Σελίδες
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
«Ο Ζάεφ υποσχέθηκε στον Μπορίσοφ να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας»
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είπε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό,Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα αλλάξει το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Η αλλαγή του ονόματος από τον Ζάεφ, αναγγέλθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.
Αναστασιάδης: Αναβαθμίζονται η αεροπορική βάση «Α. Παπανδρέου» και η ναυτική βάση στο Ζύγι

Σε ομιλία στο συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι με την συνεργασία με τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, στον αμυντικό τομέα και με την πρόσφατη συν-υπογραφή με άλλες 22 χώρες της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), η Κύπρος αναλαμβάνει ρόλο ανάλογο της γεωστρατηγικής της θέσης.
Οι Βρυξέλλες… στάζουν μέλι
Η λέξη «Ελλάδα» ακούγεται ελάχιστα στις Βρυξέλλες και στον γραφειοκρατικό μηχανισμό των ευρωπαϊκών θεσμών. Η τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου ή το αργότερο σε αυτό του Ιανουαρίου, ενώ οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας γεμίζουν με αισιοδοξία Ευρωπαίους παράγοντες.
Αποτέλεσμα
αυτού του ευοίωνου κλίματος είναι να συζητώνται πλέον οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, αφήνοντας μακριά τη δραματική κατάσταση του πρόσφατου παρελθόντος.
«Η ελληνική οικονομία απέδωσε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε όταν φτιάχναμε το τρίτο πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων. Ετερος υψηλόβαθμος παράγοντας με ευρύτερη γνώση των ευρωπαικών δεδομένων έλεγε πως «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κρίησς που στην Ευρώπη φαίνεται εφικτό πως το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία».
Το καλό αυτό κλίμα συμπληρώνεται από τις προβλέψεις για τα κρίσιμα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας. «Εχουν εξαλειφθεί οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, η ανεργία πέφτει με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι περιμέναμε, η χώρα έχει αρκετό ρευστό μέχρι να ολοκληρώσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και οι εκταμιεύσεις πλέον χρειάζονται όχι για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων, αλλά για να φτιάχνεται το “μαξιλαράκι” και να αποπληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές» έλεγε βαθύς γνώστης των διαπραγματεύσεων.
Τα ευρωπαϊκά κλιμάκια θέτουν μόνο τρεις κινδύνους για τη μεταμνημονιακή εποχή και την επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά. Οπως λένε χαρακτηριστικά:
«Τα μέτρα –θετικά και αρνητικά– για το 2019 και το 2020 ουσιαστικά δεν χρειάζονταν και ελήφθησαν λόγω ΔΝΤ. Εάν όμως υπάρξουν πολιτικές υποχωρήσεις τότε ίσως χρειαστεί να αλλάξει η ισορροπία του μείγματος».
«Δεν θα υπάρξει ανάκαμψη εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα των “κόκκινων” δανείων. Είναι δύσκολο θέμα, χρειάζεται περίπου 5-10 χρόνια, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία».
«Εάν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε η Ελλάδα πρέπει να δανείζεται μόνο 10 δισ. τον χρόνο από τις αγορές, που είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανευρωπαϊκά. Ωστόσο η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελάφρυνση του χρέους, καθώς μετά το 2030 εκτοξεύονται τα απαιτούμενα ποσά για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων».
Στις Βρυξέλλες οι αρμόδιοι παράγοντες είναι εξαιρετικά φειδωλοί σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το χρέος. Το βέβαιο είναι πως πρέπει οι σχετικές συζητήσεις να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν το αργότερο τον προσεχή Ιούνιο.
«Η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι “καθαρή”;» ρωτούν αρκετοί αναλυτές. Οι απαντήσεις είναι διπλωματικές λόγω του γεγονότος ότι η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη πρώτη φορά με ένα τέτοιο ερώτημα, δεδομένων των δυο προηγούμενων αποτυχημένων μνημονίων. Ορισμένοι αξιωματούχοι αρκούνται στο ότι «“καθαρή έξοδος” σημαίνει “όχι νέο πρόγραμμα”, κάτι το οποίο, βάσει των αριθμών, ουδείς θέλει τώρα».
Ετεροι αξιωματούχοι συμπληρώνουν πάντως πως «είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, εκτός αν υπάρξουν ανακατατάξεις άλλου είδους». Και τονίζουν ότι «το μοντέλο της καθαρής εξόδου, χωρίς πιστοληπτική γραμμή είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι». πηγη: http://www.efsyn.gr/arthro/oi-vryxelles-stazoyn-meli
https://national-pride.org/2017/11/19/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9/
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΑ
Μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με μια νέα δομή δυνάμεων και με την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Ε.Φ. έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, ανέφερε ο ΥΠΑΜ της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ εναντίον της Τουρκίας!
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ «ΛΑΘΟΣ» Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!
Τι ακριβώς συνέβη με την ΝΑΤΟϊκή άσκηση που στόχος ήταν ο Ερντογάν και η Τουρκία του Κ.Ατατούρκ; Φοβερό «στήσιμο» έλαβε χώρα στην Νορβηγία όπου παίχθηκε χοντρό «παιχνίδι» εις βάρος των Τούρκων με ενεργοποίηση του Αρθρου 5 της Συμμαχίας και εχθρό την Τουρκία σε υποθετικό σενάριο Παγκοσμίου Πολέμου!
Δηλαδή ενεργοποιήθηκε ολόκληρη η Ατλαντική Συμμαχία για ένα Παγκόσμιο Πόλεμο που στους εχθρούς συγκαταλέγονταν και η Τουρκία!
Το περιστατικό μετά και τις αποκαλύψεις που βγαίνουν αποκτά άλλη βαρύτητα και γι αυτό ο Ερντογάν δεν έκανε αποδεκτή τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ.
Αυτή είναι η πρόταση της Boeing για την αναβάθμιση των F-16 και την προμήθεια F-15
![]() |
Boeing F-15C / D Air Superiority Fighter |
To Militaire.gr έχει στη διαθεσή του τις δύο επιστολές που έστειλε η Boeing στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, με τις οποίες ζητά συνάντηση προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρότασή της.
Η ΑΟΖ της Κίνας, η Τουρκία και ο Πρόεδρος Τραμπ: Όσα συμβαίνουν εκεί αφορούν την Ελλάδα
Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης - Κανείς στην Ελλάδα δενπαρακολουθεί τις εξελίξεις στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η συμπεριφορά των Κινέζων, που παραβιάζουν κατάφορα και αδίστακτα το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), έχει σημασία και για τις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η Τουρκία παρακολουθεί με προσοχή τις παραβιάσεις της Κίνας. Βέβαια, οι παραβιάσεις της Τουρκίας σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ παλαιότερες από τις παραβιάσεις της Κίνας, αλλά σήμερα οι πρωτοβουλίες της Κινέζων προσφέρουν την ευκαιρία στους Τούρκους να τους μιμηθούν.
Η Τουρκία παρακολουθεί με προσοχή τις παραβιάσεις της Κίνας. Βέβαια, οι παραβιάσεις της Τουρκίας σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ παλαιότερες από τις παραβιάσεις της Κίνας, αλλά σήμερα οι πρωτοβουλίες της Κινέζων προσφέρουν την ευκαιρία στους Τούρκους να τους μιμηθούν.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)