Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Πρόταση Έλληνα βουλευτή: Στείλτε μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Χιμάρα, δώστε μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση!


Βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» έκανε πρόταση στο ελληνικό Κοινοβούλιο: να πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Χιμάρα. Ο ανταποκριτής μας στην Αθήνα, Ρόμπερτ Γκόρο (γράφει το αλβανικό δημοσίευμα) ανέφερε ότι ένας βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, πρότεινε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τη Χιμάρα για να δώσουν ένα μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση.

Ισχυρό και ηχηρό μήνυμα από την άσκηση “Μέδουσα” 5: Συμμετείχαν Ελλάδα και Αίγυπτος


Πλοία και ελικόπτερα συμμετέχουν στην άσκηση, την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ /STR
Η ελληνοαιγυπτιακή άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 5 «στέλνει ένα ισχυρόμήνυμα σε όλη τη Μεσόγειο -πέραν της επισφράγισης της άριστης σχέσης της Ελλάδος με την Αίγυπτο- για τη διαμόρφωση ενός άξονα σταθερότητας που δίνει την ελπίδα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην περιοχή των Βαλκανίων», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος παρακολούθησε αποβατική ενέργεια στην παραλία της Καλάθου στη Ρόδο, στο πλαίσιο της τελικής φάσης της εν λόγω άσκησης.

Κύπρος: O κατοχικός στρατός παραγγέλνει 2.500 νέα τυφέκια!Ζήλεψαν οι κατοχικοί από τις διευρυμένες προμήθειες της Ε.Φ.σε φορητό οπλισμό και άλλα οπλικά συστήματα, καθώς καταδρομείς εμφανίστηκαν με τα καταξιωμένα βελγικά SCAR Mk16 & 17 και ισραηλινά Tavor, κι αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί το "κομμάτι" τους...

Ανάστατη η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα για τις κατεδαφίσεις σπιτιών: Υπάρχει σχέδιο ξεριζωμού – ΒΙΝΤΕΟ


IMG_1720
Για «σχέδιο ξεριζωμού που δεν κρύβεται» έκανε λόγο στοκεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντυ Μπελέρης αναφερόμενος στην κατεδάφιση σπιτιών και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή από την αλβανική κυβέρνηση.

Ανάστατη η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα για τις κατεδαφίσεις σπιτιών: Υπάρχει σχέδιο ξεριζωμού – ΒΙΝΤΕΟIMG_1720
Για «σχέδιο ξεριζωμού που δεν κρύβεται» έκανε λόγο στοκεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντυ Μπελέρης αναφερόμενος στην κατεδάφιση σπιτιών και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή από την αλβανική κυβέρνηση.

Ο Ράμα «έφαγε» τον αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας λόγω της έρευνας για τα καρτέλ ναρκωτικώνΟ αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας SHISH, Βίσο Αγιάζι Λίκα, πλήρωσε το τίμημα των καταγγελιών του εναντίον του Ράμα, του αδελφού του Όλσι Ράμα και του τέως υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, για διασυνδέσεις με τα κυκλώματα των ναρκωτικών. 

ΤΟΥΣ… «ΚΑΙΕΙ» Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ)!!!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εικόνες που δείχνουν ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα σε ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές να ποζάρει στον φακό με φόντο την σημαία του Βυζαντίου, δηλαδή την σημαία της ελληνορθόδοξης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δημοσιεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ με πικρόχολα σχόλια για… μεγάλη ελληνική πρόκληση!

A/A Buk εναντίον F-35…Την αποστολή των τεσσάρων Mirage 2000-5Mk2, την εμπειρία «βολής» με βλήματα cruise SCALP-EG και τρία σκληρά (πολύ σκληρά…) set-up που έζησε το defencenet.gr θα τα διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουνίου. Για την σημασία της αποστολής και της καταγραφής προσομοίωσης βολής με βλήμα SCALP-EG απλώς θα αναφέρουμε κάποια από τα λόγια του διοικητή της Πτέρυγας Μάχης, ταξίαρχου Ευάγγελου Κώνστα, ο οποίος ήταν παρών στο briefing room όπου σχεδιάστηκε η αποστολή μας: «Η αποστολή και το όπλο που χρησιμοποιούμε ξεφεύγουν απ’ότι γνωρίζετε μέχρι σήμερα για τις δυνατότητες της Π.Α. Και κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Και έτσι θέλουμε να μείνουν. Γι’ αυτό προσοχή σε ότι γράψετε…»

SCALP EG είναι ένα υποηχητικό βλήμα «fire and forget» βάρουςπερίπου 1230χλγ, μέγιστης διαμέτρου 1μ και ανοίγματος πτερυγίων3μ. Η πρόωση του στροβιλωθητή Turbomeca Microturbo TRI 60-30
έχει ως αποτέλεσμα μία ταχύτητα πτήσης 0,8mach και μία εμβέλεια «άνω των 250 χλμ.» Ο αεροναυπηγικός σχεδιασμός του SCALP ενσωματώνει πλήρως τεχνολογία stealth. Η άτρακτος είναι κατασκευα-
σμένη έτσι ώστε να ανακλά το μεγαλύτερο μέρος της προσπίπτουσας ακτινοβολίας σε διαφορετικές διευθύνσεις από αυτή του φορέα του ραντάρ.

 

Επιπλέον, πέραν της γεωμετρικής κατασκευής, έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά RAM (Radar Absorbing Materials) ώστε να απορροφούν μέρος της προσπίπτουσας ακτινοβολίας των ραντάρ. Ο συνδυα-
σμός αυτός καθιστά την ανίχνευση και συνεπώς την αναχαίτιση του βλήματος ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και ειδικά το βράδυ, οπότε και προβλέπεται να εκτελεστούν οι αποστολές αυτές.

 

Το βλήμα μπορεί να εκτοξευθεί από μεσαίο ή χαμηλό ύψος. Μετά την εκτόξευση του και κατά την καύση του προωθητή (booster), ακολουθεί καθοδική πορεία, ώστε να λάβει το προκαθορισμένο ύψος πτήσης.
Όταν βρεθεί σε αυτό το ύψος, κινείται πλέον αδρανειακά (Inertial) προς το στόχο, με ταχύτητα πτήσης 0.8mach και βάσει των δεδομένων που έχει λάβει από το αεροσκάφος.

 

Σε αυτή τη φάση της πτήσης, η κατεύθυνση του βλήματος υποβοηθείται από το GPS των δορυφόρων Galileo και το σύστημα παρακολούθησης εδάφους TERPROM (TERainPROfile Matching). To TERPROM είναι ένα σύστημα ναυσιπλοΐας το οποίο χρησιμοποιεί αποθηκευμένα ψηφιακά στοιχεία υψών εδάφους
που συνδυάζονται με τις εισαγωγές των λοιπών συστημάτων ναυσιπλοΐας και υψομετρητών ραντάρ για να υπολογίσουν τη θέση του βλήματος επάνω από την επιφάνεια της γης.

 

"Image"

 

Στην τελική φάση της πτήσης του, το βλήμα αναρριχείται σε ένα μέσο ύψος ώστε να βελτιώσει το οπτικό του πεδίο. Σκοπός του είναι να μπορέσει να αναγνωρίσει θετικά το στόχο και να προσδιορίσει τα συγκε-
κριμένα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσκρούσει. Η τερματική κατεύθυνση προς τον στόχο απαιτεί μία διαδικασία ανίχνευσης – αναγνώρισης και απόκτησης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός παθητικού
υπέρυθρου αισθητήρα απεικόνισης (passive Imaging Infra-Redseeker – IIR seeker) σε συνδυασμό με το αυτόνομο σύστημα αναγνώρισης στόχων (Autonomous Target Recognition – ATR).

 

Ο παθητικός υπέρυθρος αισθητήρας ερευνά στο οπτικό του πεδίο και συγκρίνει τις επαφές του με τις πληροφορίες οι οποίες είναι περασμένες στη μνήμη του αυτόνομου συστήματος αναγνώρισης στόχων.
Ακολουθεί η διαδικασία αναγνώρισης και απόκτησης του στόχου (target identification and acquisition process).

 

Κατά τη διαδικασία αυτή και ενώ το βλήμα προσεγγίζει το στόχο, η σύγκριση μεταξύ των
επαφών του αισθητήρα IIR και του συστήματος ATR επαναλαμβάνεται συνεχώς με σκοπό τη βελτίωση της διακρίβωσης και τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης του στόχου και του σημείου πρόσκρουσης
(πιθανότητα κυκλικού σφάλματος 1m). Όταν αυτό επιτευχθεί το βλήμα λαμβάνει την κατάλληλη πορεία καθόδου ώστε να πλήξει το στόχο του.

 

Είναι προφανές ότι για να είναι επιτυχής μία βολή βλήματος SCΑLP EG θα πρέπει να έχει προηγηθεί άριστη προετοιμασία εκ των προτέρων από το έδαφος. Και αυτό γιατί τόσο η επιλογή του στόχου, όσο και
ο προγραμματισμός της πορείας πτήσης του βλήματος, λαμβάνουν χώρα πριν από την απογείωση με βάση τις υπάρχουσες αλλά και τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Περισσότερα για το τι έγινε στην αποστολή, την διαδικασία στοχοποίησης, τους στόχους, αλλά και το πως ζει και αναπνέει η 331Μ στην 114 Π.Μ., στις 15 Ιουνίου στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Για την ώρα αρκεστείτε σε κάποιες φωτό από την αποστολή και στην ζωή στην 114 Π.Μ.

 

"Image" 

 

 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

 

 


" data-medium-file="" data-large-file="" class="wp-image-35073 " src="https://defense3.files.wordpress.com/2015/06/russia-buk-1.jpg?w=560&h=373" alt="" width="560" height="373" srcset="https://defense3.files.wordpress.com/2015/06/russia-buk-1.jpg?w=560&h=373&zoom=2 1.5x" src-orig="https://defense3.files.wordpress.com/2015/06/russia-buk-1.jpg?w=599&h=399" scale="1.5" style="margin-top: 1.1em; max-width: 100%; height: auto;">

Με την σταδιακή έλευση των F-35 οι χρήστες επιδιώκουν να μάθουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα για τις πραγματικές του ικανότητες. Κυρίαρχο θέμα, μεταξύ πολλών άλλων, είναι η επιβιωσιμότητα του αεροσκάφους έναντι αντιαεροπορικών συστημάτων, ρωσικής κατασκευής.

ΦΑΡΜΑ ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ : Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΜΙΑ ΕΕ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Φάρμα Ζαγοραίου. Μια ιστορία που ξεκινά από ένα κρεοπωλείο του προπάππου τους. Πριν 20 χρόνια τα δύο αδέλφια εξέλιξαν το μικρό αγρόκτημα του πατέρα τους που ήταν στο Γιαλό του Κορθίου μεταφέροντας το σε μια μεσαίου μεγέθους φάρμα 50 στρεμμάτων στον κάμπο του Κορθίου. Και σήμερα η 5η γενιά (τα παιδιά τους) έχει αναλάβει ρόλους στο πατροπαράδοτο κρεοπωλείο τους στον Όρμο Κορθίου, αλλά και στην φάρμα. Ο λόγος εδώ για τον Νίκο Ζαγοραίο και τον Σταύρο Ζαγοραίο. 

Αλβανία: Η εξουσία στους συνταγματάρχες


39
SHARES
Χθες ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε τα ονόματα και τους διορισμούς των νέων περιφερειαρχών για τις δώδεκα Περιφέρειες της Αλβανικής επικράτειας. Είναι και οι δώδεκα πρώην στρατιωτικοί και σχεδόν όλοι έχουν αποστρατευθεί στο βαθμό του Συνταγματάρχη.
Είναι περίεργο από πού πηγάζει αυτή η επιλογή του Ράμα και τι θέλει ακριβώς να συμβολίσει. Προβλέπει αποσταθεροποιητικές τάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα και θέλει πυγμή σε όλο το εύρος της χώρας; Ή μήπως θέλει και με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι κυβερνάει με μεθόδους στρατιωτικές όπου δεν χωράει αντίρρηση;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://voreiahpeiros.blogspot.gr/2017/11/blog-post_2.html

Οι αλβανικές αρχές κατεδάφισαν σπίτια στο χωρίο Κηπάρο της Χιμάρας


11
SHARES
Στο χωριό Κηπαρό της Χιμάρας, η πολεοδομική υπηρεσία κατεδαφίζει κατοικίες επί της παραλιακής οδού. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ένας εκ των ιδιοκτητών ζεί μόνιμα στην Αθήνα και δεν είχε καμία ενημέρωση πως θα του κατεδαφίσουν το σπίτι με αποτέλεσμα να μην παρίσταται. Η αστυνομία διέρρηξε το σπίτι ώστε να το αδειάσει και άφησε όλα τα υπάρχοντα στο δρόμο.
Συγγενής της οικογένειας ενημερώθηκε για την κατεδάφιση της κατοικίας από την ιστοσελίδα μας himara.grκαι μας έστειλε την παρακάτω δήλωση:
Διαβάστε περισσότερα εδώ>> https://voreiahpeiros.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html

Παυλόπουλος: «Οι ελληνικές εταιρείες προσφέρουν ψηφιακές λύσεις υψηλού επιπέδου σε διεθνές επίπεδο»


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο,συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία WITSA, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τις εταιρείες για την παγκοσμίου βεληνεκούς βράβευση τους και, ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η διάκριση και των έξι υποψηφιοτήτων που κατέθεσε ο ΣΕΠΕ στα φετινά βραβεία, αποτελεί επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν οι ελληνικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της δυναμικής του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρα μας.

«Ζήλεψαν» οι κατοχικές δυνάμεις τις προμήθειες της Ε.Φ. και παραγγέλνουν νέο φορητό οπλισμό [vid]Ζήλεψαν οι κατοχικοί από τις διευρυμένες προμήθειες της Ε.Φ. σε φορητό οπλισμό και άλλα οπλικά συστήματα, καθώς καταδρομείς εμφανίστηκαν με τα καταξιωμένα βελγικά SCAR Mk16 & 17, καθώς και ισραηλινά Tavor, κι αποφάσισαν να κάνουν κι αυτοί το κομμάτι τους…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...