Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

Εξελίξεις: Η Αρμενία ακύρωσε την ειρηνευτική συμφωνία με την Τουρκία


Αρμενία: Η Άγκυρα δεν έκανε ούτε ένα μικρό βήμα για την επικύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας
Ραγδαίες εξελίξεις με την Αρμενία και την Τουρκία πουφέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών.
Με το βάρος της μαζικής γενοκτονίας Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις και την έχθρα που συνοδεύτηκε, κυρίως από την πλευρά της Τουρκίας που απειλούσε όσους αναγνώρισαν την γενοκτονία, δηλαδή έπρατταν την αλήθεια, οι δύο χώρες είχαν υπογράψει μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία τον Οκτώβριο του 2009, αν και ουσιαστικά ήταν εικονική. 
Σύμφωνα με το Reuters, την ακύρωση της συμφωνίας ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της Αρμενίας.
Η συμφωνία ειρήνης χρειαζόταν να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις Αρμενίας και Τουρκίας να ανταλλάσσουν κατηγορίες για προσπάθεια αλλαγής της συμφωνίας.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αρμενίας Serzh Sargsyan ανέφερε ότι η Αρμενία έκανε τα πάντα «για να μην αφήσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Αρμενία στους ώμους των μελλοντικών γενεών. Η Άγκυρα δεν έκανε ούτε ένα μικρό βήμα για την επικύρωση και εφαρμογή των πρωτοκόλλων».
Ο πρόεδρος της Αρμενίας διευκρίνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο μέλλον, «εάν υπάρχει η ίδια πρόθεση και από την τουρκική πλευρά».

http://greeknation.blogspot.gr/2018/03/blog-post_53.html#more
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...