Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΜΟΣ! Στην Κακαβιά, έκλεισαν τα σύνορα στην ελληνική πλευρά


Στο μεθοριακό σταθμό  της Κακαβιάς η διέλευση έχειμπλοκαρισθεί από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στο αλβανικό έδαφος. Η ελληνική πλευρά έχει γυρίσει όλους τους επιβάτες πίσω, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έγινε γνωστό ότι τα σύνορα μπορούν να περάσουν μόνο εκείνου που έχουν ελληνικά έγγραφα και εκείνοι που ανήκουν στο χώρο Σένγκεν.
Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στο μεθοριακό σταθμό…

ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ «ΕΦΥΓΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΠΑΣΗΣ

Έσβησε ένα κομμάτι της ιστορίας των Χανίων και όχι μόνο - Πένθος για το θάνατο του Ν.Κοπάση

Στο πένθος βυθίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κοινωνία των Χανίων από την είδηση του θανάτου του Νικόλαου Κοπάση, του τελευταίου επιζώντα αξιωματικού της Μάχης της Κρήτης και πατέρα του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΑΚ Λευτέρη Κοπάση.

Απογοήτευση Ρωσίας από ΗΠΑ για κείμενο κατά του ναζισμού


Απογοήτευση Ρωσίας από ΗΠΑ για κείμενο κατά του ναζισμού
Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί ξανά σε ψηφοφορία περί τα τέλη της χρονιάς.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Η Ρωσία είναι απογοητευμένη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντίθεσης των ΗΠΑ στην ψήφιση μιας απόφασης του ΟΗΕ που καταδικάζει την «εξύμνηση» του ναζισμού και διάφορων μορφών ρατσιστικών διακρίσεων, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Παυλόπουλος: Οχι στον αλυτρωτισμό και στην αμφισβήτηση των συνόρων


Παυλόπουλος: Οχι στον αλυτρωτισμό και στην αμφισβήτηση των συνόρων
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Κ) παρίσταται σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), στην αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ, Αθήνα, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 18661867.jpg )  
«Η σημερινή επέτειος ανακαλεί στην μνήμη μας όλους τους εμβληματικούς αγώνες των Σιατιστινών υπέρ της πατρίδος. Ιδίως δε μας υπενθυμίζει, μ' επίκεντρο τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα, την Ιστορία της Μακεδονίας. Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του μεγάλου Μακεδόνα ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Μακεδονία είναι μια, και είναι ελληνική». 

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε μεγάλη κοιλότητα στην Πυραμίδα του Χέοπα


Αίγυπτος, οι πυραμίδες της Γκίζας 

Μια γαλλο-ιαπωνική επιστημονική ομάδα ανακάλυψε στην Πυραμίδα του Χέοπα, στην Αίγυπτο, γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα, την ύπαρξη μιας μεγάλης εσωτερικής κοιλότητας, μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, η οποία έως τώρα ήταν άγνωστη. Μυστήριο καλύπτει το λόγο ύπαρξης αυτού του κενού χώρου, ενώ είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος χώρος μέσα σε πυραμίδα.

Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914»ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα του Αλβανικού κράτους, η οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη βάσει του  Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας  που
υπεγράφη στις  17-5-1914, που κατοικούμε στο νότιο τμήμα της Αλβανικής επικράτειας, στην περιοχή που εμείς   αποκαλούμε  Βόρειο   Ήπειρο  και τη   θεωρούμε εθνολογικά   άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνικό κορμό,


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

FAZ: Τέλος για την τρόικα όπως την ξέραμε


Η τρόικα υπό την αρχική της μορφή φαίνεται ότι πνέει τα λοίσθια, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα - Στο προσκήνιο οι συζητήσεις για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
Τι θα γίνει με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM; Ποιος θα είναι ο μελλοντικός του ρόλος στην ευρωζώνη; Θα προχωρήσει σε αυτό που σχεδίαζε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών;
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung διαπιστώνει ότι το «κατασκεύασμα με την τρόικα, που βιαστικά εφευρέθηκε στην ευρωκρίση, δεν έχει πλέον μέλλον υπό την αρχική του μορφή. Το ΔΝΤ δεν θέλει να διαδραματίσει ρόλο τόσο διακριτό, όπως στο παρελθόν, στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα. Mάλιστα δεν πρόκειται να δώσει νέο δάνειο. Αλλά και η ΕΚΤ θέλει να αποσυρθεί από την επιτήρηση κρατών σε πρόγραμμα. Σε περίπτωση που στο εγγύς ή απώτερο μέλλον προκύψουν δημοσιονομικές δυσκολίες, τότε δύο θεσμοί θα μπορούσαν να συντρέξουν: η Κομισιόν και ο ESM μαζί για την επιτήρηση του προγράμματος, και ο ESM μόνος του».
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πάντως και σε άρθρο του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν, στη γαλλική εφημερίδα Les Echos με το οποίο συντάσσεται με την ιδέα Σόιμπλε, καλώντας τον ESM να αποκτήσει περισσότερο βάρος στον δημοσιονομικό έλεγχο λόγω του ότι η Κομισιόν ασκεί η ίδια πολιτική και δεν είναι κατάλληλη γι' αυτό.
«Όμως το αίτημα μετατροπής του σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο δεν φαίνεται να ενθουσιάζει και τόσο τις Βρυξέλλες» σημειώνει. «Ίσως επειδή ο ESM ως θεσμός, εάν έπρεπε να επιτηρεί τη δημοσιονομική πολιτική θα οδηγούνταν στις ίδιες προβληματικές καταστάσεις, όπως και η Κομισιόν. Η συζήτηση για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του βρίσκεται αντίθετα σε πλήρη εξέλιξη. Το ό,τι θα πρέπει να ενισχυθούν, κανείς δεν το αμφιβάλλει. Ανοιχτό αντίθετα παραμένει τι ακριβώς θα πρέπει να αναλάβει και τι όχι».

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/faz-telos-gia-thn-troika-opws-thn-kserame.4922201.html

Αθανάσιος Φράγκου μάχη Εσκί Σεχίρ 8/7/1921 - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Απάντηση ΥΠΕΞ για τους ισχυρισμούς Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με ισχυρισμούςΤουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Καλό θα ήταν η Τουρκία να αποφασίσει επιτέλους -και το ελπίζουμε- να συμπεριφέρεται με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις αρχές της καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος, θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά της τη λήψη των απαραίτητων

‘ Βέτσερ’:«Σκάνδαλο - Ο Γκάρτσεφ ισχυρίζεται ότι το «μακεδονικό έθνος» είναι εφεύρημα!»


Ο Μίροσλαβ Γκάρτσεφ, μέλος του Συμβουλίου Πολιτισμού τουΣοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM, πρώην δήμαρχος τουSDSM, μέλος του υπουργικού συμβουλίου του σημερινού Υπουργείου Πολιτισμού και σημερινός επικεφαλής της κυβερνητικής ομάδας για την καταστροφή των ‘μακεδονικών’ ιστορικών μνημείων στα Σκόπια, σε δήλωσή του προς τα σερβικά μέσα ενημέρωσης κατέληξε σε μια σκανδαλώδη αναφορά λέγοντας ότι το ‘μακεδονικό έθνος’ είναι ένα εφεύρημα της Γιουγκοσλαβίας, γράφει η ‘Βέτσερ’ και συνεχίζει: 

Παρεξηγήθηκαν κάποιοι όταν ο ΠτΔ αποκάλεσε τον Ράμα «τυχοδιώκτη» - Τώρα οι ίδιοι οι Αλβανοί τον λένε σχιζοφρενή με την βούλα!


Το γεγονός ότι o εν ενεργεία πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει βεβαρυμένο παρελθόν σχιζοφρένειας, δεν αποτελεί πια μυστικό. Ο σημερινός εκδότης της [αλβανικής] εφημερίδας TEMA, Μέρο Μπάζε, στο παρελθόν είχε κάνει σχεδόν σίριαλ της εποχής τις αναδημοσιεύσεις κλινικής καρτέλας και άλλων ιατρικών γνωματεύσεων που αποδεικνύουν σαφώς ότι έπασχε από σε προχωρημένο στάδιο σχιζοφρένειας.

Γεμίζει πλακάτ «Libertad» το «Καμπ Νου»

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα


Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα αναμένεται να στείλουν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα, στην κρίση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Καταλονία, με αφορμή την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από την Ισπανία.

Πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θωρακίσει νομικά την Ελληνική άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων απορρίπτοντας τις τουρκικες αιτιάσεις με ατράνταχτα, νομικά επιχειρήματα


ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-696x392
ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣE ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ρόδος, 6.3.2017
Κύριε Δήμαρχε,
Σας ευχαριστώ θερμώς για την τιμή που μου περιποιείτε, ανακηρύσσοντάς με Επίτιμο Δημότη σας. Έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει σε ανάλογες περιστάσεις, η τιμή αυτή δεν αφορά το πρόσωπό μου αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως έχω επίσης πλήρη επίγνωση του ότι η ανακήρυξή μου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Ρόδου μου επιβάλλει, μεταξύ άλλων, και το αντίστοιχο χρέος υπεράσπισης της Ιστορίας της Ρόδου. Μιας ένδοξης Ιστορίας χιλιετιών, την οποία λαμπρύνει επιπροσθέτως το απαράμιλλο κάλλος της Ρόδου, κάλλος που της έχει δώσει την θέση η οποία της ανήκει παγκοσμίως.

«Ξήλωσαν» τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης»

Διατάχθηκε και ΕΔΕ για το συμβάν

«Ξήλωσαν» τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Το Πολεμικό Ναυτικό απάλλαξε των καθηκόντων του τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης», μετά την προσάραξη του πολεμικού πλοίου, νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε ξέρα λίγο έξω από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αντικαθίσταται και ο Διευθυντής Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης πλοίου, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ για το συμβάν. 

Στην Ελλάδα η θρυλική Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, ένα χρόνο μετά την τραγωδία


Το θρυλικό μουσικό σύνολο του Κόκκινου Στρατού έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη.
Το παγκοσμίου φήμης συγκρότημα του Αλεξαντρόφ, με 130 χορωδούς, μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας, έρχεται για δύο μοναδικές εμφανίσεις στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο διωγμός των Ελλήνων της Β. Ηπείρου από τον τυχοδιώκτη Ράμα - Πόσο δίκιο είχε ο ΠτΔ όταν αποκάλεσε τον Ράμα διεθνή τυχοδιώκτη - BINTEO

Κατεδαφίζοντας την ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα


51
SHARES
Κάτι συμβαίνει στη Χειμάρρα. Κάτι συμβαίνει εδώ και καιρό και αφορά στην παραβίαση της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των μελών της ελληνικής μειονότητας που ζουν εκεί. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια μεθοδευμένη επιχείρηση εκτοπισμού τους, σχεδιασμένη από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, του κ. Έντι Ράμα, καθώς υπό το πρόσχημα της εφαρμογής ενός σχεδίου αστικής ανάπλασης και τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση κατεδάφισης αποκλειστικά ελληνικών περιουσιών.

Η θαυματουργός και πάνσεπτη Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου στην Αθήνα από το Άγιον Όρος


Το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, προσκυνούν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί σε όλη την Ελλάδα όταν εξέρχεται του Αγίου Όρους. Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, την οποία έφτιαξε η ίδια από τρίχες καμήλας σύμφωνα με την παράδοση, θα παραμείνει από τις 3 Νοεμβρίου ως και τις 13, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας όπου καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία, παρακλήσεις και αγρυπνίες.

Δελτίο Τύπου Μητροπολίτου Κονίτσης για τις κατεδαφίσεις στην Χειμάρρα

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 1ῃ Νοεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις :
«Ἡ «φίλη» χώρα Ἀλβανία «ξαναχτύπησε», καί, μάλιστα, σέ σύντομο χρονικό διάστημα, στήν ἡρωϊκή καί ἀδούλωτη Χειμάρρα. Ἀπό τό πρωΐ τῆς Τρίτης, 31ης Ὀκτωβρίου 2017, μέ ἀφορμή τήν ἀνάπλαση τῆς πόλεως, οἱ ἀλβανικές ἀρχές προχώρησαν σέ κατεδαφίσεις σπιτιῶν τῶν Βορειοηπειρωτῶν στήν Χειμάρρα, μέ ἀποτέλεσμα νά προκληθῇ ἔνταση στήν περιοχή. 

Το Ισραήλ στο πλευρό Κύπρου-Ελλάδας – Kρίσιμο μπαράζ επαφών του Ν.Αναστασιάδη εν’ όψει τοποθέτησης τουρκικής εξέδρας στην Κυπριακή ΑΟΖ‘Συναγερμό» στην κυπριακή δημοκρατία από την πρόθεση των Τούρκων να προκαλέσουν στην περιοχή το επόμενο διάστημα,  με μπαράζ επαφών με πολλές χώρες και την Ελλάδα φυσικά.

Ο Κύπριος πρόεδρος με αστραπιαίες κινήσεις  ενημέρωσε όλα τα όμορα κράτη της περιοχής για το πολεμικό σκηνικό που στήνουν οι Τούρκοι, αρχής γενομένης με το Λίβανο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...