Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: Στο "στόχαστρο" το Καστελόριζο με νέα άσκηση


Στο "στόχαστρο" το Καστελόριζο για νέα άσκηση με πυρά βάζει η Τουρκία. Με ακόμη μια NAVTEX ο σταθμός της Αττάλειας της Υδρογραφική Υπηρεσίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεσμεύει παράνομα μια ευρεία περιοχή νότια και νοτιανατολικά των ακτών του Καστελόριζου, για αύριο το μεσημέρι από τη μια έως και στις τρεις. 
Εδώ η τουρκική NAVTEX
TURNHOS N/W 
: 1379/17

Παυλόπουλος: Ηχηρά μηνύματα σε Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια


Ηχηρά μηνύματα με αποδέκτες την Τουρκία, την Αλβανία καιτα Σκόπια περιλάμβαναν οι ευχές που απηύθυνε στον απόδημο Ελληνισμό, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. "Τα εθνικά μας θέματα είναι τα μέτρα και τα σταθμά των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών μας κρατών" είπε ο κ. Παυλόπουλος προειδοποιώντας ότι απαιτείται εκ μέρους τους πλήρης σεβασμός:

Η σφοδρή κόντρα ΗΠΑ και Τουρκίας για την Ιερουσαλήμ μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση
Τουρκικές σημαίες στέλνει η Άγκυρα στα «αδέλφια» της Παλαιστίνης

Η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε στρατιωτική σύγκρουση καθώς ο Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί όσον αφορά στην υπόθεση της Ιερουσαλήμ με στόχο να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου.

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίαση για όλα τα ανοιχτά θέματα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, η συνεδρίαση-υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού-του ΚΥΣΕΑ για όλα τα ανοιχτά θέματα. Ψηλά στην ατζέντα του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας εκτιμάται ότι βρίσκεται η απόκτηση για λογαριασμό της Αεροπορίας του Στρατού Ξηράς, των ελικοπτέρων KIOWA από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. 

Χριστούγεννα! Το Άστρο της Βηθλεέμ μέσα από τα ιερά κείμενα και τις επιστημονικές προσεγγίσεις


Με το Άστρο της Βηθλεέμ, που συνόδευσε το μεγάλο γεγονός της Γέννησης του Χριστού και φώτισε το σπήλαιο αλλά και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, ασχολήθηκαν τους τελευταίους αιώνες ορθόδοξοι πατέρες και ιερά πρόσωπα της Χριστιανοσύνης, προσεγγίζοντας κυρίως πνευματικά την εμφάνιση και τη σημασία του, αλλά και αστρονόμοι, που επιχείρησαν να διερευνήσουν το φαινόμενο επιστημονικά και να δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητα ενός πρωτόγνωρου και σπάνιου ουράνιου σώματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Με το Άστρο της Βηθλεέμ, που συνόδευσε το μεγάλο γεγονόςτης Γέννησης του Χριστού και φώτισε το σπήλαιο αλλά και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, ασχολήθηκαν τους τελευταίους αιώνες ορθόδοξοι πατέρες και ιερά πρόσωπα της Χριστιανοσύνης, προσεγγίζοντας κυρίως πνευματικά την εμφάνιση και τη σημασία του, αλλά και αστρονόμοι, που επιχείρησαν να διερευνήσουν το φαινόμενο επιστημονικά και να δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητα ενός πρωτόγνωρου και σπάνιου ουράνιου σώματος.
Εδώ και περίπου 20 αιώνες οι αστρονόμοι, επικαλούμενοι αναφορές για το Άστρο της Βηθλεέμ μέσα από ιερά κείμενα της Χριστιανοσύνης, αντλούν πληροφορίες για να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις χρονολογίες και τις ιδιότητες του ουράνιου σώματος, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις στο «ανεξήγητο φαινόμενο».

Κύπρος / ΠτΔ: Η προσπάθεια για λύση δεν θα σταματήσει


Η προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού δεν θα σταματήσει,διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα όρια είναι καθορισμένα και επιβάλλουν να μην αγνοήσει κανένας την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα κράτος που να είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις αρχές της ΕΕ, ένα κράτος που να διασφαλίζει πραγματική ειρήνη βιωσιμότητα, διάρκεια, αλλά, πριν και πάνω από όλα, ένα ανεξάρτητο κράτος που να ανήκει στους πολίτες του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, στο στρατόπεδο «Τάσος Μάρκου» στην Κλήρου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΥΠ.ΕΞ. Αλβανίας: Αισιόδοξος για επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης με Ελλάδα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική εξέλιξη των αλβανο-ελληνικών σχέσεων μετά τη συνάντηση της Κρήτης. Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο Μπουσάτι εκτιμά ότι  η κατάργηση  της εμπόλεμης κατάστασης από την Ελλάδα,  θα μπορούσε να γίνει με ένα ισοδύναμο διάταγμα εκείνου του βασιλικού με το οποίο θεσπίστηκε ο εν λόγω νόμος.
 
«Είναι σημαντικό να καταργηθεί η εμπόλεμος κατάσταση με μια ισοδύναμη πράξη, η οποία θα ωθήσει να παραχθούν όλα τα θετικά αποτελέσματα και να υλοποιηθούν. Προσωπικά, είμαι της πολιτικής των μικρών αλλά διαδοχικών βημάτων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...