Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

Πομάκοι Θράκης : «Η Τουρκία να αναγνωρίσει πρώτα την πολιτισμική μας γενοκτονία και μετά να ζητά Μουφτήδες»-Κίνδυνος στην περιοχή


Πυρ και μανία είναι οι Πομάκοι στην Δυτική Θράκη από την προκλητική και κυρίως ανιστόρητη παρουσία του Ερντογάν που εμφανίστηκε ως «Πάτρονας» όλων των κατοίκων έχοντας κατά νου του όμως άνομα  σχέδια τα οποία δεν ενστερνίζεται η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων της περιοχής .

ΙΡΑΚ: Το ISIS έφυγε, οι χριστιανοί ξαναγύρισαν


Μετά από μακροχρόνιες ταλαιπωρίες οι χριστιανοί στην Nineveh Plains (Πεδιάδες της Νινευή) του Ιράκ γιόρτασαν την περασμένη εβδομάδα την ανασύσταση της πρώτης εκκλησίας που θα ξανανοίξει από τότε που η ισλαμική τρομοκρατική ομάδα απομακρύνθηκε από την περιοχή, χαρακτηρίζοντάς την ως σύμβολο ελπίδας και νίκης.

Τι θα επιλέξει ο Πρόεδρος Τράμπ: Τον Ερντογάν ή την Τουρκία; Αύριο Δευτέρα η μεγάλη απόφαση


File Photo: President Donald J. Trump delivers remarks on tax reform in the Grand Foyer at the White House, Wednesday, December 13, 2017, in Washington, D.C., announcing that Republicans in the U.S. House and Senate have agreed on a deal on Tax Reform legislation. (Official White House Photo by Stephanie Chasez)
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, θα εκφωνήσει αύριο Δευτέρα την πιο σημαντική του ομιλία από την εκλογή του στην αμερικανική προεδρία.
Θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της υπερδύναμης στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας και αναμένεται να αποκαλύψει τους εχθρούς της Αμερικής, τις χώρες δηλαδή που την απειλούν με ειρηνικά, αλλά και στρατιωτικά μέσα. 

Τα 152 ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι


Τα 153 ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι
Όσο επιτρέπεται στη Τουρκία να προκαλεί στο Αιγαίο και να προσβάλλει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είτε με παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας, είτε με προκλητικές δηλώσεις, τόσο η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε συναγερμό.
“Γκρίζο” το μισό Αιγαίο Πέλαγος από την βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έως το νησί Δίας βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης. Οι τουρκικές αξιώσεις σε ελληνικάνησιά, νησίδες και βραχονησίδες επισημοποιήθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο σ΄ ένα  προκλητικό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον αρχηγό της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που διασταύρωσαν δημόσια τα ξίφη τους, για τα πόσα τελικά είναι τα νησιά που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους- κατέχει... παράνομα η Ελλάδα.

Ρυθμιστής των τουρκο-ελληνικών σχέσεων είναι ο Ερντογάν


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, προέβη στην εκτίμηση: «Αν θέλετε να μιλήσουμε για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις ή πως να δημιουργήσουμε την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κρατών, τότε ο πλέον αρμόδιος για να γίνει αυτό είναι ο Ερντογάν».

74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ...ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943 : ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ - ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ)


Ελάχιστο μνημόσυνο στους 1300 άντρες των Καλαβρύτων,  που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας…Αιωνία η μνήμη τους!
τιμούμε μαζί με εσάς και τις ηρωικές γυναίκες , αδελφές και μάνες σας, που με τον πόνο φυλακτό, όπως μόνο μια γνήσια Ελληνοπούλα ξέρει να αντέχει, αντέξανε…και γίνανε της ‘Λευτεριάς Μανάδες’!
θυμόμαστε και τον Αυστριακό φρουρό, που πλήρωσε με την ζωή του την ανθρώπινη πράξη του να αφήσει τα κλεισμένα στο σχολείο γυναικόπαιδα να διαφύγουν…υπάρχουν Άνθρωποι, ακόμα και μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες…και αν η Ιστορία δεν διέσωσε το όνομά σου, ο Κύριος της Ιστορίας  θα σου ανταποδώσει την τιμή που σου αξίζει…

«Αγαπητέ Αη Βασίλη, Είμαι Ο Αλέξης…» To Συγκινητικό Γράμμα Που Ραγίζει Καρδιές (Εικόνα)
«Τσουνάμι» αλληλεγγύης έχει σηκώσει το γράμμα (φωτό) που έστειλε στον Άγιο Βασίλη ο μικρούλης Αλέξης, ζητώντας από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών όχι κάποιο παιχνίδι, αλλά φαγητό!

Αντίθετα από τους συνομηλίκους του, το οκτάχρονο αγόρι δεν ζητά ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά μόνο ότι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της οικογένειάς του: την καθημερινή τροφή!

ΤΟ 1453 Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ… ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δήλωση στο διαδίχτυο ενός καθηγητή τουρκικού πανεπιστημίου, ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 ήταν εισβολή βαρβάρων που παρέβησαν σε μεγάλη καταστροφή της Πόλης.

1943 - "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ"


ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Ολοκαύτωμα των ΚαλαβρύτωνΟι Γερμανοί μπήκαν στα Καλάβρυτα στις 09/12. Δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατάφερε, παραπλανώντας τους, να κατευνάσει ο Γερμανός Διοικητής, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτε και ότι ο στόχος τους ήταν η εξόντωση των ανταρτών.
Προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε αντάρτες και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της Μάχης της Κερπινής.

Πέθανε η Αγγέλα Κοκκόλα - Για ποιον ηταν σημαντική αυτή η γυναίκα

Απεβιώσε σε ηλικία 85 ετών...
το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

Ενισχύεται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης


32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δίπλα στα αποβατικά και αρματαγωγά έτοιμη για μάχη μέχρις εσχάτων σε όλο το Αιγαίο

Αμεσο ελληνοτουρκικό επεισόδιο βλέπουν οι Επιτελείς και μεταφέρουν την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών 32 ΤΞΠΝ από το Βόλο στον Αυλώνα όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας *** (δείτε εδώ) .

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι ότι 3 τάγματα πεζοναυτών βρίσκονταν από το ’74  σε Βόλο και στη Σύρο εξαφανισμένα επιχειρησιακά και μακριά από τα αποβατικά και μόλις τώρα αποφασίστηκε η μεταφορά τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΠΟΥ …ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Για άλλη μια φορά η γνωστή μαςΓαλλίδα βουλευτίνα, Valerie Boyer, προκαλεί τους Τούρκους υποστηρίζοντας σε μια έκθεση κατά της τρομοκρατίας στο Βερολίνο ότι η αρμενική οργάνωση Asala, που ευθύνεται για τις εκτελέσεις πολλών Τούρκων διπλωματών στο εξωτερικό, δεν ήταν τρομοκρατική αλλά αγωνίζονταν για την δικαίωση της μεγάλης αρμένικης γενοκτονίας, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά την τιμωρία της Τουρκίας για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει σε βάρος των χριστιανών της Μικράς Ασίας.
Η εν λόγω Γαλλίδα έγινε γνωστή γιατί είχε προκαλέσει την μεγάλη οργή των Τούρκων όταν τον Φεβρουάριο του 2013 είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη, και όχι η Istanbul, είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου χωρίς όμως… τους Τούρκους!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...