Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣΑΘΗΝΑ 6-10-2017.

Εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση τής Διεθνούς Διαιτησίας η οποία έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται έναντι τής εταιρίας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε ( Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ) για οφειλές πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθετες οφειλές τού κράτους προς την εταιρία στο διάστημα τής παρουσίας τού πολεμικού ναυτικού. Αποπληρωμή υποβρυχίων συν δικαστικές αποφάσεις διαιτησίας που επισφραγίζουν την αναγκαστική αποζημίωση τού κράτους προς την εταιρία άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν επικύρωση ευθυνών κακής συνεννόησης τού κράτους με την ευρωπαϊκή επιτροπή ενόψει προστίμου παράνομων επιδοτήσεων που αναστέλλει τη λειτουργία τού εμπορικού τομέα συν δικαστικά έξοδα συν νέες αγωγές επί αγωγών ανάμεσα σε κράτος και εταιρία που τρέχουν. Πρόσθετες όμως ζημίες και για τον Σκαραμαγκά, παγωμένες λειτουργικές δαπάνες σ’ ένα ναυπηγείο που έχει λαβωμένο και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και άγνωστο τοπίο στα οικονομικά του, αφού το ναυπηγείο έχει παραχωρηθεί από το 2014 προσωρινά στο πολεμικό ναυτικό.  
Αποπεράτωση εργασιών τής εταιρίας με ανύπαρκτο εργατικό κόστος ( χαμηλότερους μισθούς που τούς επωμίστηκε το κράτος). Οι δε χαμηλότεροι μισθοί πιθανόν να παγιωθούν.
Άρνηση τού ελληνικού δημοσίου να αποδεχτεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου ώστε τυχόν οφειλές τού κράτους να μην δοθούν στην εταιρία αλλά στους εργαζόμενους έναντι δικαιούμενων πληρωμών. Και οι κρατικές οφειλές επαληθεύτηκαν και οι ανταγωγές συνεχίζονται. Και φυσικά το κράτος βρίσκεται υπό ολική εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής κηδεμονίας, που σημαίνει ότι έχει κατασχεθεί από τούς διεθνείς δανειστές του που το ξεζουμίζουν, το γεμίζουν ξένους και ξένες υποχρεώσεις και ασκούν εξουσίες ακόμη και για την άμυνα αλλά υπέρ τρίτων.
Ταυτόχρονη έκδοση ανακοινώσεων σωματείου τρίαινα και ναυπηγείου ( Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 ). Η ανακοίνωση τού σωματείου εκδόθηκε λίγες ώρες πριν βγει η απόφαση τής διεθνούς διαιτησίας και αφορά ζητούμενη συνάντηση με αρμοδίους υπουργούς.
Το σωματείο, διαχρονικός διάδρομος ημέτερων και αναξίων,  στρέφεται ενάντια τόσο στο δημόσιο όσο και στην εταιρία κατά το δοκούν.
Το κράτος χρωστά στην εταιρία που χρωστάει στους εργαζόμενους. Γόρδιος δεσμός που αντιμετωπίζεται μονάχα από ένα αληθινά Εθνικό Κράτος. Και αληθινά Εθνικό Κράτος είναι μονάχα το Εθνικιστικό Κράτος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Ανακάλυψη… ακατάλληλη για παιδιά! Βρήκαν τον τάφο του «Άγιου Βασίλη»Ανακάλυψη… ακατάλληλη για παιδιά! Βρήκαν τον τάφο του «Άγιου Βασίλη» | Newsit.gr
Φωτογραφία αρχείου
Όπως δήλωσαν αρχαιολόγοι στην εφημερίδα «Hurriyet», οι έρευνες αποκάλυψαν έναν άθικτο ναό και τάφους κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην επαρχία της

Ο πόλεμος της Τουρκίας στην Κύπρο είναι ιερός: Από το 1964 δρούν οι τζινχαντιστές στο νησίFile Photo: Turkish Prime Minister Binali Yildirim and Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci attend a military parade in the Turkish occupied area of Nicosia, Cyprus, 20 July 2017. EPA, ANDREAS MANOLI
File Photo: Turkish Prime Minister Binali Yildirim and Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci attend a military parade in the Turkish occupied area of Nicosia, Cyprus, 20 July 2017. EPA, ANDREAS MANOLI
Γράφει ο Μάριος Ευρυβιάδης
Ο πρώτος τη τάξη επαΐων σύμβουλος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη τον συμβουλεύει και συμβουλεύει και τους ξένους επισκέπτες που μας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, πως το Ισλάμ δεν απειλεί την Κύπρο και πως, επιπλέον, το Ισλάμ της Κύπρου είναι “μετριοπαθές” και όχι σαλαφιστικό και εξτρεμιστικό.
Σε αντίθεση, στον “Φιλελεύθερο” της Κυριακής (18 Σεπτεμβρίου 2017), ο πάντοτε καλά ενημερωμένος Κώστας Βενιζέλος γράφει πως στόχος της Τουρκίας είναι η ισλαμοποίηση της Κύπρου, ένα γεγονός που ξεδιπλώνεται μπροστά μας με τις δεκάδες σουννιτικά τζιαμιά που ξεφυτρώνουν παντού στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Και ο Ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας μας θυμίζει πως μια και μόνο είναι η έννοια του: “Ισλάμ, Ισλάμ, Ισλάμ”.
Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ισλάμ κρούω εδώ και χρόνια. Δυστυχώς δεν βρίσκω ανταπόκριση και για τον επιπλέον λόγο πως δεν είναι “πολιτικά ορθό” να εγείρεται ένα τέτοιο ζήτημα. Προφανώς οι επαΐοντες θεωρούν το ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας.

Τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων


O Eρντογάν είναι στην Τεχεράνη και ο μονάρχης της Σ Αραβίας έφθασε στη Μόσχα. Τεκτονικές αλλαγές στη παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων επέρχονται….Ο Salman ibn Abd al-Aziz έφθασε πριν λίγο στη Μόσχα όπου άυριο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου τον Πεσκόφ στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι η κατάσταση στην αγορά πετρελαίου στη μείωση της παραγωγής της, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με έμφαση στην επίλυση των συγκρούσεων στην περιοχή.Δεν αποκλείεται να ασχοληθούν με το θέμα της στρατιωτικής τεχνικής συνεργασίας.

Επενδύει 20 εκατ. ετησίως Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον γαλλικό όμιλο Imerys


Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον γαλλικό όμιλο Imerys
Ψήφο εμπιστοσύνης της Imerys στην ελληνική οικονομία αποτελεί η ενσωμάτωση της S&B στον γαλλικό όμιλο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ζιλ Μισέλ, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους.

«Τα τελευταία δυο χρόνια εξακολουθήσαμε να επενδύουμε στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις μας έγιναν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και η απόφασή μας αποτελούσε σαφή ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν χάσαμε ποτέ την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική οικονομία και στην ικανότητα των Ελλήνων να ξεπεράσουν την κρίση και να επιστρέψουν στην οικονομική σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Μισέλ και συνέχισε: 

Κλίμα εμφυλίου στην Ισπανία Θέμα ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας


Θέμα ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Εμφυλιοπολεμική είναι η εικόνα που κυριαρχεί στην Ισπανία, με τον Μαριάνο Ραχόι να στέκεται στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος και τον καταλανό πρόεδρο από την άλλη να διαμηνύει ότι αισθάνεται αρχηγός ενός ελεύθερου κράτους. Η Καταλονία ενδέχεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα ανέφερε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο  πηγή από τους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Σε συνάρτηση με το πώς θα εξελιχθεί η συνεδρίαση, η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ενδέχεται να γίνει» εκείνη τη στιγμή, επισήμανε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί κι ενώ το μπρα ντε φερ μεταξύ Καταλονίας και της κεντρικής κυβέρνησης έχει βυθίσει την Ισπανία σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις των τελευταίων 40 ετών.

Τα Εύσημα των Ξένων ΑΚΑΜ στην Ε.Φ της Κύπρου για την Παρέλαση!


Η Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς και σε αυτήν συμμετείχαν Ακόλουθοι Άμυνας 16 χωρών οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...