Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 : Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ, ΗΘΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Χαράλαμπος Κατσιμήτρος
Πηγή: Αντιστρατήγου ε.α. Κατσημήτρου Χαραλάμπου, Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ, Αθήνα 1954, σελ. 57-58
 
Ας ρίψωμεν ήδη έν βλέμμα και εις την ζώνην του εσωτερικού δια να μελετήσωμεν και σφυγμομετρήσωμεν το ηθικόν του Ελληνικού Λαού, όστις επρόκειτο να λάβη τα όπλα και να αγωνισθή δια την Ελευθερίαν της Πατρίδος.
Όπως και εις προηγούμενον κεφάλαιον ετονίσθη, ο Ελληνικός Λαός ενεπνέετο από ζωηράν αγανάκτησιν λόγω της αδίκου και προκλητικής επιθετικής στάσεως της επισήμου Ιταλίας κατά της Ελλάδος.

Το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και ο εκσυγχρονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας που ψάχνει τον “σατανά” της


Τι σχέση μπορεί να ΄χει το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ με την αναβάθμιση των F-16, τα F-35, τα Mirage 2000, τα όπλα τους και γενικώς με τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, σε σχέση πάντα με την τουρκική απειλή;

Το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ έχει πολλά χρόνια τώρα απαντήσει στο ερώτημα αν η ποσότητα είναι πάνω από την ποιότητα στην μάχη.

Το Θωρηκτό Γ. ΑΒΕΡΩΦ ήταν η πρώτη περίπτωση “πολλαπλασιαστή ισχύος”.

Αυτό μάλλον αναζητούμε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου σήμερα γιατί την Τουρκία σε αριθμούς αγορών δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε ποτέ.

Δεν μπορούμε να αγοράσουμε 100 F-35 και δεν νομίζουμε ότι ακόμη κι αν το κάναμε θα εξασφαλίζαμε την ζητούμενη ισορροπία.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΥΡΩΜΑ» ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η κατασκευή από τους Τούρκους ενός ισχυρού οχυρωματικού έργου, που είναι και μια παρέκκλιση του ποταμού στην μοναδική εδαφική έκταση που έχει η Τουρκία, δυτικά του ποταμού.

Έτσι θα ΄ναι το νέο P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού
Στην φωτογραφία μία άποψη από το κόκπιτ του αναβαθμισμένου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.

Η αναμόρφωσή του θα γίνει με το ηλεκτρονικό σύστημα Rockwell Collins Flight2 ,που  έχει επιλεγεί από τη Lockheed Martin για να τοποθετηθεί στα αεροσκάφη  P-3 Orion του ελληνικού ΠΝ.

Ομογενείς συλλέγουν χρήματα για τα παιδιά της Σιέρα Λεόνε «Υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που τρέφονται μόνο με το αντίδωρο της εκκλησίας» λέει ο πάτερ Θέμης
Τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό ένωσαν, για μια ακόμα φορά, οι ομογενείς της Αδελαΐδας, που την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον για να συναντήσουν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και τον οβολό τους το φιλανθρωπικό έργο του πατέρα Θέμη, ο οποίος στα 21 του χρόνια, ασπάστηκε την ορθοδοξία αφού αποχαιρέτησε την ροκ μουσική και τον μαρξισμό και έγινε ιεραπόστολος στην Σιέρα Λεόνε. 

Μαχητές της YPG: Χάρη στον Οτσαλάν νικήσαμε την ISIS στη Ράκα


Aπαντούν στις αμερικανικές επικρίσεις
Μαχητές της YPG: Χάρη στον Οτσαλάν νικήσαμε την ISIS στη Ράκα
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας πίστωσαν στον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν τη νίκη τους επί του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, απαντώντας μ' αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές επικρίσεις επειδή έπλεξαν το εγκώμιο ενός προσώπου που είναι φυλακισμένο στην Τουρκία για προδοσία.

Σ' ένα βίντεο στο οποίο εγκωμιάζεται η «ιδεολογική δύναμη» του Οτσαλάν, οι μαχητές της YPG απορρίπτουν τις αμερικανικές επικρίσεις για τους εορτασμούς της νίκης την περασμένη εβδομάδα στη Ράκα, όπου η οργάνωση γυναικών της YPG, η YPJ, ανήρτησε ένα πανό στο οποίο εικονιζόταν το πρόσωπο του Οτσαλάν.

Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 11 Ιρακινών


Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 11 Ιρακινών

Το Ιρακινό Κουρδιστάν εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος έντεκα γνωστών Ιρακινών, μεταξύ των οποίων ηγέτες των παραστρατιωτικών μονάδων Χασντ αλ-Σαάμπι, μερικές ημέρες αφότου η Βαγδάτη έλαβε παρόμοια μέτρα σε βάρος Κούρδων ηγετών.

Η εισαγγελία της αυτόνομης περιφέρειας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ζήτησε από δικαστήριο του Αρμπίλ να λάβει νομικά μέτρα σε βάρος κυρίως του Κάις αλ-Χαζάλι, ιδρυτή και επικεφαλής μιας σιιτικής πολιτοφυλακής η οποία θεωρείται ότι λαμβάνει καθοδήγηση από το Ιράν.

Καταλονία, ένα βιώσιμο και ανεξάρτητο κράτος;


[Wikimedia]
Η Καταλονία θα γίνει αποδεκτή στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, θα καταστεί μια βιώσιμη ανεξάρτητη οικονομία ανέφερε στη EURACTIV ο βραβευμένος με Νόμπελ, Joseph Stiglitz, τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, Adair Turner, εκφράζει τις διαφωνίες του.
Παρά την προβλεπόμενη πτώση του ΑΕΠ και την απόσχιση από την Ισπανία, ο Αμερικανός οικονομολόγος εξακολουθεί να πιστεύει, ότι η Καταλονία θα επιβιώσει.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια θεωρεί την ΕΕ ως αποφασιστικό παράγοντα, για να καθοριστεί, αν η Καταλονία αναδύεται ως νέο κράτος ή καταρρέει. Υποστηρίζει, ακόμη, ότι είναι «δύσκολο» να πιστέψουμε ότι μια ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα γίνει δεκτή από την ΕΕ.

Οι άταφοι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου περιμένουν ακόμα δικαίωση 77 χρόνια μετάΈφοδος ελληνικού πεζικού το 1940. Φωτογραφία Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.
Εκείνοι που δεν επέστρεψαν από το μέτωπο, ξεψύχησαν στοπεδίο της μάχης, έσβησαν από τα κρυοπαγήματα, θάφτηκαν κάτω από τα χιόνια, διαμελίστηκαν από το σφυροκόπημα της ιταλικής αεροπορίας, μένουν για 77 χρόνια θαμμένοι – άταφοι, μέσα στα χωράφια και τις χαράδρες της Αλβανίας.
Οι δικοί τους συγγενείς, τα παιδιά τους, κάθε χρόνο ανήμερα της εθνικής επετείου πηγαίνουν στην Αλβανία, στα πεδία των μαχών, ανάβουν ένα κεράκι με την ευχή, την ελπίδα και την προσμονή, να βρουν, να ταυτοποιήσουν τον δικό τους άνθρωπο.
«Όταν τα σύνορα με την Αλβανία άνοιξαν, αρχίσαμε τις έρευνες στα πεδία των μαχών. Ψάχναμε τη γη με τα χέρια. Βρίσκαμε λιωμένα άρβυλα, κουμπιά από χλαίνες, ξιφολόγχες, κράνη, υδροδοχεία, οστά…». Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ακολούθου εν αποστρατεία, ο οποίος υπηρέτησε στην Αλβανία και όπως καταθέτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επί μακρόν ασχολήθηκε με το ζήτημα των άταφων νεκρών του μετώπου, καταγράφοντας μαρτυρίες επιζώντων, αλλά και κατοίκων των περιοχών όπου γράφτηκε το Έπος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ>> https://voreiahpeiros.blogspot.gr/2017/10/77.html

Ούτε ένα, ούτε δύο, μα τρία κινεζικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά!
Στο λιμάνι του Πειραιά, για εθιμοτυπική επίσκεψη, κατέπλευσαν τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας. Τα πλοία είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της προώθησης της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φρεγάτα PLANS JING ZHOU (FFG-532), το αντιτορπιλικό PLANS CHANG CHUN (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστήριξης PLANS CHAO HU (AOR-890), τα οποία στην προηγούμενη άφιξή τους στα ελληνικά ύδατα είχαν πραγματοποιήσει ναυτικές ασκήσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

ΗΧΗΡΟ Μήνυμα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της Ρωσίας για την ΚΥΠΡΟ Στη «ΦΩΛΙΑ» του Βλαντιμίρ Πούτιν-«ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» Επτά συμφωνίεςΗ Κύπρος είναι σημαντικός και αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νμίτρι Μεντβέντεφ, προσφωνώντας το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την έναρξη της συνάντησης τους στη Μόσχα.

ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 : Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1940


Στις 18 Νοεμβρίου 1940 ο Μουσολίνι εκφώνησε ένα δημόσιο λόγο στον οποίο ανάμεσα στα υπόλοιπα παράλογα και ανερμάτιστα, κατηγορούσε την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για την εισβολή των Ιταλών, ενώ απέδωσε την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα στην φύση του εδάφους της Πίνδου.
Η ομιλία αυτή είχε το εξής περιεχόμενο:
 

Πρώτο δείγμα (από τους θεσμούς) θετικό: Ψηλά το πλεόνασμα, εκταμιεύεται η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα των συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών όπου και υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών για σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017.

Λαβρόφ: Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων με Ιρακινό Κουρδιστάν


Κατά την διάρκεια συνομιλιών με τον ιρακινό ομόλογό του
Λαβρόφ: Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων με Ιρακινό Κουρδιστάν

Η Ρωσία θα συνεχίζει να έχει οικονομικές σχέσεις με το Ιρακινό Κουρδιστάν, ωστόσο αν και σέβεται την επιθυμία του Ιρακινού Κουρδιστάν να επιβάλει την ταυτότητά του, σημειώνει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του διαλόγου με την ιρακινή κυβέρνηση, δήλωσε τη Δευτέρα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλιών που είχε με τον Ιρακινό ομόλογό του Ιμπραχίμ αλ Τζααφάρι.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει οικονομικές σχέσεις με το Ιρακινό Κουρδιστάν, όπως κάνει με κάθε άλλη περιοχή του Ιράκ, ενώ στα σχέδια της Μόσχας είναι η ενίσχυσή τους, σημειώνοντας ότι: «Σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι εταιρείες μας ενδιαφέρονται (για συνεργασία) και σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράκ γενικότερα και το Ιρακινό Κουρδιστάν, ως αναπόσπαστο μέρος του Ιράκ με ειδικό καθεστώς». 

ΤΕΛΕΙΟ – ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ – Το οχηματαγωγό που φτιάχτηκε από Ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)


Στα εγκαίνια του νεότευκτου πλοίου «Γλυκοφιλούσα 5» παρευρέθηκαν χθες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης.
Το «Γλυκοφιλούσα 5» είναι αμφίπλωρο οχηματαγωγό, ανοικτού τύπου, κατασκευασμένο από την αρχή ως το τέλος στο ναυπηγείο του Ομίλου Θεοδωρόπουλου, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, αποκλειστικά από Έλληνες τεχνίτες, σε σχέδια που εκπόνησε ελληνικό ναυπηγικό γραφείο!

«Και γιατί δεν παίρνουμε F-35 μάστορα;» | ΠΤΗΣΗ


Η Ελλάδα πρέπει να ομολογήσουμε όλοι πως είναι μια Μαγική Χώρα. Όχι γιατί έχει Ήλιο, Θάλασσα, τον Όλυμπο, τα Νησιά, κοιλάδες και πεδιάδες, βουνά, ανείπωτης ομορφιάς. Αλλά γιατί έχει τους Έλληνες. Φυσικά και σκοπός του άρθρου δεν είναι να κάνουμε ανάλυση της ελληνικής νοοτροπίας, αλλά να αναλύσουμε τους λόγους «γιατί δεν παίρνουμε F-35;»

Ανατριχιαστικό: Οι οπαδοί της Νάπολι φωνάζουν μέσα στο γήπεδο ότι είναι Έλληνες!
Δεν χάσατε τα ιδανικά και τις αξίες σας,ο Ελληνισμός δονήτε ακόμη στο κύτταρο σας…και προπάντων δεν αλλοιωθήκατε από τις σύγχρονη σαπίλα των γηπέδων της πολιτικής ορθότητας
Οι πιο μάχιμοι της Ευρώπης αδέλφια Έλληνες Ναπολιτάνοι…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...