Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

«Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά σε σχέση με Ελλάδα, Κύπρο και Συρία»

Κατηγορώ κατά της Τουρκίας από τον Τζεμ Έζντεμιρ

Για «παιχνίδι με τη φωτιά», τόσο σε σχέση με την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και σε σχέση με τη Συρία, κατηγορεί την Τουρκία ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle και αποδίδει την πολιτική της Άγκυρας στην πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα. Καλεί μάλιστα το ΝΑΤΟ να πάρει θέση.

«Βλέπω με ανησυχία τις όλο και αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα και τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις έναντι της Ελλάδας με τον εμβολισμό σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής. Την ώρα που οι οιωνοί φαίνονταν ευνοϊκοί για πρόοδο στο Κυπριακό, η Άγκυρα ρίχνει δυστυχώς και πάλι λάδι στη φωτιά», αναφέρει ο κ. Έζντεμιρ που αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από την ηγεσία των Πρασίνων στη Γερμανία και είχε δεχθεί επανειλημμένα προσωπικές επιθέσεις από τον τούρκο πρόεδρο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το επικίνδυνο χαρτί του εθνικισμού για να αποπροσανατολίσει από τα εσωπολιτικά προβλήματα. Η κλιμάκωση στη Συρία και τώρα απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Επ’ αυτού το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάρει θέση», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: