Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Το φινλανδικό μοντέλο Για να βελτιώσετε τους στρατούς της Ευρώπης, κοιτάξτε βόρεια


Όταν ο Mikael Granlund κλήθηκε να υπηρετήσει στον στρατό της Φινλανδίας [1] πριν από επτά χρόνια, θα μπορούσε να προσπαθήσει να τύχει απαλλαγής. Για έναν κορυφαίο παίκτη του χόκεϋ επί πάγου, όπως ο Granlund, ο οποίος παίζει τώρα για την ομάδα χόκεϊ Minnesota Wild στην εθνική κατηγορία, ένα έτος στις ένοπλες δυνάμεις [2] θα μπορούσε να φέρει σοβαρά αθλητικά εμπόδια. Αλλά ο Granlund δεν προσπάθησε να εξαιρεθεί.
«Για έναν Φινλανδό, είναι τιμή να κάνει στρατιωτική θητεία», είπε ο 25χρονος Granlund αυτόν τον μήνα. «Είναι κάτι που κάνεις αν θέλεις η χώρα σου να παραμείνει ανεξάρτητη». Τι γίνεται με τους αθλητές; «Οι επαγγελματίες αθλητές το κάνουν επίσης», πρόσθεσε ο Granlund. «Είναι απλώς κάτι που θέλεις να κάνεις».
10102017-1.jpg
Εκπαίδευση Φινλανδών στρατιωτών, τον Σεπτέμβριο του 2016. FINNISH DEFENCE FORCES
———————————————————–

Αποχωρεί ο Αμερικανός Πρέσβης από την Αγκυρα! Οι ΗΠΑ δίνουν επέκταση 12 Ν.Μ στην Ελλάδα;


Αποχωρεί ο Αμερικανός Πρέσβης από την Αγκυρα! Οι ΗΠΑ δίνουν επέκταση 12 Ν.Μ στην Ελλάδα;

Ολες οι πολυεθνικές εισήλθαν στην ελληνική αγορά υδρογονανθράκων
Εφυγε όπως όπως ο Αμερικανός πρεσβευτής, John Bass από την Άγκυρα με μετάθεση στην Καμπούλ προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον κήρυξε νωρίτερα ανεπιθύμητο λέγοντας πως δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των ΗΠΑ. Iσως να φοβήθηκαν
και κάτι άλλο οι ΗΠΑ καθώς ο Ερντογάν νωρίτερα κατηγόρησε την πρεσβεία ως άντρο κατασκοπείας…

Ομιλία Γεωργίου Παπασημάκη για τον Παύλο Μελά


Ύμνοι του Αμερικανού πρέσβη για τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας Από Π. Καρβουνόπουλος


“Η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας στη συνάντηση των ηγετών μας”, είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ.Παϊάτ,μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA,στην Ουάσινγκτον.
Ο Τζ. Παϊάτ είπε ακόμη ότι με βάση τις συζητήσεις που είχε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αλλά και την δική του εκτίμηση από τις επαφές του με Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο “όλοι συμμερίζονται τους φιλόδοξους στόχους του Έλληνα πρωθυπουργού γι΄ αυτή την επίσκεψη”.

“Έρωτας” στις ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις αλλά ο “γάμος” είναι αβέβαιος


Το κλίμα στην Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και πολλές ελληνικές εταιρείες,λόγω της έκθεσης  AUSA 2017, είναι σχεδόν “ερωτικό”. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις εννοούμε ,για να μην παρεξηγηθούμε.

***Η ομιλία του Αμερικανού πρέσβη Τζ.Παϊάτ για την οποία έγραψε το Militaire.gr είναι ενδεικτική της ατμόσφαιρας.

Ωστόσο το θέμα που αυτή τη περίοδο μας “καίει” είναι ακόμη ανοιχτό. Οι τιμές για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16,δεν έχουν φθάσει στην Ελλάδα. Δεν έχουν περάσει καν από το αμερικανικό κογκρέσσο το οποίο σίγουρα θα βάλει και το σχετικό “καπέλο”, όπως πάντα γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

Η αγωνία στην ΠΑ είναι δεδομένη. Το νούμερο θα γράφει ο λογαριασμός;

***Δύο τα σενάρια κι έχουν γραφτεί στο Militaire.gr.

Ανάλυση κόλαφος για τον Ερντογάν από τις ΗΠΑ που τον συγκρίνει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν!


Άρθρο κόλαφος για τον Ερντογάν από τον  ***Abraham Thicke στο   washingtonhattius.com. “Η Τουρκία εισήλθε στην ομάδα των χωρών που οι Αμερικανοί απαγορεύονται να επισκέπτονται.

Αυτές οι χώρες είναι το Τσαντ, το Ιράν, η Λιβύη, η Βόρεια Κορέα, η Συρία, η Υεμένη και η Βενεζουέλα, της οποίας ο Πρόεδρος ήταν προσκεκλημένος του Erdoğan.

Ο Kim Jong-Un μπορεί να έχει ξεκινήσει μαθήματα στην  Τουρκία”!

Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την τελευταία κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ . Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ουσία της κρίσης βρίσκεται σε τρία πρόσωπα, τα ο οποία ο Ερντογάν διακαώς θέλει να επιστρέψουν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...