Καταγγελία της Τουρκίας στο Συμβ. Ανθρ. Δικαιωμάτων


Tην παρεμβατική πολιτική της Άγκυρας κατήγγειλε στοΣυμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Λευκωσία. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Πρέσβης Γιώργος Κασουλίδης κατήγγειλε ότι η πρόσφατη διπλωματία των κανονιοφόρων στην κυπριακή ΑΟΖ από πλευράς Αγκυρας, εμπίπτει στο πλαίσιο της παρεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας και εξέφρασε, παράλληλα, βαθιά θλίψη για τη στάση των Τουρκοκυπρίων στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο κ. Κασουλίδης σε ομιλία του στο πλαίσιο γενικής συζήτησης της 37ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη, αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Υπάτου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και κατοχής, εκφράζοντας την ελπίδα να εκλείψει σύντομα η ανάγκη υποβολής της, με τη λύση του Κυπριακού.
O Πρέσβη Κασουλίδης, εξέφρασε ακόμη τη λύπη του για το αδιέξοδο που προκλήθηκε στο Κρανς Μοντανά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιμονής για διατήρηση του δικαιώματος της μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβεβαίωσε για την αμείωτη αποφασιστικότητα του Προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα αποκαταστήσει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

http://ikypros.com/?p=297654

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις