Στο πλευρό του Κονγκό που πλήττεται από τον Έμπολα η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά να προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της για να βοηθήσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά τα τελευταία κρούσματα Εbola, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. Ο Επίτροπος έχει ταυτόχρονα και την ιδιότητα του αρμόδιου συντονιστή της Κομισιόν για το θέμα του Εbola από την αρχή της θητείας Γιούνκερ.
"Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τις εθνικές αρχές, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τους συνεργάτες μας επί τόπου, από την πρώτη στιγμή", δήλωσε ο Επίτροπος, ανακοινώνοντας ότι "η ΕΕ είναι έτοιμη να αναπτύξει ταχεία βοήθεια στο έδαφος του Κονγκό, σε στενή συνεργασία με τους συνεργάτες μας, όπως η ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος".

"Τα διδάγματα που μάθαμε από τις επιδημίες του παρελθόντος μας λένε ότι δεν μπορούμε ποτέ να χαλαρώσουμε. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για τη διαχείριση και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου", τόνισε ο  Επίτροπος.
 
ΚΥΠΕhttp://www.reporter.com.cy/international/article/338326/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις