Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας: «Αμυντική σύζευξη Ελλάδας – Κύπρου και κοινές πρωτοβουλίες στρατηγικής»


Κοινές πρωτοβουλίες Ελλάδας-Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσισε το Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας.
Οι δύο χώρες θα εντείνουν τις προσπάθειες «για την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με φίλες γειτονικές χώρες τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο», μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση κοινών απειλών διαμορφώνοντας το πλαίσιο για την προώθηση συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

“Οι Αλβανοί στα Σκόπια υπερβαίνουν το 50 τοις εκατό του πληθυσμού στη χώρα”


Ο Σπατίμ Πολοτζάνι, πρόεδρος της Ένωσης Κρατουμένων καιΔιωκομένων Αλβανών στην πΓΔΜ, δήλωσε ότι περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της χώρας είναι Αλβανοί και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από αυτούς εάν θα υπάρξει ή όχι αυτό το κράτος, όπως σημειώνει τη σκοπιανή τηλεόραση Sitel.
«Στις 14 διευθύνσεις και κλάδους της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας, οι Αλβανοί  σχεδόν δεν αναφέρονται. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία τα οποία να αναφέρονται σε Αλβανούς. Πόσο καιρό θα δεχόμαστε αυτόν τον δεσποτικό όρο «οι Αλβανοί είναι στο 20%», όταν είμαστε πάνω από το 50% και είμαστε μεταξύ εκείνων που πρέπει να αποφασίσουν εάν θα υπάρχει ή όχι αυτή η χώρα», ανέφερε ο Πολοτζάνι στην αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’ των Σκοπίων.

Πατριάρχης Σερβίας: Η ποινή στον Ράτκο Μλάντιτς είναι ‘ έργο του διαβόλου’


Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε στην εφημερίδα Alo’ ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ράτκο Μλάντιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ‘έργο του διαβόλου’.Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σέρβοι κρίνονται ένοχοι για όλα, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι.
Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, πρότεινε να συσταθεί το Ινστιτούτο Μελέτης για την περίπτωση του δικαστηρίου της Χάγης. Ο Σέσελι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σερβικό κοινοβούλιο και η Σερβία πρέπει να δώσουν ποιοτική και εξειδικευμένη απάντηση σε ό, τι συμβαίνει στο δικαστήριο της Χάγης και ότι οι πολιτικές φράσεις δεν αρκούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δικαισύνης δεν πρέπει να δέχονται  παθητικά την ποινή του Ράτκο Μλάντιτς.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β': "Είναι η αρχή των δεινών για τη Μ. ...

Τουρκία: απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία χριστιανικών μειονοτήτων και κυρίως τα ορθόδοξα……


H επιβίωση 24 σχολικών εγκαταστάσεων στην Τουρκία πουσχετίζονται με χριστιανικές μειονότητες απειλούνται  από την μείωση των εγγραφών. Η συνέπεια ενός πολιτικού μέτρου που περιόρισε δραστικά τη δημόσια βοήθεια υπέρ τους. Η μείωση των εγγραφών στην αρχή της σχολικής περιόδου θα μπορούσε να προκαλέσει το κλείσιμο των ιδρυμάτων που ανήκουν σε θεσμούς κι οργανσιμούς που σχετίζονται με χριστιανικές μειονότητες αναφέρει στις 24 Νοέμβρη  2017  το πρακτορείο Fides.

Αναθεώρηση του statut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...