Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Έτοιμες να ανοίξουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ οι ΗΠΑ


Τον Μάιο η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ
Mε καζάνι που βράζει μοιάζει η Μέση Ανατολή, καθώςπαραμένουν οι διαμαρτυρίες για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις γενικότερες αντιδράσεις, είναι έτοιμες να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, τον Μάιο, σύμφωνα με τα όσα είπε αξιωματούχος των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, με σκοπό να συμπέσει με τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ.
Ο Τραμπ με αυτή την απόφαση, εξακολουθεί να απομονώνεται στη διεθνή σκηνή ενώ  πήρε και το ρίσκο να διαγράψει τις όποιες αχνές ελπίδες υπήρχαν για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και να προκαλέσει αναβρασμό στην περιοχή, πέραν και της Μέσης Ανατολής.
Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα στην ιστορία που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους και μάλιστα χωρίς να τη διακρίνει σε δυτική και ανατολική.
Ο πρόεδρος του Κράτος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, έχει δηλώσει ότι πλέον δεν αναγνωρίζει τις ΗΠΑ ως διαμεσολαβητή για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων, καθώς θεωρεί ότι πλέον μεροληπτούν ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ.
greeknation.blogspot.gr

Δείτε και:

Ισραήλ ο νέος σύμμαχος της Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: