Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Η ιστορικότητα της επίσκεψης Σίσι στην Κύπρο: Η κοινή πολιτική ιστορία και οι αγώνες που μοιράζονται οι δύο χώρες


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah al- Sisi καιτον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα, 21 Νοεμβρίου, Λευκωσία/ ΓΤΠ Σταύρος Ιωαννίδης
Του Μάριου Ευρυβιάδη
Όταν στις 5 Μαΐου του 1878 ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Ντισραέλι (Lord Beaconsfield) ενημέρωνε τη Βασίλισσα Βικτώρια πως στο πλαίσιο της αγγλο-τουρκικής αμυντικής συμφωνίας του ίδιου έτους η Αγγλία θα αποκτούσε την Κύπρο από τους Οθωμανούς, της έγραψε μεταξύ άλλων, πως με την απόκτηση της Κύπρου «η ισχύς της Αγγλίας στη Μεσόγειο θα ενισχυθεί απόλυτα στην περιοχή και η αυτοκρατορία της Ινδίας της Αυτού Μεγαλειότητος θα ισχυροποιηθεί  σημαντικά. Η Κύπρος είναι το κλειδί της Δυτικής Ασίας.» 

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα, θα κλονισθεί η κυριαρχία Γερμανίας- Γαλλίας…


«Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα, η κυριαρχία Γερμανίας- Γαλλίας θα αναταραχθεί εάν εισέλθει στην ΕΕ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αττάλειας στη διάρκεια του 4ου περιφερειακού συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, είπε ότι εργάζεται συνεχώς για την υλοποίηση του οράματός του για την Τουρκία.

Ο ΠΟΝΤΟΣ… «ΦΛΕΓΕΤΑΙ»!!! (βίντεο)Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέες συγκρούσεις σημειωθήκαν αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κερασούντας του Πόντου, γεγονός που δείχνει ότι η περιοχή αυτή φλέγεται και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει και νέες ενισχύεις της Στρατοχωροφυλακής για να αντιμετωπίσουν το ανταρτικό κίνημα που όλο και μεγαλώνει με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Βουλγαρία- “Η μη αναγνώριση ως αυτοκέφαλης της «μακεδονικής» Εκκλησίας είναι προδοσία”Η μη αναγνώριση του αυτοκέφαλου  της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ θα είναι όχι μόνο μια αμαρτία, αλλά και προδοσία. Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’ επικαλούμενο δηλώσεις του ιστορικού καθηγητή Πλάμεν Παβλόφ, σχετικά με το αίτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων να λάβει τη βουλγαρική ως «μητέρα εκκλησία», προσθέτοντας ότι αυτό είναι σίγουρα μια μεγάλη ιστορική αδικία που από καιρό έπρεπε να είχε διορθωθεί.

Σε τροχιά υλοποίησης ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου EastMed


Σε τροχιά υλοποίησης ο υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου EastMed


Ένα ακόμη σημαντικό ενεργειακό διεθνές πρόγραμμα με άμεση εμπλοκή της Ελλάδας και της Κύπρου φαίνεται ότι οδεύει προς υλοποίηση.
Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή» στις 5 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται οι πρώτες υπογραφές για τις βασικές προδιαγραφές προώθησής του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου EastMed, ο οποίος θα μεταφέρει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ευρώπη μέσω Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας.

Η Πρίστινα στολίστηκε με εθνικές σημαίες- χωρίς τη σημαία του Κοσσυφοπεδίου


Η πλατεία της Πρίστινα διακοσμήθηκε με εθνικές σημαίες τηνπαραμονή της σηματοδότησης της 105ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Οι τοποθετήσεις των σημαιών στις κεντρικές πλατείες της Πρίστινα έγιναν από το Δήμο.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...