Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Τι απαντά ο Κοτζιάς για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη – «Στους Τούρκους δεν πέφτει λόγος»

Τι απαντά ο Κοτζιάς για την εκλογή μουφτήδων στη Θράκη – «Στους Τούρκους δεν πέφτει λόγος»
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντώνταςστην ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας, «τι απαντάτε στον Ταγίπ Ερντογάν, που ζήτησε οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους; Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος να εμφανίζεται ως ο εγγυητής των δικαιωμάτων της μειονότητας;», δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά στον Πρόεδρο της Τουρκίας και εκείνος το αποδέχθηκε ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι Έλληνες μουσουλμάνοι.

¨ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ¨, Η ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ερευνώνται οι δεσμοί με το εξωτερικό που έχει η συμμορία¨Οθωμανοί της Γερμανίας¨
Έρευνα άρχισε σχετικά με τους πιθανούς δεσμούς με το εξωτερικό που έχει η συμμορία ¨Οθωμανοί της Γερμανίας¨ που φέρεται να έχει πάρει χρήματα από βουλευτή του ΑΚΡ.  O Ρούλκε-στέλεχος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δήλωσε πως ¨Ο Ερντογάν ίδρυσε παραστρατιωτικό σύλλογο στην Γερμανία¨.

Ερντογάν: Τουρκική πρεσβεία στην Αν. Ιερουσαλήμ


Η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μέρες μετά τις εκκλήσεις μουσουλμάνων ηγετών προς τη διεθνή κοινότητα, κατά την έκτακτη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
 
"Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας", είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του διατηρώντας τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από πρεσβευτή.

Εγκαίνια Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Γκελεντζίκ


Στο Πολιτιστικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα ιστορίας για μαθητές, θεματικές διαλέξεις, διαγωνισμοί, κουίζ, εκθέσεις, «στρογγυλά τραπέζια», προβολές παιδικών ταινιών στην ελληνική γλώσσα, καθώς και ντοκιμαντέρ, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ταινίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής πόλης Γκελεντζίκ αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου σχετικά με τα εγκαίνια προχθές, Σάββατο, στο Γκελεντζίκ Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει υπό τον «Σύλλογο Ελλήνων Γκελεντζίκ».

Συνθήκη της Λωζάνης – Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον Ερντογάν

Το καλοκαίρι του 1922, οι Μεγάλες Δυνάμεις είχαν αποφασίσει να διοργανώσουν στη Βενετία διεθνή Συνδιάσκεψη για την Εγγύς Ανατολή ,σαν συνέχεια της συνδιάσκεψης των Παρισίων, όπως αναφέρει το*** protothema.gr.

Μετά την ελληνική ήττα στο  μικρασιατικό μέτωπο, τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν και μόνο έπειτα από την ανακωχή των Μουδανιών, άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για τη σύγκληση Συνδιάσκεψης Ειρήνης.

Ο Κεμάλ απαίτησε, η Συνδιάσκεψη αυτή να γίνει στη Σμύρνη .

Το “ξεγύμνωμα” του Ερντογάν και της Τουρκίας από τον Γ.Μάζη στο Militaire.gr


Τι πέτυχε ο Ερντογάν με την επίσκεψή του στην Ελλάδα;

Τι πέτυχε η Ελλάδα;

Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε;

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης στη συνέντευξή του στο Militaire.gr απαντά χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Μιλά για τη Θράκη και τη ψηφοθηρία των ελληνικών κομμάτων που είναι η πηγή του κακού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...