Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ: Ο ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ... ΑΛΛΑ ΚΙ Ο Α/ΓΕΣ ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ...!!!

Ένα «απρόοπτο» με ευτυχές τέλος αντιμετώπισε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη σημερινή παρουσία του στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο μεγάλο πεύκο, προκειμένου να παραστεί και να απονείμει και ο ίδιος τον τιμημένο πράσινο μπερέ στους νέους Καταδρομείς της 2017Ε’ ΕΣΣΟ.

Έφυγε ο Γιάννης Καψής σε βαθύ γήρας, πολιτικός, πάντα όμως δημοσιογράφος

Ο Γιάννης Καψής με τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ανδρέα Παπανδρέου 
Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974, ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα μέχρι το 1982. Αυτή την περίοδο, Τα Νέα καθιερώθηκαν ως η πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα, με πανελλαδική κυκλοφορία γύρω στα 250.000 φύλλα, επιτυχία που πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.
Εκτός από την εργασία του σε ελληνικές εφημερίδες, ο Καψής υπήρξε συνεργάτης διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως το αμερικανικό περιοδικό Time. Τον Απρίλιο του 1982, ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένοντας σε αυτή τη θέση και στην επόμενη κυβέρνηση μέχρι το Σεπτέμβριο του 1987.
Στο μεταξύ, από τον Ιανουάριο του 1987 ήταν ταυτόχρονα υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Εξωτερικών. Στη συνέχεια, μετά τον Σεπτέμβριο του 1987 πήρε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών έως τον Ιούλιο του 1989.
Στη διάρκεια της θητείας του, διαπραγματεύθηκε το γνωστό μορατόριουμ, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, διαχειρίσθηκε, στο διπλωματικό πεδίο, την μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση του 1987 και έγινε κυρίως γνωστός για τις σκληρές θέσεις του, ιδίως στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου.
Επίσης, διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνία για την απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία αναθεωρήθηκε από την επόμενη κυβέρνηση, ως προς το εισαγωγικό μέρος της, οι τεχνικές ρυθμίσεις παραμένουν σε ισχύ και περιλαμβάνουν την κατάργηση της ετεροδικίας, της AMAG και ενός πλέγματος 120 συμφωνιών.
Έχει τιμηθεί με 14 παράσημα. Μετά την συνταξιοδότησή του, αφοσιώθηκε στην συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει 15 συνολικά βιβλία, εκ των οποίων τα περισσότερα σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι σήμερα παραμένει το πρώτο του βιβλίο, Χαμένες Πατρίδες, που εξέδωσε το 1962.

http://www.defence-point.gr/news/efyge-o-giannis-kapsis-se-vathy-giras-politikos-panta-omos-dimosiografos

Η Ελλάδα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της πληροφορικής υψηλών επιδόσεων


Η Ελλάδα έγινε η 12η χώρα που υπέγραψε τη Διακήρυξη τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης για την πληροφορική υψηλών επιδόσεων (High-Performance Computing-HPC), συμμετέχοντας έτσι στη φιλόδοξη προσπάθεια της ΕΕ να αναπτύξει την επόμενη γενιά υποδομών πληροφορικής και δεδομένων. Τη διακήρυξη, που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, στις 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.
Έως τώρα είχαν υπογράψει η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και η Ελβετία.

Η Ιερά Συμμαχία τιμωρεί την Καταλονία | του Ερρίκου Φινάλη


Η Ιερά Συμμαχία τιμωρεί την Καταλονία | του Ερρίκου Φινάλη
Όργια του Ραχόι με τις πλάτες της Ε.Ε. και πολλών «προοδευτικών»

Χθες η Κάρμε Φορκαδέλ, πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, ξυπνούσε για πρώτη φορά στη ζωή της στη φυλακή. Οδηγήθηκε εκεί την Πέμπτη το βράδυ αφού απολογήθηκε σε ειδικό δικαστή για τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε επιτρέποντας τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανακήρυξη της Καταλανικής Δημοκρατίας: εξέγερση, στάση, διασπάθιση δημόσιου χρήματος*. Παρόλο που, όπως λένε ορισμένες πληροφορίες, η κατηγορούμενη δήλωσε ότι η ψηφοφορία ήταν συμβολική, ο ειδικός δικαστής αποφάσισε την προληπτική προφυλάκισή της ωσότου καταβάλει εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Τουρκία είναι στην ουσία μια ανεξερεύνητη χώρα.

Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ανιχνεύσει το αχανές εσωτερικό αυτής της χώρας, συχνά βρίσκεται προ καινούργιων εκπλήξεων ενώ τα μυστικά που κρύβει μια κοινωνία επί δεκαετίες απομονωμένη και σήμερα αγχωμένη για την πραγματική της ταυτότητα, αρχίζουν δειλά να βγαίνουν στην επιφάνεια με όλες τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της πραγματικά ιστορικής εξέλιξης.

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Προκαλούν «εγκλωβίζοντας» τη Λήμνο με άσκηση ανοιχτά της Λάρνακας


Στην πολιτική της έντασης επιμένει η Τουρκία, σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς με μια σειρά αναγγελίες δεσμεύει μεγάλες περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη Λέσβο και τη Λήμνο, ενώ σε μια ευθεία πρόκληση προς τη Λευκωσία δεσμεύει μεγάλη περιοχή για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης νότια της Κύπρου, στα ανοιχτά της Λάρνακας.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μεγαλειώδης πορεία εθνικιστών. Η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια

Η είδηση: 

"Χιλιάδες εθνικιστές βάδισαν σήμερα μέσα από την Βαρσοβία, για τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Η πορεία που διοργανώθηκε από ακροδεξιές ομάδες ήταν μια από τις πολλές πορείες που διοργανώθηκαν στην πολωνική πρωτεύουσα, η οποία γιορτάζει την αναγέννηση της Πολωνίας ως ανεξάρτητο έθνος 99 χρόνια πριν, αφού είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη για 123 χρόνια.

Η ΕΑΒ ετοιμάζει την λύση στον εντοπισμό των αεροσκαφών stealthΑπό Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα πολύ φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα ετοιμάζεται να αναλάβει η ΕΑΒ, με σημαντικές εφαρμογές στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας, όπως αποκαλύπτει το ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ALMANAC 2016-2017 που κυκλοφόρησε, στο μοναδικό ετήσιο αφιέρωμα ανασκόπησης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...