Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : Ο ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΟΥΤου Γεωργίου Κουρκούτα - Φιλόλογου
Σύμφωνα  με  σχετικό  βιβλίο  που   είχε  εκδώσει  το 1971  η  Ι.Μ. Αρκαδίου (  για τα  150  χρόνια  από  το  1821 ) ,<< ο  Ιωάννης  Δημακόπουλος  εγεννήθη  εις  το  χωρίον  Βυτίνα  Γορτυνίας  το  1833 . Αποφοιτήσας  του  Γυμνασίου  κατετάχθη  ως  εθελοντής  εις  τον  Στρατόν  ( πεζικόν ) . Εσπούδασεν  την  στρατιωτικήν  τέχνην  εις  την  Σχολήν  Ευελπίδων .  Απεφοίτησεν  με  τον  βαθμόν  του  Ανθ-στού  .

Προήχθη  εις  τον  βαθμόν  του  Ανθ-γού   το  1863.

Εντός του 2017 υπογράφεται η σύμβαση για την απόκτηση των 76 OH-58D Kiowa Warrior Γιώργος Τσιμπούκης ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ


Εντός του 2017 πρόκειται, εκτός απροόπτου, να υπογραφεί η σύμβαση για την απόκτηση των 76 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού αφού στις 8 Δεκεμβρίου λήγει η διορία που έχει δώσει η Αμερικανική κυβέρνηση για την αποδοχή από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της   πρότασης που είχε σταλεί πριν από μερικές ημέρες.
Το πρόγραμμα για την απόκτηση των 76 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Defence Point ( http://www.defence-point.gr/news/erchete-tora-i-ora-ton-oh-58d-kiowa-warrior-stin-athina-i-loa), το κόστος της απόκτησης τους θα φτάσει τα 45 εκατ. δολάρια, στο οποίο θα προστεθεί και το κόστος μεταφοράς τους από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Μirage 2000: Πόσο καιρό ακόμη τα Μ-2000 θα βρίσκονται παροπλισμένα στο έδαφος;


*Γράφει ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την αναβάθμιση των F-16 -αδικαιολόγητα βέβαια, αφού η υλοποίηση του όλου προγράμματος έχει ήδη καθυστερήσει ενώ θα έπρεπε, έστω και μερικώς, να είχε ολοκληρωθεί, προκειμένου να αξιοποιηθεί και εκσυγχρονιστεί το αεροσκάφος ως φυσική συνέχεια, λόγω της παλαιότητάς του-, ήθελα να αναδείξω ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό, που απαιτεί άμεση απόφαση για τη λύση του.

“Το Αιγαίο τουρκική λίμνη και η Θράκη Κόσοβο”; Όχι βέβαια…


Του Κώστα Πικραμένου*

Το 2030 το Ελληνικό Κράτος θα ολοκληρώνει 200 χρόνια ύπαρξης ως Εθνος – Κράτος, μέλος της Διεθνούς Κοινότητας.

Σε γενικές γραμμές το Ελλαδικό Κράτος βγήκε κερδισμένο στο πέρασμα των αιώνων συγκριτικά με άλλα  Έθνη – Κράτη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανοίγει τον δρόμο για την ανακήρυξη της ΑΟΖ!


ΠΑΡΕΛΑΣΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-696x392
Κάτα την συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του, ο ΠτΔΠροκόπης Παυλόπουλος «ανακοίνωσε» στην Τουρκία ότι δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας και οι αιτιάσεις μη υπογραφής καταρρίπτονται από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την Ελληνική ΑΟΖ!

Έχει αποδειχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ότι οι παρεμβάσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τα εθνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά θέματα, γίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα αντικείμενα υλοποίησης. Από το Ευρωπαϊκό Νόμισματικό ταμείο έως την θωράκιση τη συνθήκη της Λωζάνης, την ακύρωση του σχεδίου Ανάν με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα καθώς και την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού δικαίου  στις ελληνικές εθνικές διεκδικήσεις, όλες αυτές οι εξελίξεις ξεκίνησαν από τις παρεμβάσεις του κορυφαίου αυτού ευρωπαίου ακαδημαϊκού. Ο οποίος έχει θέσει τις αρετές του στην υπηρεσία του Έθνους κινούμενος απολύτως στα πλαίσια των θεσμικών του καθηκόντων. Ολόκληρος ο διάλογος:

Σύνδεση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Με ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ Μυθολογίας :THOR RAGNAROK (Ταινια)

Συγκλονιστική αφήγηση Έλληνα πιλότου μετά από εγκατάλειψη: «Σώθηκες ρε Μήτσο… – Σώθηκα γιατί μας προστατεύει ο Θεός να φυλάμε την Πατρίδα» (βίντεο)


Η συγκλονιστική αφήγηση ενός Έλληνα πιλότου του οποίο το αεροσκάφος μετά από εμπλοκή υπέστη βλάβη και κατέπεσε φλεγόμενο στη θάλασσα δείχνει το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων χειριστών, της πίστης στην πατρίδα και την υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά ταυτόχρονα και της πίστης στον προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Τρόμο στον εχθρό προκαλεί η ΠΑ


Μήνυμα από το μέλλον έστειλαν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με UCAV nEUROn και F-16V [βίντεο]

Γιορτάζει σήμερα ο προστάτης Αρχάγγελος Μιχαήλ της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Σήμερα το πρωί το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανάρτησε ένα βίντεο με την διαχρονική αποστολή και προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο πέρα από τα σημαντικά πλάνα αρχείου εμφανίζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα για δεύτερη φορά σε βίντεο της Π.Α. μέσα σε λίγες ημέρες και το μη επανδρωμένο «stealth» Neuron που είναι υπό ανάπτυξη από ευρωπαϊκό Κονσόρτσιουμ εταιρειών στο οποίο συμμετέχει και η ΕΑΒ..

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Δόθηκε έτσι το μήνυμα για δεύτερη φορά πως για το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει μόνο η αναβάθμιση των F-16 αλλά και πολλά ακόμα…

Ταυτόχρονα, από το νησί του Εθνικού μας Ποιητή έστειλαν το δικό τους μήνυμα οι Αεροπόροι μας σε μια επίδειξη που τα είχε όλα με το Δαίδαλος Τ-6 και το F-16 «ΖΕΥΣ».

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Χθες το απόγευμα σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», γιόρτασε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της με μια εξαιρετική συναυλία.

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην ιστορία αλλά και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα εξής:

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

«Τιμούμε όμως και τη σημερινή γενιά της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες, τους πολίτες που υπηρετώντας καθημερινά, νύχτα και ημέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση, πως διαθέτουν εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση και πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας.

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Αυτά που κάνουν με τις σημερινές συνθήκες, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι, αλλά και οι πολίτες για να μπορούμε να έχουμε τη διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και παράλληλα την άριστη συμπεριφορά τους στον αέρα, αποτελούν παραδείγματα και θα διδάσκονται για πολλά χρόνια στις Πολεμικές Σχολές του μέλλοντος.

 Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Μην ξεχνάμε ότι πέραν από την εκτέλεση της αποστολής της, η Πολεμική Αεροπορία μαζί με τα ιπτάμενα μέσα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας και κυρίως στους ακρίτες μας. Κάθε μέρα έχουμε αεροδιακομιδές από τα νησιά μας.

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Το καλοκαίρι δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Έρευνα και Διάσωση και πολλές άλλες δράσεις που η Πολεμική Αεροπορία με τα ιπτάμενα μέσα προσφέρουν στην κοινωνία και στην Πατρίδα.

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Σας διαβεβαιώνω, όπως προανέφερα, ότι η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν τη βούληση και υποστηρίζουν παντοιοτρόπως την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας για να υλοποιεί άριστα την υψηλή αποστολή της».

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

 Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - ΑΤ089/2017

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Δέδες, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Στρατού Ξηράς, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κα. Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, αντιπροσωπείες Ενώσεων Αποστράτων, πολιτικό προσωπικό της ΠΑ, αντιπροσωπείες ξένων χωρών και τοπικές πολιτειακές Αρχές

πηγηhttps://www.pentapostagma.gr/2017/11/%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B1.html

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΦΟΒΟΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο στην νεοελληνική μίζερη πραγματικότητα και όμως, ο εφιάλτης της Κωνσταντινούπολης ζει και βασιλεύει σήμερα στην Τουρκία, που σειέται καθημερινά από πολλές απρόοπτες, αιφνίδιες και άκρως εκρηκτικές εξελίξεις.

GaN modules για ραντάρ ΤΡΥ-2 με βελτιωμένες επιδόσεις εναντίον βαλλιστικών πυραύλων και Α/Φ 5ης γενιάς. Λύση στα F-35 για Ελλάδα;


GaN modules για ραντάρ ΤΡΥ-2 με βελτιωμένες επιδόσεις εναντίον βαλλιστικών πυραύλων και Α/Φ 5ης γενιάς. Λύση στα F-35 για Ελλάδα;

 –
  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Aviation Week, η Αμερικανική Υπηρεσία Αντιβαλλιστικής Προστασία Missile Defense Agency (MDA) και η Raytheon θα βελτιώσουν την ακτίνα αποκάλυψης και την ευαισθησία του κορυφαίο επίγειου ραντάρ ΤΡΥ-2 (λειτουργεί στην X-band)

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥΣημαντική αναμένεται να είναι η αναβάθμιση στην αεράμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τον νέο εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας και την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά με και την αναβάθμιση των αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων με μηχανισμό συγχρονισμού των ραντάρ.

Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ «ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΧΕΡΙΟΥ»


Τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Τετάρτη η κυπριακή κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Ερντογάν ότι με την κατάληψη της Κύπρου η Τουρκία «έκοψε» τα χέρια των δυτικών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο τούρκος πρόεδρος «είναι γνωστός για τέτοιου είδους συμπεριφορές προς την Κύπρο και ολόκληρη την Ευρώπη».

ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ: «ΑΤΣΑΛΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (VIDEO)


Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση αρμάτων μάχης, πυροβολικού και πεζικού, που έλαβαν χώρα στην Λάρισα.

Η 1η Στρατιά περιλαμβάνει ένα σώμα στρατού, μία μεραρχία πεζικού και μία μεραρχία μηχανοκίνητου πεζικού.

Ελλάδα και Βουλγαρία τα βρήκαν για την ετήσια αμυντική συνεργασία

Υπεγράφη χθες Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) για το έτος 2018 μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Βουλγαρίας, Συνταγματάρχης Vencislav Vassilev.

“Ο Ερντογάν θέλει S-400 για να προστατευθεί από την τουρκική Αεροπορία”!

Επιστολή προθέσεων (LoI: Letter of Intent) με τη Γαλλία και την Ιταλία φέρεται από την ειδησεογραφία ότι υπέγραψε η Τουρκία με αντικείμενο το σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας SAMP-T της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας Eurosam, θέτοντας πιο ουσιαστικά σε κίνηση μια διαπραγματευτική διαδικασία για την απόκτηση ενός ακόμα συστήματος του τύπου, μετά την φερόμενη ως οριστική συμφωνία με τη ρωσική πλευρά για την προμήθεια συστημάτων S-400 Triumf.

Μόνιμη Αμυντική Συνεργασία - Ένα σωστο βήμα, για να μείνει ζωντανή η Ε.Ε.


Στενότερη συνεργασία των χωρών της Ε.Ε. στον αμυντικό τομέα
Τουλάχιστον 20 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα μια νέα συμφωνία συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, την οποία προωθούν η Γαλλία και η Γερμανία, για τη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη κοινών στρατιωτικών εξοπλισμών, σε μια επίδειξη ενότητας, μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.Έπειτα από πολλά χρόνια περικοπών στις αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη και την ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση από τις ΗΠΑ –μέσω του ΝΑΤΟ–, η Γαλλία και η Γερμανία ελπίζουν ότι η συμφωνία που θα υπογραφεί στις 13 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που θα καλύπτει τα στρατεύματα και τον οπλισμό.

Βρυξέλλες: 200 Καταλανοί δήμαρχοι υπέρ της ανεξαρτησίας


Ενώπιόν τους μίλησε ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος ζήτησε εκ νέου τη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και έκανε λόγο για «πραξικόπημα Ραχόι».
Το διαβάζουν τώρα: 
Βρυξέλλες: 200 Καταλανοί δήμαρχοι υπέρ της ανεξαρτησίας

Βρυξέλλες: 200 Καταλανοί δήμαρχοι υπέρ της ανεξαρτησίας

Τη στήριξη 200 δημάρχων από την Καταλονία που ήρθαν στις Βρυξέλλες, δέχτηκε την Τρίτη ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.
Μόλις ανέβηκε στη σκηνή γνωστού πολυχώρου της βελγικής πρωτεύουσας, οι δήμαρχοι σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν τη λέξη «ελευθερία».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...