φυλακές αρχικά της Καστοριάς, έπειτα της Φλώρινας και τέλος του Μοναστηρίου. Μετά τη σύλληψη επακολούθησαν έρευνες της τουρκικής αστυνομίας για ανεύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων στην οικία του Αργυρόπουλου, αλλά και σε οικίες Κλεισουριέων στη Θεσσαλονίκη μετά από υποδείξεις του Μαργαρίτη και των οπαδών του28. Μεταξύ των εγγράφων που συγκεντρώθηκαν προς εξέταση ο συνοδεύων την αστυνομία κλεισουριώτης ρουμανοδιδάσκαλος Γεώργιος Πάπα έβαλε και μια πλαστή επιστολή με το παρακάτω κείμενο:

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος Τιμάται στις 29 Αυγούστου η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής τουimage
Ο άγιος Ιωάννης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην έρημο, όπου ασκήτευε και προετοίμαζε τους ανθρώπους για τον ερχομό του Κυρίου.
Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού.
Κατά την εποχή που ζούσε ο Πρόδρομος, τετράρχης στην Ιουδαία ήταν ο Ηρώδης Αντύπας, ο οποίος είχε συνάψει ανόσιο δεσμό με τη γυναίκα του αδελφού του, Φιλίππου, την Ηρωδιάδα.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ

Το μυστικό της CIA για τον Μέγα Αλέξανδρο


IMG_0017Οι αρχαιολόγοι από το Ιράκ και τη Μεγάλη Βρετανία έφεραν στο φως μια πόλη-κλειδί στην πορεία των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται μάλιστα για μια πόλη που χτίστηκε είτε για την προετοιμασία της μεγάλης μάχης στα Γαυγάμηλα, είτε μετά από αυτή για την εδραίωση της κυριαρχίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πόλη του 331 π. Χ. Η οποία φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία.
Η CIA και το μυστικό της πόλης
Οι αρχαιολόγοι γνώριζαν από παλιά ότι στη θέση Νταρμπάντ ι Ράνια, στην τεχνητή λίμνη Ντουκάν στον ποταμό μικρό Ζάμπ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...