Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Η Κίνα έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία, στο πλευρό του Άσαντ!


Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη Συρία για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, New Khaleej. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η κίνηση αυτή, έρχεται καθώς η Κίνα ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την παρουσία ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή του Ανατολικού Τουρκεστάν, οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια στις αντιπολιτευτικές αντάρτικες ομάδες, στην Συρία. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τρύφωνας Σεραφειμίδης
ΠΗΓΗ: MIDDLE EAST MONITOR

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Σύμβουλο της Συριακής Προεδρίας, Μπουθάνα Σααμπάν, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, επαίνεσε τις προσπάθειες του Συριακού Κράτους να αντιμετωπίσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν.

Η Συριακή κυβέρνηση, ισχυρίστηκε επίσης ότι, περίπου 5.000 Ουιγούροι μαχητές μιας εθνοτικής μουσουλμανικής μειονότητας την οποία οι κινεζικές αρχές συχνά κατηγορούν για τρομοκρατία, έφτασαν στη Συρία, περνώντας παράνομα μέσω της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Τουρκίας.

Πηγές αναφέρουν ότι το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να στείλει στρατιωτικές μονάδες, τις γνωστές και ως «Τίγρεις της Σιβηρίας» αλλά και τις «Νυχτερινές Τίγρεις», που αποτελούν μέρος των Κινεζικών Ειδικών Δυνάμεων, για να συνδράμουν τα συριακά στρατεύματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Κινεζικά στρατεύματα, κατευθύνθηκαν στην Συρία: το 2015, το συριακό καθεστώς επέτρεψε σε 5.000 στρατιώτες να εισέλθουν στο έδαφός του ως συμμαχικές δυνάμεις και να στρατοπεδεύσουν στην δυτική περιοχή της Λατάκιας. Παράλληλα, Κινέζοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, ήταν μεταξύ των παραπάνω, ως ειδικοί και θέματα Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας.

Η Κίνα είναι μία από τις πέντε δυνάμεις, με δυνατότητα βέτο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και μαζί με την Ρωσία, έχει χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή, περισσότερο από μία φορά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Συριακής κυβέρνησης.

Η ρωσική στήριξη έδωσε στη συριακή κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιβιώσει και να αντεπιτεθεί κατά τον εξάχρονο συριακό εμφύλιο, ειδικά εναντίον του ISIS, κάτι που όπως φαίνεται φτάνει στο τέλος του.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί από το 2011, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμαχικές τους, δυνάμεις. Τα Ηνωμένη Έθνη, υπογραμμίζουν ότι, περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα τόπους διαμονής τους, λόγων των συρράξεων.

defence-point.gr/

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά από δυο χρόνια αποκλεισμού της ιστορικής ελληνορθόδοξης μονής Παναγίας Σουμελά του Πόντου, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι φέτος τον Αύγουστο το μοναστήρι θα είναι ξανά σε θέση να δεχτεί τους επισκέπτες προσκυνητές και όπως είναι επόμενο, το δεκαπενταύγουστο θα ηχήσουν ξανά στον ιστορικό και άγιο αυτό χώρο οι ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες.

Ωρα μηδέν: Η Τουρκία σε ελεύθερη πτώση προς την άβυσσο


Ξέσπασε θύελλα στο εσωτερικό της χώρας – Bίντεο

Ώρα μηδέν για την Τουρκία καθώς οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να «ξηλώνουν» την οικογένεια Ερντογάν χτυπώντας την ανελέητα απ’ όλες τις πλευρές με βάση οικονομικά σκάνδαλα και διαφθορά που αποκάλυψαν τα Paradise Papers. Πριν λίγο ξέσπασε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της Τουρκίας με την χώρα να βαίνει μέσα σε πορεία αστάθειας προς την άβυσσο.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ότι είναι το «βασικό κόμμα της προδοσίας» της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως «χωρίς κύρος» και «εξαιρετικά μπερδεμένο».

«Είναι πολύ ατυχές να παρατηρήσουμε ότι το CHP μετατοπίζεται γρήγορα σε καθεστώς βασικού κόμματος της προδοσίας, λόγω του συγκεκριμένου προσώπου [Κιλιτσντάρογλου]», ανέφερε ο Ερντογάν σε εβδομαδιαία ομιλία, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), σήμερα.

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει κλιμακωθεί για άλλη μια φορά αφού ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του ότι έχουν υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρόκλησή του στον Κιλιτσντάρογλου, είτε να αποδείξει τις αξιώσεις του είτε να παραιτηθεί από τη θέση του, υποσχόμενος να πράξει το ίδιο, εάν ο ηγέτης του CHP μπορεί να αποδείξει ότι ο ίδιος ή τα μέλη της οικογένειάς του έχουν χρήματα στο εξωτερικό.

«Έκανε παρόμοια σχόλια στο παρελθόν και πιθανότατα θα τα επαναλάβει. Μπορεί να τα αποδείξει με έγγραφα; Όχι», είπε.

Ομως ο Κιλιτσντάρογλου, λίγο αργότερα, σε ομιλία του στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα, προσκόμισε έγγραφα που, όπως λέει, αποδεικνύουν τις συναλλαγές του Ερντογάν και συγγενών του σε εταιρεία offshore στη Νήσο του Μαν.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποκάλυψε ότι ο στενός κύκλος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, του γιου του και του εκτελεστικού βοηθού του, πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια off-shore εταιρεία, με την επωνυμία Bellway Limited, στη Νήσο Του Μαν, βρετανικό φορολογικό παράδεισο, το Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

«Έχουμε όλα τα αρχεία αυτής της εταιρείας», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στις 28 Νοεμβρίου, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP στο κοινοβούλιο.

«Έχουμε επίσης όλα τα έγγραφα των οικονομικών συναλλαγών».

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Bellway Limited βρέθηκε την 1η Αυγούστου 2011, με τον Sıtkı Ayan, ως το μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και «ιδρυτικό κεφάλαιο που ανέρχεται σε μία λίρα Αγγλίας».

«Υπάρχουν επίσημα αρχεία που δείχνουν ότι ανήκει σε αυτόν και από την Τουρκία και από τη Νήσο του Μαν», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία μεταφέρθηκε στον Kazım Öztaş στις 15 Νοεμβρίου 2011.

«Το 2011 ο γαμπρός του Ερντογάν και το 2012 αδελφός του έστειλαν χρήματα σε offshore. Το 2011 ήταν 2,5 εκατ. δολ. και το 2012 άλλα 2,5 δολ. Γιατί ο αδελφός σου μπήκε στον κόπο να στείλει εκατομμύρια σε μια εταιρία που αξίζει μία λίρα; Ζητάμε από τον Ερντογάν να μας πει ποιος είναι ο Σιντκί Αιχάν (ιδρυτής αυτής της εταιρείας) και ο Κασίμ Οζτας.

Τώρα έχουμε στα χέρια μας όλα τα έγγραφα των συναλλαγών.

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για σένα, έχουμε και όλες τις λεπτομέρειες της τράπεζας.

Αυτή είναι μια μικροσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Νήσο του Μαν, ένα μικροσκοπικό νησί.

Έχουμε στα χέρια μας τα χαρτιά αυτής της εταιρείας.

Ξέρεις ποιοι είναι οι ιδρυτές αυτοί;» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου κρατώντας στα χέρια του τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία».

Υπό τις φωνές των βουλευτών, που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, τόνισε επίσης το εξής:

«Μου είπες ότι θα είμαι ένας τιποτένιος, εάν δεν μπορώ να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου.

Ορίστε, εδώ είναι τα χαρτιά.

Ποιος είναι ο τιποτένιος τώρα;»

«Έχεις ισχυριστεί ότι ξόδεψες 30 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες της Συρίας.

Που είναι αυτά τα χρήματα;

Θα απαντήσεις στη Δικαιοσύνη».

Είναι πλέον δεδομένο ότι τo «βαθύ αμερικανικό» κράτος έχει στήσει στενό κλοιό γύρω από τον Ρ.Τ.Ερντογάν…

πηγη: https://www.pentapostagma.gr/2017/11/%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%B4%CE%AD%CE%BD-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%80.html

Νέες αποκαλύψεις για τον τάφο του Ιησού (Βίντεο)Ανά τους αιώνες, ο Ναός της Αναστάσεως της Ιερουσαλήμ έχει υποστεί βίαιες επιθέσεις, φωτιές, σεισμούς, ενώ το 1009 καταστράφηκε ολοσχερώς και ξαναχτίστηκε, αναγκάζοντας τους νεότερους ερευνητές να αμφιβάλουν σχετικά με το αν είναι όντως ο χώρος στον οποίο ενταφιάστηκε ο Ιησούς Χρηστός, όπως αυτός προσδιορίστηκε πριν από 17 αιώνες.

«Θα τακτοποιήσουμε το θέμα με τη νέα πυραυλική δοκιμή»


«Θα το τακτοποιήσουμε» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, περίπου στις 20.17 ώρα Ελλάδας, πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, έγινε γνωστό από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Τη μεγάλη Αλβανία οραματίζεται και ο Σαλί Μπερίσα!


Την ημέρα της 105ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ανήρτησε ένα βίντεο με έναν αετό στο Facebook, όπου στις εικόνες που παρουσιάζονται είναι και η λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία, με τμήματα της ελληνικής επικράτειας στην Αλβανία.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ… «ΤΡΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Λίγες μέρες πριν έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σάλος μετά τις αποκαλύψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για κρυφές καταθέσεις του Ερντογάν και του περιβάλλοντος του στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιο ο Ερντογάν δήλωσε πως αν αποδειχτεί κάτι σχετικό τότε αμέσως θα παραιτηθεί.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο;


Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στον 9.84 υποστήριξε ότι μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ , η άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα θα έχει ως κύριο μενού το Κυπριακό, στη κατεύθυνση λύσης μετά τις Προεδρικές εκλογές στη Κύπρο που θα συνιστά κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...