Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Eρντογάν: “Έχουμε κακούς γείτονες γι’ αυτό παράγουμε όπλα”


Προκαλεί για μία ακόμη φορά ο Ερντογάν. Οι κακοί γείτονες τους έκαναν να αποκτήσουν γνώση και να παράξουν τα δικά τους όπλα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των κοινοταρχών Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’, (όπως αποκάλεσε την εισβολή και την κατοχή του νησιού) με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας». «Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τί έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας). Τώρα εμείς με την ASELSAN έχουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε»,
ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τα πυρά Ερντογάν προς ΕΕ και  Ελλάδα

Αξίζει να σημείώσουμε ότι νωρίτερα σε ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με όλους. Τα έβαλε με την ΕΕ, τα έβαλε με τον Γκιουλέν, τα έβαλε με την Ελλάδα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και προκλητικότητας μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο. Με αφορμή την επιχείρηση στο Αφρίν ο Ερντογάν περιέγραψε την επίθεση ως ειρηνευτική αφού είπε ότι στόχος είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι. Μίλησε υποτιμητικά για τους κούρδους λέγοντας ότι είναι άπιστοι

Θυμήθηκε φυσικά και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Επιτέθηκε στον Γκιουλέν λέγοντας ότι δεν πέτυχε τον στόχο του και ότι θέλει να καταστρέψει την χώρα. Μίλησε για εκατοντάδες προδότες που φόρεσαν την στολή και προσπάθησαν να τον ανατρέψουν.

Και ξαφνικά στο κάδρο μπήκε η Ελλάδα και η ΕΕ. «Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δις ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία και ό,τι κατάφερε, το κατάφερε με την δύναμη της καρδιάς του....Περισσότερα ΕΔΩ.
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν συνεχίζει την στρατιωτική του επιχείρηση στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει: To Αφρίν μέχρι σήμερα το βράδυ θα έχει πέσει στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.


Πηγή: http://hellasjournal.com


Το είδαμε στο:www.onalert.gr

Δείτε και: 

Ελλάδα - Τουρκία - η πραγματική σύγκριση δυνάμεων


Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...