Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα: Καταλυτική - στρατιωτική η απάντηση στις προκλήσεις


Σκληρή γραμμή στην αντιμετώπιση της οποιασδήποτετουρκικής πρόκλησης στο Αιγαίο. Η απόφαση είναι οριστική και έχει το πράσινο φως της κυβέρνησης και προμετωπίδα της αποτελεί η αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα: “Θα υπάρξει καταλυτική στρατιωτική απάντηση. Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε την όποια παρέμβαση αποκλιμάκωσης. Άλλο 1996 κι άλλο 2018.”
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real News" για την ελληνική στάση είναι ενημερωμένος και ο αμερικανικός παράγοντας. Το ίδιο μήνυμα άλλωστε έχει εκπέμπψει ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης προς τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, κατά την τελευταία συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. 
Τα σενάρια επίθεσης

Η επιχείρηση κατάληψης ελληνικού εδάφους είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται σοβαρά. Κι αυτό περιλαμβάνει την κατάληψη μιας βραχονησίδας μέχρι και την προσπάθεια κατάληψης κατοικημένου νησιού Το μυαλό όλων πάει στο Καστελόριζο το οποίο όμως είναι θωρακισμένο σε έδαφος θάλασσα και αέρα.

Στο ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής της Τουρκίας είναι να συνειδητοποιήσει πως οι απώλειες που θα έχει θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα επικοινωνιακά και τα άλλα κέρδη που επιδιώκει. Στο ΓΕΕΘΑ δεν επικεντρώνονται μόνο στα Ιμια Πιστεύουν ότι η εκδήλωση μιας επιθετικής τουρκικής ενέργειας μπορεί να γίνει σε πολλά σημεία του Αιγαίου Ενα αηό αυτά είναι για παράδειγμα το νησί Παναγιά που βρίσκεται πολύ κοντά στις Οινούσσες.


http://www.onalert.gr/stories/aystiro-minima-stin-agkyra-katalytiki-stratiotiki-i-apantisi-stis-prokliseis/63210

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις