Αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ: "Έχουμε την στρατιωτική ισχύ για έλεγχο σε Αφρίν, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο"


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας ΧουλούσιΑκάρ, δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί ταυτόχρονα με την επιχείρηση στο Αφριν, να διασφαλίζει τον έλεγχο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος στρατηγός επιθεώρησε σήμερα τις δυνάμεις του στρατού στο Άφριν και στη συνέχεια μετέβη με αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, όπου και ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του ναυτικού και της αεροπορίας για την κατάσταση εκεί. Ο κ. Ακάρ ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τούρκο Πρόεδρο για την επιθεώρηση.

“Ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση Άφριν, η ισχύς του τουρκικού στρατού είναι αρκετή για να διασφαλίσει τον έλεγχο και στη θάλασσα”, δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. “Εχουμε υπό έλεγχο το Αιγαίο και τη Μεσόγειο”, είπε. 

“Δεν είναι μόνο τα Ίμια αλλά ολόκληρο το Αιγαίο που περιλαμβάνει ο έλεγχός μας. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να κάνει και την επιχείρηση στο Άφριν και ταυτόχρονα έχουμε την ισχύ να διασφαλίζουμε τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου”, φέρεται να είπε.

“Καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μία θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «επιθυμούμε ειλικρινά τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».
 
Τέλος, ο κ. Ακάρ είπε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που αποτελούν μία δραστική, σεβαστή και αποτρεπτική δύναμη, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και την κυριαρχία μας, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας».


dialogos.com.cy

greeknation.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις