Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Και νέα μαζική διαδήλωση στη Βαρκελώνη


Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν χθες στη Βαρκελώνη υπέρ της απελευθέρωσης αυτονομιστών πολιτικών. Στην Καταλονία σήμερα ο ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι για την παρουσίαση του συντηρητικού υποψηφίου στις καταλανικές εκλογές
Spanien Protesten in Barcelona für die Freilassung der katalanischen Politiker (Getty Images/AFP/J. Lago)
Περίπου 750.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σύμφωνα με την περιφερειακή αστυνομία, χθες το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης ζητώντας την απελευθέρωση αυτονομιστών πολιτικών, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την ισπανική δικαιοσύνη στις αρχές Νοεμβρίου. Στην κινητοποίηση κάλεσαν η Πρωτοβουλία πολιτών Καταλανική Εθνοσυνέλευση ANC και ο πολιτιστικός σύλλογος Omnium Cultural, των οποίων οι επικεφαλής έχουν επίσης προφυλακιστεί.
Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό, στα οποία αναγράφονταν «Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατουμένους», ανέμιζαν την Estelada, την σημαία της Καταλονίας και φώναζαν συνθήματα όπως «Έξω η δύναμη κατοχής». Ανάμεσά στους διαδηλωτές η 60χρονη καταλανή Νούρια Αρέστε Σίσο:
«Ήρθαμε εδώ γα να εκφράσουμε την υποστήριξή μας σε όσους υποφέρουν στη φυλακή. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος διότι η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Για το λόγο αυτό αξιοποιούμε αυτή την ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούμε».
Προεκλογικός αγώνας από τη φυλακή

Καταλονία: 750.000 πολίτες στους δρόμους για την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών

Καταλονία: 750.000 πολίτες στους δρόμους για την αποφυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών


Με συνθήματα «ελευθερία για τους πολιτικούς κρατούμενους» και «είμαστε και θα παραμείνουμε Δημοκρατία», οι Καταλανοί πολίτες που βρέθηκαν στους δρόμους δεν συντάσσονται αναγκαστικά με την αυτονομία της περιοχής, αλλά  χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» την φυλάκιση εκλεγμένων τοπικών ηγετών

Εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Βαρκελωνης και άλλων πόλεων στην Καταλονία ζητώντας την αποφυλάκιση των φυλακισμένων αυτονομιστών ηγετών της περιοχής.

Τηλεοπτική Συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση για τις σχέσεις Αλβανίας- Ελλάδας


Οι καλύτεροι διπλωμάτες στην Αλβανία και ο δημοσιογράφοςγεωπολιτικών ζητημάτων, Σταυρί Μάρκο ( Σταύρος Μάρκος) συζήτησαν  στην πολιτική εκπομπή «Κάπιταλ» της τηλεόρασηςVizion Plus TV, με διευθύνοντα τον Αλεξάντερ Φούτζι,  τα θέματα που αφορούν την Αλβανία και την Ελλάδα, καθώς και τις τελευταίες προοπτικές επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.
 
Η Χιμάρα, όπως πάντα, παρέμεινε  ένα κρίσιμο θέμα στις συζητήσεις, για την οποία η κυβέρνηση των Τιράνων εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ελληνική κοινότητα.

Εδώ ο κόσμος χάνεται μα τα καλλιστεία στη Βενεζουέλα… καλλιστεία!Μέσω γενικευμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, με τον κόσμο να στερείται ακόμα και τα στοιχειώδη στη διατροφή του και όχι μόνο, διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, ο διαγωνισμός για τη νέα «βασίλισσα της ομορφιάς»…

Ο Ραχόι σηκώνει τα... μανίκια και πάει Καταλονία

Η πρώτη φορά μετά την καταλανική κρίση


Ο Ραχόι σηκώνει τα... μανίκια και πάει Καταλονία


Ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών στην επαρχία στις 21 Δεκεμβρίου  
Τα... μανίκια σηκώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι,ξεκινώντας προεκλογική εκστρατεία στην Καταλονία για να εμψυχώσει το ηθικό των υποστηρικτών του συντηρητικού κόμματός του «Λαϊκό Κόμμα», ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.


Ο Ραχόι έχει προκηρύξει τοπικές εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, σε λίγες ώρες o Ισπανός Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών του Συντηρητικού Κόμματος της Ισπανίας. 

Η επίσκεψη του Ραχόι πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη για τη φυλάκιση Καταλανών ηγετών στην οποία συμμετείχαν πάνω από 750 χιλιάδες άτομα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ραχόι στην Καταλονία θα είναι η πρώτη από τότε που κλιμακώθηκε επικίνδυνα η καταλανική κρίση πριν από δύο εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης Ραχόι να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση της αυτόνομης περιοχής, η κατάσταση βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, έχει καλέσει τους συμπολίτες του σε «δημοκρατική αντίσταση» στην απόφαση της Μαδρίτης για ανάληψη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ραχόι έκανε τα πάντα για να ασφαλίσει τα «νώτα» του πριν από τον αποφασιστικό τελικό γύρο της σύγκρουσης, μετά την αποσχιστική κίνηση από την ηγεσία της Βαρκελώνης. Στο εσωτερικό μέτωπο εξασφάλισε όχι μόνο την έγκριση της Γερουσίας, αλλά και τη στήριξη τόσο των Σοσιαλιστών όσο και των φιλελεύθερων «Ciudadanos». Σε διεθνές επίπεδο, οι Καταλανοί έμειναν εντελώς μόνοι. Όλοι οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στάθηκαν στο πλευρό του Ραχόι, καθώς δεν ήθελε κανείς να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν εθνοτικά ρήγματα και σε άλλες περιοχές της Ε.Ε

http://www.protothema.gr/world/article/730644/o-rahoi-sikonei-ta-manikia-kai-paei-katalonia/

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ


Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη
Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. email:triant@bio.auth.gr


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ , ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11/11/2017  

Τα Βαλκάνια (ή Βαλκανική χερσόνησος ή Ν.Α. Ευρώπη) περιλαμβάνουν την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κόσσοβο, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την π.Γ.Δ.Μ. και την Ευρωπαϊκή Τουρκία. Οι πληθυσμοί αυτών των χωρών αποτελούνται από άτομα διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας. Οι σημερινοί κάτοικοι της Ν.Α. Ευρώπης ομιλούν Ελληνικά, Αλβανικά, Τουρκικά και διάφορες γλώσσες της Σλαβικής ομογλωσσίας. Η Ελλάδα πέρα από τους γείτονές της στη Βαλκανική χερσόνησο (Αλβανία, π.Γ.Δ.Μ., Βουλγαρία και Τουρκία), γειτνιάζει δυτικά και με την Ιταλία. Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στη σύγκριση της γενετικής σύστασης των Ελλήνων με τη γενετική σύσταση λαών γειτονικών χωρών. Θα δοθούν όμως τα πρόσφατα στοιχεία για την προέλευση των προ-ανθρώπων και του ανθρώπου, καθώς επίσης πρόσφατα γενετικά στοιχεία για τη γενετική συνέχεια των Ελλήνων.
Συνοπτικά, τα γενετικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι: 

«KUNDUZ» ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΜΦΙΒΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ… «ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ»!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το περίφημο «Kunduz», δηλαδή «Ο Κάστορας», είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο πιο εκτίθεται από το Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, με την υπογράμμιση ότι έχει την δυνατότητα να περνά σε χρόνο ρεκόρ κάθε υδάτινο εμπόδιο, δηλαδή ποταμούς, κλπ.

Το θαύμα του Αγίου Μηνά που έκρινε την μάχη του Ελ ΑλαμέινΆγιος Μηνάς «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ» ο Μεγαλομάρτυρας – Εορτάζει στις 11 Νοεμβρίου

~ Σε μια προσκυνηματική μου επίσκεψη στο Άγιον Όρος πριν περίπου δύο χρόνια και συγκεκριμένα στην Μονή της Μεγίστης Λαύρας, ένα απόγευμα αποφάσισα να μεταβώ με τα πόδια στην περιοχή της Βίγλας και να πάω στο κελλάκι του Αγίου Μηνά του θαυματουργού του άλλοτε προστάτη της Αστυνομίας Πόλεων, εκεί που διαμένει ο γνωστός π. Ιωσήφ, αυτός που κυματίζει την Ελληνική σημαία σε κάθε πέρασμα μαχητικού αεροσκάφους από την περιοχή.

Η Κύπρος έστειλε όπλα στους Κούρδους εναντίον του ISIS, ενδεχομένως να στείλει περισσότεραΕλένη Τζιράκη

Μετάφραση: Λυσίμαχος Σαμασίτης

Η Κύπρος έχει παράσχει στους κούρδους Peshmerga όπλα για να βοηθήσει στον συνεχή αγώνα τους εναντίον του ISIS και ενδεχομένως να δώσει περισσότερα. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχουν αποσταλεί δύο φορτία όπλων και σέρβικων πυρομαχικών Zastava μέσω αμερικανικών αρχών.

H κλειστή κοινότητα που λέγεται πως κατάγεται από τους θρυλικούς πολεμιστές της Αρχαίας Ελλάδας


 Οδοιπορικό του BBC εκεί που ζουν σήμερα οι «απόγονοι των αρχαίων Σπαρτιατών»

Το τοπίο θυμίζει τον κυματισμό της θάλασσας, με τα απόκρημνα βράχια να μοιάζουν σαν να κρέμονται από τη χερσόνησο, στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Από τους απότομους λόφους, μικρά πέτρινα σπίτια που θυμίζουν… κάστρα στέκουν αγέρωχα, με την πλάτη τους στον επιβλητικό και κολοσσιαίο Ταΰγετο. Με τα νώτα τους καλυμμένα από το εντυπωσιακό βουνό, μοιάζουν να αγναντεύουν στωικά τα νερά του Ιονίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...