Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Εκκωφαντικοί θόρυβοι στη Θράκη: Σαρώνει την περιοχή η ΠΑ


 Τέσσερα Mirage 2000-5 σε «εικονικό βομβαρδισμό» στα βουνά Ξάνθης- Ροδόπης-Εβρου

Για πρώτη φορά σχηματισμός με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 υλοποίησαν χαμηλή διέλευση  πάνω από τα βουνά της  Ξάνθης με προορισμό τον Έβρο, πραγματοποιώντας άσκηση εικονικού βομβαρδισμού, προκαλώντας τους πράκτορες της Άγκυρας στο προξενείο οι οποίοι έτρεχαν και δεν έφταναν.

«Σεισμός» στο γεωπολιτικό σκηνικό: Θαλάσσια επιτήρηση της Κύπρου από το ΠΝ Ελλάδος – Αιγύπτου – Ιστορική απόφαση


«Σεισμός» στο γεωπολιτικό σκηνικό στην Κύπρο από την απόφαση της παρουσίας ελληνικών , αιγυπτιακών και κυπριακών πολεμικών πλοίων για την ασφάλεια της Νήσου ενώ «ετοιμάζονται» και οι Ισραηλινοί να εισέλθουν στην συμμαχία  που φέρνει τα πάνω κάτω στην Α.Μεσόγειο.

EKTAKTO – Η Τουρκία ανοίγει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ


 «Να ορίσουμε τον νέο μεσολαβητή 

Ο Ν.Τραμπ επιδεικνύει «σιωνιστική νοοτροπία»

Του Βασίλη Καπούλα
Από το κακό στο χειρότερο πάνε οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Μετά τις νέες τουρκικές «ρουκέτες» ο χρόνος για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή έχει στενέψει υπερβολικά.

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Ασφάλεια, ενέργεια, τρομοκρατία στο επίκεντρο


Ολοκληρώθηκε η 1η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδαςκαι Αίγυπτου, που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο Ζήνων στη Λάρνακα. Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση των τριών υπουργών, Χριστόφορου Φωκαΐδη, Πάνου Καμμένου και Sedki Sobhy και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών. 
Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη σύνοδο ήταν η περιφερειακή συνεργασία σε θέματα που ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και νέων ασύμμετρων απειλών. Λήφθηκαν επίσης απόφασεις για ένα κοινό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας στο πλαίσιο ασκήσεων και κοινής εκπαίδευσης.

Η πληρωμένη απάντηση Κοτζιά στους Τούρκους: "Μάλλον γκρίζες ζώνες θα βρο...

Ηττήθηκε η πρόταση για απαγόρευση του ντονέρ

Στην Ευρωβουλή

Ηττήθηκε η πρόταση για απαγόρευση του ντονέρ
  (Φωτογραφία:  Ελληνικά Πρακτορεία (Ευρ.) )

Ηττήθηκε οριακά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για απαγόρευση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε βιομηχανικά κρέατα, που θα επηρέαζε το ντονέρ.

Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Καταψήφισαν 272 ευρωβουλευτές, ενώ 30 απείχαν από την ψηφοφορία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει να επιτραπεί η χρήση του φωσφορικού άλατος στο κατεψυγμένο κρέας κεμπάμπ, για να εναρμονιστεί με την τρέχουσα πρακτική. Αυτή η χημική ουσία θεωρητικά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στο κεμπάμπ αλλά ο κανόνας σπανίως εφαρμόζεται. 

Άρθρο του Γιούνκερ στα «Νέα» για την Ευρώπη


«Να αξιοποιηθεί το μομέντουμ»

Άρθρο του Γιούνκερ στα «Νέα» για την Ευρώπη
«Μαζί πρέπει να χτίσουμε καλύτερες οικονομικές και κοινωνικές δομές που παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια για τους πολίτες της Ευρώπης» τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  Intime )

Το άρθρο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση γιόρτασε τον Μάρτιο στη Ρώμη την 60ή επέτειό της. Ηταν μια ευκαιρία για εμάς να συγκεντρωθούμε και να ανατρέξουμε σε όλα όσα επιτύχαμε χάρη στην Ενωση. Ηταν, όμως, και μια στιγμή για να εξετάσουμε πώς η Ευρώπη μπορεί στο μέλλον να συνεχίσει να υλοποιεί την υπόσχεσή της για πολλές ακόμα γενιές. Αυτό ήταν το σκεπτικό της Λευκής Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης καθώς και της δημόσιας συζήτησης που εκείνη πυροδότησε.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αυτής είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε συλλογικά να αντλήσουμε διδάγματα από την τελευταία δεκαετία. Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε πριν από δέκα χρόνια, παρότι δεν ξεκίνησε στην Ευρώπη, αποκάλυψε ουσιαστικές αδυναμίες —τόσο στον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος όσο και στη θεσμική διάρθρωση της ζώνης του ευρώ. Και είχε ως αποτέλεσμα τη βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση στην πρόσφατη ιστορία.

Καθώς στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον μας, δεν μπορούμε να παραμένουμε εκτεθειμένοι με τον ίδιο τρόπο. Μαζί πρέπει να χτίσουμε καλύτερες οικονομικές και κοινωνικές δομές που παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια για τους πολίτες της Ευρώπης.

Οι χρονικές συγκυρίες είναι ιδανικές για τούτο ακριβώς το βήμα. Χάρη σε αποφασιστικές προσπάθειες, η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης εδώ και αρκετά χρόνια. Η ανεργία, αν και εξακολουθεί να είναι ανεπίτρεπτα υψηλή σε ορισμένες χώρες, βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδά της από το 2008. Τα δημόσια οικονομικά τακτοποιούνται εκ νέου και οι επενδύσεις αυξάνονται. Οι τράπεζες της ΕΕ έχουν σχεδόν διπλασιάσει τους δείκτες κεφαλαίων τους, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παρουσιάζουν σταθερή μείωση. Θέσαμε σε ισχύ νέους κανόνες ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι φορολογούμενοι δεν θα κληθούν να πληρώσουν για τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες. Η εμπιστοσύνη στο ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο που έχει υπάρξει ποτέ.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι η σωστή στιγμή για να επισκευάσεις τη σκεπή είναι η λιακάδα. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε μια ευκαιρία - και μια υποχρέωση - να καταστήσουμε την οικονομία και την κοινωνία μας ανθεκτικότερες και ισχυρότερες.

Στο πνεύμα αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε έναν χάρτη πορείας με σκοπό να σχεδιάσει τη διαδρομή προς μεγαλύτερη συνοχή, αποδοτικότητα και δημοκρατική λογοδοσία στην οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ. Βασίζεται σε χρόνια εργασίας και έχει ως στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη, να υποστηρίξει τη σύγκλιση και να βελτιώσει τη μακροοικονομική σταθερότητα προς όφελος όλων των πολιτών.

Το ευρώ ήταν ανέκαθεν ένα ενοποιητικό έργο. Είναι το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ και αποτελεί πια το δεύτερο πλέον χρησιμοποιούμενο νόμισμα στον κόσμο. Μια ισχυρή ζώνη του ευρώ ευνοεί την ενιαία αγορά και την ΕΕ στο σύνολό της. Αυτό ισχύει ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι όλα τα κράτη-μέλη μας, πλην δύο, υποχρεούνται εκ του νόμου να υιοθετήσουν το ευρώ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οικονομίες της ζώνης του ευρώ θα αντιπροσωπεύουν το 85% της συνολικής οικονομίας της ΕΕ. Κατά τη χαρτογράφηση της μελλοντικής μας πορείας, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όλους.

Στο πλαίσιο του χάρτη πορείας έχουμε ήδη υποβάλει προτάσεις με στόχο την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ενωσης και της Ενωσης Κεφαλαιαγορών, τη μείωση των κινδύνων που εξακολουθούν να υφίστανται στον τραπεζικό τομέα, τη διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης για την πραγματική οικονομία και τη διασφάλιση ότι οι ιδιωτικοί κίνδυνοι κατανέμονται καλύτερα.

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε περαιτέρω πρωτοβουλίες, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που διατύπωσα στην ομιλία μου για την κατάσταση της Ενωσης τον Σεπτέμβριο. Σε αυτές περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου με στόχο να παρέχει στήριξη χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε χώρες που βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη και να προστατεύει τους φορολογουμένους από το κόστος των υπό πτώχευση τραπεζών.

Επιπλέον, προτείναμε να ενσωματώσουμε τη Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στο δίκαιο της ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και η παγίωση των υφιστάμενων κανόνων για υγιή δημόσια οικονομικά, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας που προβλέπουν.
Προτείναμε νέα δημοσιονομικά μέσα για την υποστήριξη των εθνικών μεταρρυθμίσεων, μηχανισμό σύγκλισης για τα κράτη-μέλη που οδεύουν προς ένταξη στο ευρώ και λειτουργία σταθεροποίησης για τη διατήρηση του επιπέδου των επενδύσεων σε περίπτωση μεγάλων οικονομικών κλυδωνισμών.

Για να συνδέσουμε όλα τα παραπάνω σημεία, προτείναμε ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών να συντονίζει τις διάφορες αυτές εργασίες και να εξασφαλίζει ότι η οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ είναι απλούστερη, συνεκτικότερη και αποτελεσματικότερη.

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ θα προχωρήσουν σε αρχική συζήτηση σχετικά με τις ιδέες μας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της τρέχουσας εβδομάδας. Πρόκειται για την πρώτη συζήτηση σχετικά που θα πραγματοποιηθεί σε τόσο ευνοϊκό περιβάλλον και θα συγκεντρώσει τους ηγέτες της ΕΕ τόσο από τη ζώνη του ευρώ όσο και εκτός αυτής. Θα προλειάνει το έδαφος ώστε το 2018 να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβουμε τη συλλογική μας ευθύνη να γυρίσουμε τη σελίδα της κρίσης και δεν θα περιμένουμε μέχρι να ξεσπάσει νέα καταιγίδα.
in.gr

Έφυγε από την ζωή ο «Φώτης του Βόλου»

Χαρακτηριστική φιγούρα της πόληςΈφυγε από την ζωή ο «Φώτης του Βόλου»

Πηγή: magnesianews.gr  
«Ο Φώτης του Βόλου», η πιο χαρακτηριστική φιγούρα που κυκλοφορούσε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, έφυγε από την ζωή σκορπώντας θλίψη και στεναχώρια σε χιλιάδες Βολιώτες και όχι μόνο, που τον είχαν γνωρίσει.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: “Αυτή είναι η άποψή μας”! Άρθρο της Πρέσβεως του Ισραήλ


Η άλλη Άποψη για την Ιερουσαλήμ

Άρθρο της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρίας Ιρίτ Μπέν-Άμπα

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Τραμπ απλώς επιβεβαίωσε μια πολιτική και ιστορική πραγματικότητα.

Ανοιχτή σύγκρουση Ουάσιγκτον και ΆγκυραςMcMaster: «Τουρκία και Κατάρ εκτρέφουν τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές 

Απειλή για τις ΗΠΑ»

Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται πλέον ΗΠΑ και Τουρκία μετά και τη στάση που παίρνει ο Ρ.Τ. Ερντογάν για το θέμα της Ιερουσαλήμ καλώντας τις μουσουλμανικές χώρες να ανακηρύξουν την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους.

Αλλάζει το «δόγμα» εξωτερικής πολιτικής με σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία


Ν.Κοτζιάς: «Προσέξτε με τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» μην χάσετε εσείς εδάφη»

Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής; Είναι μία μεγάλη κουβέντα για να το πει αυτό κανείς, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν εγείρει διεκδικήσεις σε βάρος καμιάς άλλης χώρας και προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάσει τις Διεθνείς Συμφωνίες και Κανόνες.

Το μήνυμα ωστόσο που έστειλε χθες ο Νίκος Κοτζιάς στην Τουρκία, ότι μπορεί τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για να αμφισβητεί τα το καθεστώς στο Αιγαίο και να βρεθεί εκείνη με «γκρίζες ζώνες» σε νησίδες της ή εδάφη της θα μπορούσε κανείς να πει ότι συνιστά αλλαγή στάσης.

Από την άμυνα περνάμε στην «επίθεση» όχι με την ακριβή έννοια της λέξης, αλλά γίνεται αντιληπτό πλέον (σ.σ. έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν) πως όσο πίσω κάνει τόσα περισσότερα βήματα αμφισβήτησης κάνει η Τουρκία.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ περί… δήθεν καταλήψεων βραχονησίδων από την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι νησιά «δεν έχουν καταληφθεί ποτέ διότι ανήκουν πάντα, τουλάχιστον στον 20ό αιώνα, στην ελληνική πολιτεία με βάση τους διεθνείς νόμους». Το πρόβλημα, όπως ανέφερε, «δεν είναι τι είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, αλλά είναι αυτή η άποψη, η βαθιά λανθασμένη, που έχει βάλει στην ατζέντα του Κοινοβουλίου η τουρκική αντιπολίτευση».

Και συνέχισε ο κ. Κοτζιάς: «Κατάληψη νησιών δεν έχουμε κάνει. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ φιλειρηνική δύναμη. Ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν από δεκαετίες και μιλούν για γκρίζες ζώνες, αλλά, σας το λέω δημοσίως για πρώτη φορά, αν εφαρμοστούν τα κριτήρια τους, μάλλον θα βρούμε γκρίζες ζώνες για την Τουρκία». Και κατέληξε: Με «τα κριτήρια που κάποιοι χρησιμοποιούν περί γκρίζων ζωνών, θα βρεθούν ορισμένες βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία σε αυτήν την κατηγορία».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού και του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης περί ελληνικής κατάληψης βραχονησίδων, πως η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» που έχει υιοθετήσει για το Αιγαίο μπορεί να την οδηγήσει σε πολύ άσχημη θέση. Ακόμη και με το να χάσει εκείνη βραχονησίδες!

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η ελληνική θέση που έλεγε «δεν διεκδικώ τίποτα» δεν οδήγησε πουθενά σε αντίθεση με το ανατολίτικο παζάρι της Τουρκίας. Η Ελλάδα μπορούσε και όφειλε να διεκδικεί και να απαιτεί. Κατ’ αρχήν την προστασία και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ελληνικών μειονοτήτων. Την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Την απόσυρση των στρατευμάτων Κατοχής από την Κύπρο. Να ζητήσει την αποκατάσταση και αποδοχή της ιστορικής αλήθειας από την πλευρά των Τούρκων.

Η μέχρι τώρα πολιτική της υποχωρητικότητας στο Αιγαίο και γενικότερα στα εθνικά ζητήματα είχε σαν αποτέλεσμα η Τουρκία να αποθρασύνεται και να ζητάει ολοένα και περισσότερα. Η λογική του παραλόγου έλεγε ότι δεν πρέπει να ανεβάζουμε την ένταση γιατί μπορούμε να βγούμε χαμένοι.

Αυτό λοιπόν φαίνεται πώς αλλάζει. Και το ότι αλλάζει τώρα δεν είναι βεβαίως τυχαίο. Υπάρχουν μία σειρά στοιχείων που υποστηρίξει αυτή την αλλαγή πολιτικής. Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι οι ΗΠΑ πλέον είναι απέναντι στην Τουρκία.

Κατά δεύτερον πώς η Ελλάδα έχει συνάψει άριστες σχέσεις με τις ισχυρές χώρες της Μεσογείου, όπως είναι το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την στάση του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει απομονωθεί και είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να κάνει μικρά αλλά σημαντικά βήματα μπροστά προκειμένου να κατοχυρώσει και να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από τις Διεθνείς Συμφωνίες. Ένα εξ αυτών είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

πηγη

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΣΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΣΠΑΣΤΗΤΕ;;

Το Υπόμνημα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών προς τον Ερντογάν


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Υπόμνημα

Υποβληθέν προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας  

κύριο Recep Tayyip  Erdoğan

(7/12/2017)

Αποτελεί ιστορική αναμφισβήτητη αλήθεια ότι η Ρωμαίικη Κοινότητα της Πόλης σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα υπήρξε θύμα κρατικών πολιτικών που το ιδεολογικό τους υπόβαθρο προήλθε από τον Δυτικό Εθνικισμό. Η στάση των εκτελεστικών εξουσιών στην Τουρκία 1923-2002 προς την Ρωμαίικη Κοινότητα, στην συντριπτική της πλειοψηφία,  υπήρξε αυτή ενός εν δυνάμει «εσωτερικού εχθρού», ενώ παρόμοια στάση υπέστη και η πλειοψηφία του θρησκευόμενου λαού της χώρας.

Η Κύπρος είναι ελληνική και όλη η Ελλάδα ΚύπροςΕπιστρέφοντας από την Αθήνα, ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν μας είπε να ξυπνήσουμε, γιατί η Κύπρος ποτέ δεν θα γίνει ελληνικό νησί. Όπως και να το κάνουμε κ. Ερντογάν, η Κύπρος ήταν, είναι, και θα παραμείνει ελληνικό νησί.

Όχι όπως το εννοείς εσύ, αλλά όπως το αισθανόμαστε εμείς.

Εάν έχετε εσείς τα σύνορα της δικής σας καρδιάς κ. Ερντογάν, εκεί που τα έταξε ο «Εθνικός Όρκος» της τελευταίας οθωμανικής Βουλής, εμείς έχουμε θαμμένα τα κόκαλα των προγόνων μας τα ιερά, τους βωμούς και τις εστίες μας, σε ολόκληρη την Τουρκία.

Από τον Προφήτη Ηλία στην κοιλάδα της Αγ. Άννας στη Σμύρνη στην Αγια-Σοφιά στην Πόλη, μέχρι και την Παναγιά τη Σουμελά στον Πόντο. Δεν έχεις παρά να σκάψεις έξι μέτρα και θα τα βρεις.

Εκεί, ανάμεσα με τα αρχαία μας τα κάλλη, που εσύ καπηλεύεσαι σήμερα τουριστικά:

Αναγγελία «Πολέμου» Λευκού Οίκου Προς Άγκυρα


Βαρυσήμαντη παρέμβαση στρατηγού του Τραμπ: Ο Ερντογάν απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ

Την αυστηρή προειδοποίηση ότι πλέον η Τουρκία και το Κατάρ είναι οι δυο νέοι «χορηγοί» του ριζοσπαστικού Ισλάμ, που αποτελεί μία από τις βασικές απειλές ασφαλείας για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια σταθερότητα, απηύθυνε κορυφαίος αμερικάνος παράγοντας, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, στρατηγός H.R. McMaster.

Στα 780 τα κρούσματα ιλαράς

Μακραίνει ο κατάλογος

Στα 780 τα κρούσματα ιλαράς
Τη ζωή τους έχασαν, λόγω επιπλοκών από την ιλαρά, ένα βρέφος και ένας 17χρονος από κοινότητες Ρομά  

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων ιλαράς στη Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αριθμός των περιστατικών έχει σκαρφαλώσει στα 780 ενώ την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 90 κρούσματα. 

Σε κλοιό 14 Τούρκικων Μαχητικών και Πολεμικών σκαφών το Καστελόριζο …Συναγερμός στο ΑΤΑ & 95 ΑΔΤΕ!


Συναγερμός σήμανε στο ΑΤΑ και οι Σειρήνες  της Αεράμυνας άρχισαν να χτυπούν  δαιμονισμένα …Στο αέρα εντοπίστηκαν 14 Τούρκικα Μαχητικά και στην Θάλασσα  4 Τούρκικες Φρεγάτες  και 4 Τορπιλάκατους !

Το ΑΤΑ απογείωσε  οπλισμένα μέχρι τα μπούνια  4 F-16 και τα έστειλε στην Περιοχή έτοιμα για όλα τα ενδεχόμενα ,ενώ το Ναυτικό μας είχε προωθήσει  Πυραυλάκατους  σε Ρόδο και Καστελόριζο !

Στέλιος Καζαντζίδης: Η Κύπρος είναι Ελληνική - Αν τόλεγε σήμερα, θα τον λοιδορούσαν, αν δεν τον κρεμούσαν ανάποδα οι... προοδευτικοί


Στίχοι:   Κώστας Βίρβος
Μουσική:   Μπάμπης Μπακάλης
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης

Απ’ των Ελλήνων τις Καρδιές, 
βγαίνει η φωνή σαν λάβα, 
φωνάζουν για την Κύπρο μας, 
που την κρατάνε σκλάβα.

Η Κύπρος είναι Ελληνική
και όλη η Ελλάδα την πονά, 
θέλουν δε θέλουν, γρήγορα, 
θα μας την δώσουνε ξανά. 

Η Süddeutsche Zeitung δικαιώνει τον Παυλόπουλο: Ανοιχτοί λογαριασμοί με τις επανορθώσεις!


Οι ελληνικές διεκδικήσεις για πολεμικές επανορθώσεις δενέχουν παραγραφεί, υποστηρίζουν δύο Γερμανοί ερευνητές σε βιβλίο που παρουσιάζει η «Süddeutsche Zeitung». Ειδικότερα, η εφημερίδα του Μονάχου εστιάζει στο θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων με αφορμή το εφετινό ιστορικό βιβλίο δύο Γερμανών ερευνητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γερμανικής ευθύνης για καταβολή επανορθώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. «Αθήνα και Βερολίνο: Ανοιχτός λογαριασμός, ανοιχτές πληγές» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Süddeutsche Zeitung», σχολιάζοντας το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψαν ο εκδότης και ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροτ και ο πολιτικός επιστήμονας και εκδότης Χάρτμουτ Ρύμπνερ. 

Η Αλβανία ψήφισε στην Ισλαμική Διάσκεψη: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης


Συνήλθε σήμερα εκτάκτως ο Οργανισμός ΙσλαμικήςΣυνεργασίας προκειμένου να κρατήσει μια ενιαία στάση μετά την απόφαση  των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 
Μία από τις 56 χώρες μέλη του οργανισμού αυτού, είναι η Αλβανία η οποία εκπροσωπήθηκε στη σημερινή συνάντηση, αλλά σε χαμηλό επίπεδο.
Παραβρέθηκε μόνο ο Αλβανός πρέσβης στην Τουρκία, Γκεντ Γκαζέλι γιατί η Αλβανία δεν έχει ακόμη επίσημη θέση σχετικά με τις νέες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ


Ο ρασοφόρος πολέμαρχος Σαμουήλ ήταν εθνεγέρτης του Σουλίου. Τα φλογερά του λόγια, γεμάτα πίστη και πατριωτισμό προκαλούσαν ενθουσιασμό.» Τα παλικάρια του Σουλίου ακούγοντας της φωνής του, άνδρες και γυναίκες, εγίνοντο πολεμισταί…» γράφει ο Πουκεβίλ. Δραστήριος και σώφρων κατασκευάζει χαρακώματα, χτίζει πύργους, διευθύνει συχνά ο ίδιος δύο μικρά τηλεβόλα που αποτελούν το πυροβολικό των Σουλιωτών. Από καιρού εις καιρόν αφανίζεται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...