Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Δολοφονήθηκε εξέχων Σέρβος πολιτικός του Κοσσυφοπεδίου


Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, εξέχων Σέρβος πολιτικός τουΚοσσυφοπεδίου πυροβολήθηκε έξω από το αρχηγείο του κόμματός του, την ημέρα που το Βελιγράδι και η Πρίστινα ξεκίνησαν συνομιλίες για την ομαλοποίηση των δεσμών μετά από ένα διάλειμμα πάνω από ένα χρόνο.
 
Ο Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε έξι φορές από άγνωστους που του επιτέθηκαν  στη διχασμένη πόλη της Μιτρόβιτσα.
Ο θάνατος του μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω την προβληματική σχέση μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται  ως αποσχισμένη σερβική επαρχία.
Θέτει, επίσης, ερωτήματα σχετικά με τις διεθνείς αποστολές διατήρησης της ειρήνης και του κράτους δικαίου στην περιοχή, αφού  οργιάζει  το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά τη δημοσίευση της δολοφονικής επίθεσης συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ενώ  ματαιώθηκαν από την αντιπροσωπεία της Σερβίας οι συνομιλίες με το Κόσοβο στις Βρυξέλλες,  όπως σημειώνει το πρακτορείο Beta.
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου προσφέρει 10 χιλιάδες ευρώ σε κάθε πολίτη που θα δώσει πληροφορίες για τους δράστες της δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, σημειώνει η αλβανική GazetaTema.
 
(Στοιχεία από theguardian.com, gazetatema.net, beta.rs)

 
--

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...