Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Τζέφρι Πάιατ: «Έρχεται μεγάλη αμερικανική επένδυση στα ναυπηγεία Σύρου


Την αρχή της υλοποίησης του σχεδίου που έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα σε ενέργεια, λιμάνια, ναυπηγεία, ναυτιλιακές υποδομές  και ναυτιλία εν γένει  υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα  Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στη διάρκεια  του 7oυ Συνεδρίου, «Navigator 2017, The Shipping decision Makers forum» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλωτό Μουσείο «Hellas  Liberty».

Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας με αυστηρό τόνο στην ανακοίνωση της Άγκυρας με την οποία χαρακτηριζόταν ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο.

Θυμίζεται ότι νωρίς το πρωί, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, επικαλείτο μέχρι και τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, προκειμένου να ισχυριστεί ότι η συμφωνία

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ «ΜΕΔΟΥΣΑ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΚΑΙ ΜΙΡΑΖ...Θέμα προσπάθησαν να δημιουργήσουν στη διεξαγωγή της Διακλαδικής Άσκησης (ΜΕΔΟΥΣΑΣ-5) σήμερα την ημέρα των «Διακεκριμένων Επισκεπτών», στέλνοντας στην περιοχή 3 Επιθετικά Ελικόπτερα και ένα Κατασκοπευτικό CN-235!


Συγκεκριμένα το Τουρκικό CN-235 μπαινόβγαινε στο FIR Αθηνών μέχρι που έφτασαν στην περιοχή διαδοχικά 2 F-16 από την νήσο Λήμνο και το πήραν αμπάριζα!

Ψάχνουν στις Βρυξέλλες τον Πουτζδεμόν


Ψάχνουν στις Βρυξέλλες τον Πουτζδεμόν - Κεντρική Εικόνα/Video
Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έκπτωτου ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, έχει εκδοθεί από το απόγευμα την Πέμπτη οι ισπανικές εισαγγελικές αρχές καθώς δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει στον δικαστή που διεξάγει έρευνα σε βάρος των μελών της πρώην καταλανικής κυβέρνησης με την κατηγορία της στάσης.
Την υπόθεση έχει αναλάβει ένας Βέλγος δικαστής που θα έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου Κονίτσης για τις κατεδαφίσεις στην ΧειμάρραΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 1ῃ Νοεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις :
«Ἡ «φίλη» χώρα Ἀλβανία «ξαναχτύπησε», καί, μάλιστα, σέ σύντομο χρονικό διάστημα, στήν ἡρωϊκή καί ἀδούλωτη Χειμάρρα. Ἀπό τό πρωΐ τῆς Τρίτης, 31ης Ὀκτωβρίου 2017, μέ ἀφορμή τήν ἀνάπλαση τῆς πόλεως, οἱ ἀλβανικές ἀρχές προχώρησαν σέ κατεδαφίσεις σπιτιῶν τῶν Βορειοηπειρωτῶν στήν Χειμάρρα, μέ ἀποτέλεσμα νά προκληθῇ ἔνταση στήν περιοχή. 

Πρωθυπουργός Φλάνδρας:«Το να κλείνονται στη φυλακή δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες πάει πολύ», «Είμαι σαστισμένος που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβαίνει στη σημερινή Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός της Φλάνδρας καλεί την Ε.Ε. να αναλάβει δράση στο θέμα της Καταλονίας

Ο πρωθυπουργός της Φλάνδρας καλεί την Ε.Ε. να αναλάβει δράση στο θέμα της Καταλονίας
Ο πρωθυπουργός της Φλάνδρας, της περιφέρειας του Βελγίου που έχει γνωρίσει και η ίδια στο παρελθόν αποσχιστικές τριβές, κατήγγειλε σήμερα τις ισπανικές αρχές επειδή συνέλαβαν καθαιρεθέντες καταλανούς αξιωματούχους και κάλεσε την ΕΕ να μεσολαβήσει στη διένεξη.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος παύθηκε από τη Μαδρίτη ως ηγέτης της Καταλονίας μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας, ταξίδεψε στο Βέλγιο και δεν εμφανίσθηκε χθες ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου για να λογοδοτήσει κατηγορούμενος για στάση. Όμως εννέα πρώην υπουργοί του προφυλακίσθηκαν στη Μαδρίτη εν αναμονή ενδεχόμενης δίκης.

"Από το 1990 το αλβανικό κράτος εποικίζει τη Βόρεια Ήπειρο με μουσουλμάνους"


Και μετά από τόσες αντιδράσεις της χειμαρριώτικηςκοινότητας και επανειλημμένες επιπλήξεις της Ελληνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση των Τιράνων προχώρησε και σε άλλες κατεδαφίσεις με έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γκρεμίζοντας κτίρια που δεν έτυχαν των ασφαλιστικών μέτρων του Διοικητικού Δικαστηρίου του Αυλώνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δεύτερο ελληνικό μειονοτικό κόμμα στην Αλβανία, το MEGA (ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ).
Η άσκηση του καθεστώτος κρατικής βίας στη Χειμάρρα και μετά από τη μεσολάβηση διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων της Χειμάρρας και κυβέρνησης, καθώς και η επιβαλλόμενη εφαρμογή ενός σχεδίου ανάπλασης, χωρίς να λυθούν οριστικά τα ιδιοκτησιακά, επιβεβαιώνουν περίτρανα την αδιαλλαξία και την αρνητική στάση του αλβανικού κράτους απέναντι στις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες συμβαίνουν εδώ και 27 χρόνια συνέχεια εις βάρος των Ελλήνων όχι μόνο στην περιοχή αυτή, αλλά σε όλο το χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, συνεχίζει το MEGA

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ S-400 ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ F-35...

Αν κάποιοι πίστευαν οτι οι Αμερικανοί και ειδικά ο Τράμπ θα έμενε χωρίς αντίδραση στην ανακοίνωση του Προέδρου της Κρατικής εταιρίας για κατασκευή του Αντιαεροπορικού Συστήματος μακράς εμβέλειας των S-400 , για την πώληση τους στη Τουρκία οι …Τούρκοι πάγωσαν!

Πάγωσαν από το τίμημα της αγοράς που το έμαθαν απο την Ρωσική Ανακοίνωση (2,4 δις $ ) αλλά κυρίως για τις διαρροές που κυκλοφόρησαν ευρέως ,αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ρωσικής Κρατικής εταιρίας


...Οτι υπάρχει περίπτωση ,οι Αμερικανοί να ματαιώσουν ή να αναβάλουν την πώληση των F-35 στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία!

Αγκυρα: «Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου»


Ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζει η Άγκυρα την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ρόδο, όπως φαίνεται και σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική άσκηση στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον: "Η διαφωνία σχετικά με το μέλλον της Καταλονίας είναι πολιτικό ζήτημα. Θα πρέπει να επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο και όχι στέλνοντας στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους. Ανεξάρτητα από την άποψη για το καταλανικό ζήτημα, η φυλάκιση εκλεγμένων ηγετών είναι εσφαλμένη και θα πρέπει να καταδικάζεται από όλους τους δημοκράτες".

Σκωτία-Καταλονία: Καταδίκασε την προφυλάκιση οκτώ υπουργών

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας καταδίκασε την προφυλάκιση οκτώ εκ των εννέα υπουργών της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της «στάσης» και της «εξέγερσης». Την ίδια ώρα, εθνικιστές βουλευτές της Σκωτίας έκαναν έκκληση στην κυβέρνηση του Λονδίνου να ζητήσει από τη Μαδρίτη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, όμοιο με εκείνο της Σκωτίας.

ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΕΤΕ... ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΡΑΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ... ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!!Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο, δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλούσε στα ελληνικά.

Μπερίσα: Πρώτα πρέπει να πω στον Νοριέγκα (γέλια από κάτω με το όνομα του δικτάτορα του Παναμά), ότι στη Χιμάρα καλύπτει τη μαφία με μια άλλη μαφία. Και όσον αφορά τη θλιβερή και προβληματική σχέση με την Ελλάδα που δημιούργησε, καλώ τους Αλβανούς να ακούσουν αυτόν τον κύριο: 

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε εξέλιξη τουρκική επιχείρηση σε Ίμια-Καλόλιμνο!


Φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στη σελίδα της στο Facebook, που βρίσκεται κοντά στα Ίμια δείχνουν πάνω από τα Ίμια να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση τουρκικό CΝ-235.

Από ό,τι βλέπουμε όμως στις φωτογραφίες, εκτός από ελικόπτερο πέταξε και τουρκικό CN-235 ενώ κοντά στα Ίμια βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Πιο πίσω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διακρίνεται και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου Κονίτσης για τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα


ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 1ῃ Νοεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις :
«Ἡ «φίλη» χώρα Ἀλβανία «ξαναχτύπησε», καί, μάλιστα, σέ σύντομο χρονικό διάστημα, στήν ἡρωϊκή καί ἀδούλωτη Χειμάρρα. Ἀπό τό πρωΐ τῆς Τρίτης, 31ης Ὀκτωβρίου 2017, μέ ἀφορμή τήν ἀνάπλαση τῆς πόλεως, οἱ ἀλβανικές ἀρχές προχώρησαν σέ κατεδαφίσεις σπιτιῶν τῶν Βορειοηπειρωτῶν στήν Χειμάρρα, μέ ἀποτέλεσμα νά προκληθῇ ἔνταση στήν περιοχή. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό ελικόπτερο AB-412 με κομάντος πέταξε δύο φορές πάνω από τα Ίμια – Η πρώτη υπέρπτηση ήταν στα 30 μέτρα


Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις

Πριν από λίγη ώρα τουρκικό ελικόπτερο AB-412 εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε 30 μόλις μέτρα πάνω από τα Ίμια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αντιαεροπορική άμυνα, αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία που έστειλε μαχητικά στην περιοχή φοβούμενη μεγαλύτερη πρόκληση. Το περιστατικό συνέβη στις 7:59 το πρωί.

Οι Τούρκοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στις 9:41 ακολούθησε και νέα υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια αυτή τη φορά στα 800 πόδια (περίπου 270 μέτρα).

Η σοβαρή αυτή πρόκληση, καθώς σπάνιες φορές τουρκικά ελικόπτερα πετούν τόσο χαμηλά πάνω από ελληνικό έδαφος (αν και κάθε υπέρπτηση είναι σοβαρή) γίνεται την στιγμή που ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τσαβούσογλου είναι στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για περιοδεία στη Θράκη

«Οργανώσαμε διαδηλώσεις ενός εκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς να σπάσουμε ούτε μια βιτρίνα και η εισαγγελία λέει ότι (οι ηγέτες της Καταλονίας) μας κάλεσαν να στασιάσουμε»

Ραγδαίες εξελίξεις στη Καταλονία: Προφυλακίστηκαν εννέα υπουργοί του Πουτζδεμόν

Ραγδαίες εξελίξεις στη Καταλονία: Προφυλακίστηκαν εννέα υπουργοί του Πουτζδεμόν

Για τον πρώην πρόεδρο της Καταλονία εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως ανέφερε η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.
Το ένταλμα στρέφεται και εναντίον τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του που έφυγαν μαζί του και βρίσκονται στο Βέλγιο.

Καταλονία: Διαδηλωτές προχώρησαν σε σύντομους αποκλεισμούς δρόμων


Καταλονία: Διαδηλωτές προχώρησαν σε σύντομους αποκλεισμούς δρόμω
Ομάδες διαδηλωτών διέκοψαν για λίγο την κυκλοφορία σε δρόμους και σε μια σιδηροδρομική γραμμή στην Καταλονία (βορειοανατολική Ισπανία) για να διαμαρτυρηθούν για την προφυλάκιση μελών της αποπεμφθείσας αυτονομιστικής κυβέρνησης.

Η καταλανική υπηρεσία οδικών πληροφοριών ανακοίνωσε στο Twitter ότι η κυκλοφορία διακόπηκε σε τέσσερις δρόμους στη διάρκεια του πρωινού της Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια, έπειτα από μισή ώρα, ανέφερε ότι οι αποκλεισμοί αυτοί είχαν αρθεί.

Νικόλ Κίντμαν αποθεώνει Λάνθιμο: Υπνωτίστηκα από το σενάριο του Η Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και σε δηλώσεις της αποθεώνει τον Ελληνα σκηνοθέτη...

Η σταρ του Χόλιγουντ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπνωτίστηκε» από το σενάριό του, το οποίο είναι ένα «αριστούργημα».

«Ηθελα εδώ και καιρό να συνεργαστώ μαζί του, απλά ζήτησα να μου πει πού και πότε να έρθω. Είχαμε συναντηθεί νωρίτερα αλλά δεν υπήρχαν ρόλοι που να είναι κατάλληλοι για μένα και τότε ήρθε και μου είπε ότι έχω κάτι για σένα, εάν θες να το κάνεις. Διάβασα το σενάριο και του έστειλα μήνυμα, γράφοντας πως δέχομαι τον ρόλο. Ήταν τόσο απλό, αλλά οφειλόταν κυρίως σε αυτόν», είπε στον Θοδωρή Κουτσογιανόπουλο, φανερά ενθουσιασμένη.

Κάποιοι γκεμπελίσκοι μας έλεγαν ότι η Κύπρος δεν πάει καλά - «Από τις καλύτερες επιδόσεις έχει η κυπριακή οικονομία»Η Κύπρος είναι τώρα μια από τις οικονομίες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας παράλληλα ωστόσο ότι όπως η κάθε οικονομία έχει ακόμη τις προκλήσεις της.
Ο κ. Ρέγκλινγκ μιλούσε, την Πέμπτη το απόγευμα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αίγυπτος σε Ελλάδα: «Θεωρείστε το ελικοπτεροφόρο αυτό σαν δικό σας»


Ελληνοαιγυπτιακή μαγεία «μάτωσε» και σήμερα τον Ερντογάν

Συγκλονιστική ήταν η επίδειξη ισχύος των Ελληνικών Δυνάμεων κατά την διάρκεια της σημερινής «Μέδουσας» γεγονός που αποτυπώνεται στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΝ και το ΥΠΕΘΑ.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να κατασκοπεύσουν την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση ενώ η Άγκυρα προέτρεψε την Αίγυπτο να μην υιοθετεί τις θέσεις της Αθήνας. Η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική με λίγη «μαγεία»…

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...