Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

"Doğu Akdeniz 2017": Τουρκικές προκλήσεις στη Ρόδο


Να εκτεθεί ακόμη μια φορά στους διεθνείς παρατηρητές, στιςυπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Μ.Βρετανία, καθώς επίσης στις συμμαχικές δυνάμεις(πχ η νατοϊκή αρμάδα SNMG-2), που συμμετέχουν την άσκηση "Doğu Akdeniz 2017" που εξελίσσεται στον Κόλπο της Μαρμαρίδας απέναντι από τη Ρόδο, κατάφερε η Τουρκία. 
Όπως πληροφορείται το onalert οι τούρκοι, χρησιμοποίησαν ως καμουφλάζ τον πολυεθνικό μανδύα της άσκησης αλλά και το πολυσύνθετο σενάριο, προκειμένου να παρανομήσει- κατά την προσφιλή τακτική της- παραβιάζοντας το FIR Αθηνών από την πύλη ανατολικά της Ρόδου. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ…ΩΡΑΙΟΣ, Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το Φεβρουάριο του 2009 είχε συγκλονίσει τότε την επικαιρότητα ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός, Atilla Olgaç, όταν σε μια τότε τηλεοπτική εκπομπή σε ένα τουρκικό κανάλι είχε ομολογήσει με περισσό θράσος ότι κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974, που είχε πάρει μέρος σαν στρατιώτης, είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τουλάχιστον 10 αμάχους Κυπρίους : «Atilla Olgaç, bir programda »Kıbrıs’ta 10 Rum’u öldürdüm» dedi.», δηλαδή, «ο Atilla Olgaç ομολόγησε πως δολοφόνησε 10 Ελληνοκυπρίους».

Η Ελλάδα που μεγαλουργεί: Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα είναι γεγονός και βγαίνει στην αγορά! [εικόνες]


Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα DCR 017 παρουσιάστηκε στη διεθνή αγορά!

Η πρώτη ελληνική μηχανή που «πατάει γκάζι» για μια αγορά σε ραγδαία άνοδο παγκοσμίως, αυτή των ειδικών, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανών, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνές κοινό, στην έκθεση EICMA, στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο της Ιταλίας.

«Δεν δειλιάζουμε καθόλου, καθώς είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, η τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μοναδική και το έχουν παραδεχθεί όλοι.

Αμφισβητεί ξανά ο Ερντογάν την συνθήκη της Λωζάνης


Ερντογάν: Ξεχνούν ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι σαν τη χθεσινή Τουρκία
Nέα αμφισβήτηση του αλαζόνα Ερντογάν για την Συνθήκη τηςΛωζάνηςΕίναι βέβαια εδώ και πολλά χρόνια γνωστή η τακτική του Σουλτάνου, καθώς σε μόνιμη βάση αμφισβητεί την Συνθήκη, τονίζοντας διαρκώς ότι η Άγκυρα θέλει να επαναχαράξει τα συνορά της, που δεν είναι κάτι άλλο φυσικά από το να μεγαλώσει σε βάρος άλλων χωρών την επικράτειά της.Σήμερα λοιπόν, ήταν η ευκαιρία ακόμα και στην τελετή που διοργανώθηκε στο Προεδρικό Παλάτι με αφορμή την 79η επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ, να αμφισβητήσει ξανά την Λωζάνη. 
Στην ομιλία του κατά την τελετή για την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Λωζάνη είναι μία συνθήκη που προκάλεσε πολλές ζημίες στην Τουρκία, αλλά και η βασική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα στα νότια σύνορά της.

Τα πρώτα ΟΥΚ; Η κατάδυση στην αρχαία Ελλάδα

Τα πρώτα ΟΥΚ; Η κατάδυση στην αρχαία Ελλάδα

Η κατάδυση στην αρχαία Ελλάδα κατά την ύστερη αρχαϊκή και κλασσική περίοδο (6ος-4ος αιώνας π.Χ.)
Η λέξη κατάδυση και δύτης προέρχονται από το αρχαίο ρήμα «δύω» το οποίο απαντάται από τα ομηρικά έπη, ενώ ο όρος δύτης, ως αυτούσιος, μεταγενέστερα. Έκτοτε δημιουργήθηκαν ποικίλες ονομασίες για όσους ασχολούνταν με την κατάδυση, ανάλογα με τις ικανότητες που διέθεταν οι δύτες ή τα βάθη καταδύσεως που έφταναν. 
Συμπεραίνοντας από τις ονομασίες τους, οι «κολυμβητές ὕφαλοι», ή «κολυμβητές ὕφυδροι», οι «βύθιοι», και οι «ὑπονηχόμενοι» [1] εργάζονταν «ὑπὸ τῆς ἁλός» δηλ. κάτω από τη θαλασσία επιφάνεια. Αντιθέτως οι «ἐπιπολάζοντες» κινούντο πιο κοντά στην επιφάνεια, ενδεχομένως προς παρατήρηση του βυθού ενώ οι «ἀρνευτήρες» ήταν οι βουτηχτές, εκείνοι που καταδύονταν από κάποιο ψηλό σημείο με το κεφάλι προς τα κάτω [2]. 

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΑποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Του Παναγιώτη Κονδύλη
από το βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου», εκδ. Θεμέλιο

 
Ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια της πολιτικής υπό δύο θεμελιώδεις έννοιες. Όταν ο όρoς «πολιτική» εκλαμβάνεται με την αντικειμενική του σημασία, για να χαρακτηρίσει τη διαμορφωμένη μέσα στον χρόνο ιστορικοκοινωνική φυσιογνωμία ενός συλλογικού πολιτικού υποκειμένου, τότε o πόλεμος συνεχίζει την πολιτική υπό την έννοια ότι αποτυπώνει εκ των πραγμάτων, και ανεξάρτητα από τα τρέχοντα μελήματα και βουλήματα των δρώντων προσώπων, τη φυσιογνωμία αυτή, την οποία μπορούμε να δούμε από πολλές πλευρές και, ανάλογα, να την ονομάσουμε πολιτισμική ή κοινωνική ή γεωπολιτική κατάσταση, οικονομικό ή στρατιωτικό δυναμικό κ.τ.λ.

«Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις»

 


Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι πολύ σημαντικόγια τις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας. Σε μια συνάντηση, στην Κρήτη,  που αναμένεται  σχεδόν σαν το «Big Brother»- αλλά χωρίς κάμερες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Μπουσάτι και Κοτζιάς θα κλειστούν εκεί  με την ελπίδα να βγει τελικά «λευκός καπνός».

Η συνάντηση συνδέεται με μια σειρά ανεπίλυτων ζητημάτων, τα οποία  άλλα είναι πρόσφατα και άλλα παλαιότερα. 
Παλαιότερο είναι των θαλάσσιων συνόρων, της εμπόλεμης κατάστασης, τις κατεδαφισμένες επιτύμβιες στήλες που αναφέρονται στη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, αλλά και στη μέση  βρίσκεται ως τζόκερ το θέμα της Χιμάρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://voreiahpeiros.blogspot.gr/2017/11/blog-post_10.html

Σκόπια: Αποσπάσματα συνέντευξης του ΥΠΕΞ στο Κανάλ 5 για τη διαμάχη με Αθήνα Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμίτροφ, σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ των Σκοπίων και Αθήνας που προβλήθηκε στην τηλεόραση Kanal 5 την 8η Νοεμβρίου 2017.
 
Σε αυτήν τη συνέντευξη ο Ντιμίτροφ κάνει τρεις σημαντικές παραχωρήσεις στην πολιτική και ιστορική πραγματικότητα: 

Γήρανση & απώλεια μυϊκής μάζας: 6 λεπτά την ημέρα αρκούν!Ακόμη και λίγα λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια μυϊκής μάζας και να αυξήσουν την κινητικότητα.

Σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, η προσθήκη στην καθιερωμένη ρουτίνα 48 λεπτών ήπιας άσκησης την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ακινησίας και αναπηρίας στους ηλικιωμένους.

Άμεση ρωσική αντίδραση στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για το ΝΑΤΟ


Η Ρωσία αντέδρασε σκληρά στη συνέντευξη τουπρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, που δήλωσε ότι αναμένει έντονη αντίδραση από τη Ρωσία για το ΝΑΤΟ. Σε συνέντευξη στο «Antena M» του Μαυροβουνίου ο Ζάεφ είπε ότι ο κύριος στόχος του είναι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ότι είναι έτοιμος για τη σκληρή αντίδραση της Ρωσίας, όταν θα έρθει η στιγμή της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι Μεγάλοι Ηγέτες καθορίζουν τις τύχες των Εθνών-VIDEO!!

Ευρωκοινοβούλιο: Καταγγέλλει τη Μαδρίτη για την Καταλονία


Ευρωκοινοβούλιο: Καταγγέλλει τη Μαδρίτη για την Καταλονία - Κεντρική Εικόνα/Video
Κοινή επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, αναφορικά με την κατασταλτική πολιτική της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία και την παραβίαση των άρθρων 2 και 6 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απέστειλαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Γεώργιος Παπασημάκης Ορθοδοξία και Πατρώα Θρησκεία


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...