Να σταματήσει αμέσως τη διαπραγμάτευση η Ελληνική Κυβέρνηση!

Ονομασία ΠΓΔΜ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση- Η θέση Νίμιτς που βάζει φωτιά

Νίμιτς: Μη ρεαλιστική η λύση χωρίς το όνομα «Μακεδονία»-Ολοκκληρώθηκε η συνάντηση στα Ηνωμένα Έθνη -Αισιόδοξος και προκλητικός  ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση  στα Ηνωμένα Έθνη με τοΣκοπιανό ως κυρίως θέμα. Όμως τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Παρόλο που ο ειδικός διαμεσολαβητής  Μάθιου Νίμιτς, στη συνέντευξή του  στον Ant1 και συγκεκριμένα στον ανταποκριτή στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται να καταθέσει μια νέα πρόταση σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ και ότι πρέπει να λυθεί επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ότι μια λύση δίχως το όνομα «Μακεδονία» δεν είναι ρεαλιστική.Αυτά φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, στη συνάντηση με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι.
Την ίδια στιγμή σε συνέντευξη που έδωσε ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, επέμεινε στη θέση του για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία.
Τονίζει πως η όποια λύση θα πρέπει να περιέχει τον όρο «Μακεδονία». «Μία λύση είναι πιθανή μόνο αν δεν υπονομεύεται η ταυτότητα της χώρας. Η φύση αυτής της διαμάχης είναι τέτοια που δημιουργεί φόβο... οπότε είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ να είναι ξεκάθαρο ότι η λύση δεν θα πλήξει την εθνικό ταυτότητα».
Ο κ. Νίμιτς είχε προϊδεάσει για την στάση του αυτή από χθες, όταν δήλωνε ότι η Ελλάδα έχει ήδη αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία», που εμπεριέχεται στην ονομασία ΠΓΔΜ.
https://www.thepressroom.gr/diethne/onomasia-pgdm-oloklerotheke-e-synantese-e-these-nimits-poy-bazei-photia

http://greeknation.blogspot.gr/2018/01/blog-post_136.html#more

Δείτε και:

Μακεδονία vs Σκόπια όλη η αλήθεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις