Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017: Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες απο την άσκηση


 Τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης 05 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η τελική φάση της άσκησης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2017», στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017».

SZ: Η Κίνα βλέπει στην Ελλάδα την ευκαιρία και η Ε.Ε τον κίνδυνο


 
Στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα αναφέρεται η Sueddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας ότι «η Κίνα επενδύει ένα δισ. ευρώ στην Ελλάδα και επεκτείνεται, διαρκώς επεκτείνεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει (σ.σ. στην Ελλάδα) τον κίνδυνο, η Κίνα την ευκαιρία».
Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει:

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Σήμα ευαρέσκειας του ΑΓΕΕΘΑ προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων


 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Έβρου σήμερα.

Το Σήμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ  στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχε στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ:

Σοβαρό επεισόδιο: Οπλισμένα τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από τον Στόλο μας σε πρόβα βομβαρδισμού


Ποιοτική αναβάθμιση από Άγκυρα

Σε πολεμική ενέργεια την οποία θα δούμε να ξεδιπλώνεται πιο έντονα στο κοντινό μέλλον προχώρησε η Τουρκία κατά την διάρκεια της άσκησης Παρμενίων.

Ικανός στόλος από UCAV, τα οποία έχουν ήδη την δυνατότητα να εξαπολύουν πυραύλους εναντίον επίγειων στόχων πέταξαν πάνω από τον ελληνικό Στόλο.

Σοβαρότατο επεισόδιο είχαμε χθες από την προκλητική πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία ενώ διεξαγόταν  η άσκηση «Παρμενίων  -2017», προκαλώντας παρέμβαση του ίδιου του Α/ΓΕΕΔ Ναυάρχου κ.Αποστολάκη.

Aρχηγός της ρώσικης FSB: η ISIS δημιούργησε ένα νέο "παγκόσμιο τρομοκρατικό" δίκτυο μετά την ήττα της σε Συρία - Ποιές χώρες αφορά ο επεκτατισμός της ISIS......


Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) της Ρωσίας, Aleksandr Bortnikov, προειδοποίησε ότι η ISIS δημιούργησε ένα νέο «παγκόσμιο τρομοκρατικό» δίκτυο μετά την ήττα της στη Συρία και το Ιράκ.
Προειδοποίησε ότι η αποτυχημένη προσπάθεια της τρομοκρατικής ομάδας για τη δημιουργία ενός χαλιφάτου δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτελεί πλέον απειλή.
Ο κ. Bortnikov δήλωσε ότι η ηγεσία της ISIS έχει δώσει στους συνεργάτες της ένα «παγκόσμιο στρατηγικό καθήκον» για να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της ως ένα διεθνές ζήτημα τζιχάντ, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των IS και άλλων διεθνών τρομοκρατικών ομάδων έχουν καθορίσει τον παγκόσμιο στρατηγικό στόχο τους ως τη δημιουργία ενός νέου , παγκόσμιου τρομοκρατικού δικτύου.

Η φωτιά μόλις άναψε στην Καταλονία και την Ευρώπη: Όμως η Ισπανία δεν είναι Γιουγκοσλαβία…


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ - Aπό τότε που ξεκίνησε το καλαμπούρι της …αυτοδιάθεσης των λαών είναι αλήθεια ότι χάθηκε λίγο η μπάλα. Κυρίως γιατί χρησιμοποιήθηκε άκρως υποκριτικά ως πολιτικό εργαλείο για την διάλυση εθνικά κυρίαρχων και ανεξάρτητων χωρών, από τρίτες δυνάμεις με κραυγαλέο παράδειγμα τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Όμως οι Καταλανοί της Βαρκελώνης δεν είναι Κοσοβάροι κακοποιοί, πρεζόνια και χούλιγκανς που πετάνε μολότωφ στην γέφυρα της Μιτροβίτσας. Κανονικοί άνθρωποι είναι, ευρωπαίοι με τα όλα τους και φοβούμαι πολύ πιο νοήμονες από τον Ραχόι που έστειλε μια μεραρχία χωροφυλακής για να τους «συνετίσει».

Ιστορικό άρθρο για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου: Η μεγάλη νική του χριστιανικού στόλου επί των ΟθωμανώνΝαυμαχία της Ναυπάκτου: Η μεγάλη νική του χριστιανικού στόλου επί των Οθωμανών Η "Sacra Liga"
Μιχάλης Στούκας
(Πηγή : http://www.protothema.gr)
Άγνωστες λεπτομέρειες από τη ναυμαχία του 1571 - Η μεγάλησυνεισφορά των Ελλήνων στη νίκη των Χριστιανών - Οι συνέπειες της χριστιανικής νίκης
Χαρακτηρίστηκε, και όχι άδικα, ως μία από τις τρεις ναυμαχίες (μαζί με εκείνες της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ. και του Ακτίου, το 31 π.Χ.), που η τελική τους έκβαση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ρου της παγκόσμιας ιστορίας. Και οι τρεις αυτές ναυμαχίες έγιναν σε ελληνικά "νερά"…
Διαβάστε περισσότερα »
Ταινίες που εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία, όμως δεν ήταν διόλου εμπνευσμένες από τις μαγευτικές αρχαιοελληνικές ιστορίεςΚάθε φορά που πρέπει κανείς να γράψει για ζητήματα όπως η ελληνική μυθολογία, η έμπνευση στερεύει. Και πως να γίνει αλλιώς όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ιστορίες αστείρευτης φαντασίας που ξεπερνά τα όρια του φυσικού, αγγίζει το υπερφυσικό και το ανεξήγητο και όμως παραμένει πάντα ανθρώπινα ευάλωτο. Δεν είναι τυχαίο που, πρώτον, αυτές οι ιστορίες επέζησαν χιλιετιών και ενέπνευσαν και δεύτερον, εμπνέουν ακόμη και σήμερα την μυθοπλασία και το βασιλιά των θεαμάτων, τον κινηματογράφο. Έμπνευση, όχι πάντα (ή μάλλον ποτέ) ιδιαίτερα επιτυχής, που της λείπει ο απαραίτητος σεβασμός...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...