Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Έρχεται μείζονα ελληνοτουρκική κρίση: Στις 31/12 καταπλέει στην Τουρκία θαλάσσιο γεωτρύπανο – Ερευνες σε Μεγίστη – Κύπρο


Ειδικός σχεδιασμός σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, καταρτίζεται από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση που έρχεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή μήνες στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο:

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με Ιλίρ Μέτα - Τι συζήτησαν


Τις ευχαριστίες του για την χορήγηση της Αλβανικήςιθαγένειας στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα Τρίτη, 26.12.2017.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι "αυτή η πρωτοβουλία του Αλβανού Προέδρου συνιστά, επιπλέον, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ουσιαστικής βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας".

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Β'Του Γεωργίου Παπασημάκη


Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο μεγάλο αυτό θέμα.
Όχι μόνο για την τεράστια σημασία που έχει αυτό καθεαυτό αλλά και για την καθοριστική επιρροή που μπορεί να ασκήσει στο μέλλον της Πατρίδας.

Η διεκδίκηση των Εθνικών Δικαίων, όχι μόνο θα επιφέρει την λύτρωση εκατοντάδων χιλιάδων ομοεθνών μας και την απελευθέρωση παρανόμως κατεχομένων τμημάτων του Εθνικού Εδάφους αλλά θα αποτρέψει τους αδηφαγους κατακτητές από περαιτέρω παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις που καθημερινά εκφράζουν.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - Βίντεο: Τα «χρειάστηκε» ο Ερντογάν με την «επίθεση αγάπης» οπαδού σε ομιλία του


ΚΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ... Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΓΚΑΦΕΣ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ


Του Ιωάννου Σ. Θεοδωράτου 
Δημοσιογράφου-Αμυντικού αναλυτή

«Η Γεωπολιτική επέστρεψε και επέστρεψε εκδικητική (σ.σ. Διάθεση) μετά από διακοπές που πήραμε από την Ιστορία, στην αποκαλούμενη μεταψυχροπολεμική περίοδο». Αντιστράτηγος H. R. McMaster, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (1).


Η 21η Δεκεμβρίου ορίζεται ως η ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, η μεγαλυτέρα νύκτα του έτους. Πράγματι σε επίπεδο συμβολισμού και με αφορμή την ελληνική αλλά και την κυπριακή στάση κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατεγράφη σοβαρή διαφοροποίηση Αθηνών και Λευκωσίας σε βάρος των δύο πλέον σημαντικών μας συμμάχων, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Δείτε Τα 8 Μικρά Νησιά Που Η Τουρκία Μπορεί Να Χάσει Από Το “Αφήγημα” Των Γκρίζων Ζωνών


Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μετά από την επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή και την εθνικιστική υστερία που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα, προειδοποίησε την Άγκυρα πως η θεωρία των γκρίζων ζωνών μπορεί να αποδειχτεί μπούμεραγκ για την ίδια.

Ο κ.Κοτζιάς έχει υποστηρίξει πως η “ανάγνωση” του “αφηγήματος” της Άγκυρας, αποκαλύπτει ότι νησάκια του Αιγαίου που κατέχει μπορούν ευθέως να αμφισβητηθούν από την Ελλάδα.

Γεωγραφικά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία για το Σούλι και τους Σουλιώτες: Έλληνες ή Αλβανοί οι πρώτοι κάτοικοί του;Πότε δημιουργήθηκαν οι αρχικοί οικισμοί στην περιοχή - Οι αγώνες των Σουλιωτών εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας ως τα χρόνια του Αλή Πασά-Οι «φάρες» των Σουλιωτών.

Στον… απόηχο του άρθρου μας για την ετυμολογία της λέξης "λουλούδι, θα ασχοληθούμε με την ιστορία του Σουλίου και τους κατοίκους.

“Σας βλέπουμε” το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Αρχηγό


Οι “απειλητικές δηλώσεις” πολιτικών της τουρκικής αντιπολίτευσης μπορεί να ΄χουν να κάνουν περισσότερο με το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι στην γειτονική χώρα, αλλά δεν παύουν να δημιουργούν κλίμα βαρύ στις έτσι κι αλλιώς προβληματικές ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αμετάβλητη η θέση της Αλβανίας στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ


Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών υποθέσεων τηςΑλβανίας,  αντέδρασε άμεσα μετά την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος του ΟΗΕ, δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
 
Με δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι η αλβανική ψήφος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αντανακλά τη θέση της Αλβανίας και αυτή είναι αμετάβλητη.
«Η ψήφος μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την αμετάβλητη θέση μας στο θέμα αυτό. 

Τι προβλέπουν τα έγκυρα διεθνή think-tank για την Ελλάδα το 2018


Θα επιτευχθεί ή όχι η «καθαρή έξοδος» από το μνημόνιο το 2018 όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση; Η μήπως είναι προτιμότερο να επιδιωχθεί μια προληπτική γραμμή στήριξης όπως προκρίνει η ΤτΕ για λόγους ασφαλείας;

Εμείς πάλι λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας η παράγωγο του με οποιοδήποτε προσδιορισμό!

Σκόπια: «Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία είναι ονομασίες αποδεκτές»

Σκόπια.

«Το ζήτημα του ονόματος πρέπει να επιλυθεί. Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία, για αυτά ο λαός πρέπει να πει. Για μένα η Βόρεια, η Άνω και η Νέα είναι προσδιορισμός ανεκτός»,

δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κότσο Ανγκιούτσεφ στην εκπομπή «Στάδιον» του καναλιού 77, το Σάββατο», γράφει η εφημερίδα «Νόβα Μακεδόνια» των Σκοπίων.

Ο στρατηγός Φ.Φράγκος χτυπάει… Καμπάνες – Αυτή είναι η απειλή του μέλλοντος για την ΕλλάδαΟ επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος «χτυπάει» καμπάνες μέσα στα Χριστούγεννα και αυτή τη φορά δεν είναι για τα ελληνοτουρκικά, αλλά για το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδας που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται δραματικά και μετατρέπει την Ελλάδα όχι μόνο σε χώρα γερόντων, αλλά απειλεί να την εξαφανίσει από τον χάρτη τη στιγμή που οι γειτονικοί λαοί, και μιλάμε για την Τουρκία και την Αλβανία, αυξάνονται διαρκώς. 

Τρόμος στην Άγκυρα από την κοσμοσυρροή (κρυπτοχριστιανών) μουσουλμάνων στις εκκλησίες λόγω Χριστουγέννων


Νέες ανησυχίες ξεσπούν για τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς οι αναφορές που του έρχονται από την ΜΙΤ για μεγάλο ρεύμα κρυπτοχριστιανών που έτρεξε στις εκκλησίες την ημέρα των Χριστουγέννων και την παραμονή τον βάζουν σε «αναμένα κάρβουνα»

Σκόπια- Έρευνα: Σλάβοι και Αλβανοί συμφωνούν για δημοψήφισμα στο όνομα


Σε έρευνα που έγινε στην πΓΔΜ, τόσο οι Σλάβοι, όσο και οιΑλβανοί συμφωνούν ότι το θέμα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί με δημοψήφισμα. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά της αλλαγής του ονόματος και για την ένταξη στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιηθεί ο όρος  ‘БЈРМ’ (πΓΔΜ) για διεθνή χρήση, αλλά,  στο εσωτερικό να χρησιμοποιείται το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...